A latin táncok világa
Egyéb 2015-09-19 1094

A latin táncok világa

Érzem a ritmust, pezseg a vérem! A tavasz és a nyár valahogy egyet jelent ezzel a pezsgő életérzéssel. Ha belegondolsz, a tánc az egyetlen olyan szabadidő tevékenység, mely szinte alig jár anyagi kiadással, a test és a lélek mégis kiteljesedik. Remek és intenzív alakformáló, miközben a psziché relaxál vagy éppen új életre kell. Ebben a cikkünkben a latin táncok világába kalauzolunk el Téged.

Az utazás valódi lesz, mintha egy latin szappanopera egyik főszereplője lennél tele nevetéssel, csípőmozgatással és nem kis humorral fűszerezve. A kérdés már csak az, hogy vajon, ha nem tudsz táncolni, akkor hol érdemes megtanulod a fortélyokat. Garantáljuk, hogy mi mindenben a segítségedre leszünk, Neked egyet kell csak tenned: jól figyelned és végigolvasni cikkünket!

Talán az elején minden kicsit nehéznek tűnik. Mi, magyarok hajlamosak vagyunk túlstresszelni magunkat. Nehezen tudjuk százszázalékosan átadni magunkat a zenének, az élvezetnek. Pedig ha már az ember tudja az alaplépéseket, kényelmes cipőt visel, azzal táncol, akit szeret, kedvel, na és a gitáros is remekül játszik, akkor már csak egyet kell tenni: szívből, önfeledten táncolni!

A kérdés már csak az, hogy vajon Te tudsz-e táncolni? Táncoltál-e már valaha vagy csak szeretnél? Esetleg korábban szülők által már megismerkedtél egy-két tánclépéssel akár más műfajban is? Ha igen, az biztosan a segítségedre lesz a későbbiek során, ha nem, akkor ne aggódj: bárhol is élj, az interneten mindössze néhány kattintással megkeresheted a legjobb tánciskolákat, megismerkedhetsz elismert táncoktatókkal, akik majd a segítségedre lesznek!

Hogyha esetleg most még vannak is benned kételyek, ha nem bízol kellőképpen magadban, akkor ezeket az érzéseket próbáld meg valahogy leküzdeni. Itt az idő, hogy higgy képességeidben és igenis átadd magadat a táncolás örömének.
Amint majd át fogod nézni az egyes tánciskolák által nyújtott lehetőségeket, szolgáltatásokat, látni fogod, hogy az órákra túl sok mindenre nem lesz szükséged: kell egy kényelmes lábbeli, egy szintén kényelmes nadrág, póló és némi pénz, hogy járhass az órákra. Egyébként vannak díjtalan oktatások is, de mi azt tanácsoljuk, hogy inkább szánd rá azt a keveset, mert ha szorgalmasan eljársz az órákra, akár már három hónap múlva ismerheted és gyakorolhatod az alap latin tánc lépéseket. Ha már a gyakorlati része kisujjból fog menni, jöhet maga az élvezet és a tánc adta „feeling” átélése. Egy jó tánciskola nem csak elméletben, de a gyakorlatban is a társad marad. Lelkileg is megtanít egy olyan úton járni, melyben stressz, feszültség nem játszik szerepet. Ahol csakis a mozgás öröme és az önmagad iránti tisztelet és szeretet a mérvadó.

Hogy cikkünkben miért pont a latin táncról beszélünk? Mert szinte ez az egyetlen olyan műfaj, mely minden női szívhez közel áll, mely minden végtagot mozgásra képes sarkallni, mely a nyári fülledt délutánok és esték elengedhetetlen elemének számít. Ilyenkor a női és a férfi szív szinte eggyé válik. A varázslat pedig olyan mintha végtelen lenne, mintha sosem szűnne meg.

Ha Te is szeretnéd a latin tánc világát egészen közelről megtapasztalni, ha szeretnéd végre minden gátlásodat levetkőzni és egy teljesen új életérzéssel megismerkedni, akkor kattanj rá a netre és keresd meg a számodra ideális tánciskolát! Aztán pedig hajrá, ne állj meg egy percre sem!

Ezt olvastad már?

Egyéb

Az árulkodó szavak. A beszéd jellemzi a beszélőt

Ha arra gondolunk, hogy beszédünk jelent valamit, bizonyára igaz, hogy a szavaknak külön-külön is mondanivalója van. Nemcsak a jelentésük, de ahogy és amilyen hangsúllyal mondjuk, elárulják a beszélő hangulatát és

Egyéb

Gyerekek lelki terror alatt. Az iskolai konfrontációk leggyakoribb okairól

Vannak gyerekek, akik rémálomnak fogják fel, hogy iskolába kell menni nap, mint nap. Nemcsak azért, mert félnek a feleltetéstől és a rossz osztályzattól, valamint az osztály előtti „leégéstől”, hanem azért

Egyéb

A Mikulás története

Évről évre gyerekek milliói tüsténkednek azon december 5-e estéjén, hogy minél tisztábbra pucolják csizmáikat, hogy az éjszaka folyamán legyen mibe beleraknia a Mikulásnak az ajándékokat. Hisz mindenki tudja, december 5-e