Színes ruhát az időseknek
Divat, Stílus 2015-08-26 1426

Színes ruhát az időseknek

A tél elmúltával érdemes átnézni a ruhás szekrényt, és ami kötött, vastag, esetleg elavult, csomagoljuk be, tegyük el a következő szezonra vagy szabaduljunk meg tőle módszeresen. Főleg nők esetében tipikus, hogy készleteket halmoznak fel különféle ruhadarabokból, melyek 50%-át soha nem viselik. Az igények különbözőek, a szokások eltérőek, így nem meglepő, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően öltözködik. Nem mindig a trend határoz az aznapi viseletről, hanem inkább a kényelem. Tavasszal új lehetőség kínálkozik ízlésvilágunk átgondolására, és a gardrób átrendezésére.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalok rugalmasak az öltözködés terén, és figyelembe veszik társaik szokásait. A divatlapok ajánlásaival egyetértőleg szerzik be ruhadarabjaikat és tisztában vannak az aktuális trenddel. Az idősebbeket kevésbé érdekli a módi, inkább saját kényelmüket részesítik előnyben. Ez határozza meg, hogy mit és mikor vegyenek fel. Nem ritka, hogy hőségben meleg szvettert viselnek, ahogy a múltbeli szokásokhoz való ragaszkodásuk is közismert. A jól bevált fekete szín minden eseményre megfelelő – klasszikus, eredeti. Blúz, pulóver, szoknya, harisnya árulkodik viselője ízléséről.

Az érettebb hölgyek sötét árnyalatok iránti rajongása érthető, ha télről beszélünk, ám tavasszal, már kellemetlen lehet az egyre melegedő időben. Anyagtól függ persze, milyen érzést kelt a viselet; jó minőséget és fazont választva akár előnyös is lehet a fekete a 20-25°C-os klímában, ha viselője kiegészíti egyéb, világos színekkel. A tavasz elképzelhetetlen színek nélkül: a virágok pompás egyedei mintául szolgálnak a divatdiktátorok kreációinak is. A valóságtól nem elrugaszkodott gondolat, hogy egy 60 körüli hölgy is felvehet színes, mintás darabokat, melyek kiemelik személyiségét. Nem kell félni az újtól, a mástól, mert mutatós lehet egy-egy jól megválasztott darab.

A nyugdíjas korosztály tagjai városban másképp öltözködnek, mint faluhelyen. A közösség meghatározó, ahogy a szokások is befolyásoló tényezők tudnak lenni. De mi van akkor, ha rossz szokásról van szó, mely akadályozza az egyén kibontakozását? Társadalmi mércével mérve számíthat, hogy ki milyen tradíció őrzője? Mintha a nagymamák kötelező viselete lenne a fejkendő és a gombos mellény. Pedig a hagyományok is változnak; s épp tavasszal jön el az idő a berögződések megszüntetésére. Nem radikális változtatások szükségesek, hanem annak a ténynek az elfogadása, hogy a világosabb színárnyalatok nemcsak a fiatalokhoz passzolnak. A színek Isten adományai, melyek jól mutatnak nemtől, kortól, bőrszíntől függetlenül mindenkin. Az életigenlés kifejezései, az öröm hangoztatása, melyet a ruhák is tükröznek.

Végy fel egy ruhát, és megmondom ki vagy! – alapon eldönthető, ki mit feltételez magáról és az életről. A külső, bár nem a legfontosabb, fontos, ha szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben. Mindenkinek van beleszólása saját stílusába, aminek nem feltétlenül kell költségesnek lennie.

Az önálló döntések a színek választásánál meghatározóak; a magunk választásával sokkal elégedettebb leszünk, mint egy ránk erőltetett, rossz szokásból fakadó trenddel. A kényelmi szempontokat természetesen figyelembe illik venni, ám nem feltétlenül mond ellent a színes ízlésnek. Ha húszévesen szereti valaki a rózsaszínt, miért ne vehetné fel hetven évesen is, ha kedve tartja? Talán az idősebb embernek nincs joga kiélvezni a színhatásokat? Mert a színek igenis befolyásolják a közérzetet, hatnak a kedélyre is, így miért nem érdemelné meg idős, fiatal egyaránt? Amire most szükség van, az a tavaszi nagytakarítás a ruhás szekrényben, melyből meglehet, igazi kincsek kerülnek elő. Csak ne felejtsük: a színes darabok előnyben!

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Téli divatmustra

Szeretnél te lenni a legcsinosabb a munkahelyed által szervezett karácsonyi partin, vagy csak az ünnepi asztalnál szeretnéd a legjobb formádat mutatni? Akkor kövesd a 2015-ös téli divattrendet. Szerezd be a

Divat, Stílus

Szépség tippek a téli szezonra

A téli hideg időjárás bizony alaposan megviseli bőrünket és hajunkat egyaránt, ezért még nagyobb odafigyelést igényelnek, hogy télen is megőrizzük frissességüket. Nem csak a hideg levegő, de a lakásban lévő

Divat, Stílus

Házi praktikák körömápoláshoz

Az, hogy egy nő mennyire ügyel körmei szépségére, sokat elárul személyiségéről és életmódjáról. Tehát, ha mindenképpen jó benyomást akarunk kelteni, alaposan ügyeljünk arra, hogy körmeink a legjobb formájukban legyenek. Ennek