Neked mi van a reggelivel? Eszel, nem eszel?
Életmód 2015-09-19 714

Neked mi van a reggelivel? Eszel, nem eszel?

Valaki el sem tud indulni munkába reggeli nélkül. Kell egy szendvics, egy kis müzli, gyümölcs vagy gyümölcslé, tea vagy kávé. A helyes táplálkozás szerint ez a követendő példa. Ám vannak, akik ahhoz vannak hozzászokva, hogy a reggelit hanyagolják, hogy el is felejtsék. Hogy kik csinálják jól? Azok, akik tudják: a főétkezések közül a reggeli a legfontosabb. A nap elején töltjük fel ugyanis energiatartalékainkat, és kapunk olyan életerőt, vitalitást, ami aztán meghatározza a nap hátralévő részét. Azok, akik „inkább” kerülik a reggelit, nem csinálják jól. Fogyókúrázóknak már-már az előnyös, ha kihagynak „időnként” egy étkezést, de ha így is tesznek, azt tanácsoljuk, hogy a reggeli helyett inkább mondjanak le a vacsoráról, mert az valóban elképzelhető, hogy az alakjuk csinosodása érdekében jótékonyan hat. De a reggelit, azt sose felejtsék el…

Kimondani olyan egyszerű, hogy „a reggeli fontos, betartom, nem felejtem el”, valójában azonban az emberek többsége nem kell fel indulás előtt csak azért egy félórával hamarabb, hogy rendesen meg tudjon reggelizni. Inkább tovább alszik, képes akár kétszer vagy háromszor is benyomnia a „Szundit”, de a reggeli nem érdekli, azt „elfelejti”.
Például úgy, hogy teljesen ki is hagyja a napjából, vagy úgy, hogy rohanva még gyorsan vesz egy kiflit a sarki kis közértben vagy egy szendvicset valamilyen gyorsétteremben. De megenni, arra is csak kutyafuttában marad idő.

A táplálkozási szokásainkon és életvezetésünkön nehéz változtatnunk, viszont elkerülhetetlen azok számára, akiknek fontos, hogy megőrizzék egészségüket, (most kapaszkodj meg!) vidámságukat, kiváló alakjukat és vitalitásukat.
Igen: egy finom, kiadós reggeli vidámsággal tölt el, ami végigkísér egész napodon át. Ha jut időd arra, hogy kedvenc teádat iszogatva átgondold a napodat, akkor azzal megalapozhatod a sikert számodra. Ha már reggel eltervezed, mit csinálsz, mikor és kivel, ha kitűzöd a célt és a megvalósítás felé vezető úton a feladataidat ellátod, akkor meglátod, hogy a célodat eléred, így elégedett leszel, boldog és kiegyensúlyozott.

Mindez túlságosan mesebelinek hangzik? Akkor próbáld ki! Alakítsd úgy szokásaidat, hogy abban a reggelinek helye legyen. Gondoskodj arról, hogy a kedvenc szendvicseid elkészítésére maradjon néhány perced a nagy kapkodás közepette. Ha már felöltöztél, készen van a séró, a sminked tökéletes, akkor ülj le, egyél-igyál, gondolj arra, hogy milyen szuper lesz a napod és meglátod, hogy mindez teljesülni fog.

Ha nagyobb reggeli készítésre nem is marad időd, elsétálva a közeli élelmiszerboltba, nagyon finom, teljes kiőrlésű kenyeret, ezerféle sajtot és felvágottat, jobbnál jobb péksüteményeket szerezhetsz be.

A világháló egyébként tele van gyorsan elkészíthető, egyszerű és fillérekbe kerülő reggeli-receptekkel. Érdemes utána olvasnod, ugyanis mindössze néhány hozzávaló segítségével is már nagyon komoly reggeliket készíthetsz el magad számára.

Persze a reggeled csak egy finom gyümölcslével válik igazivá, amiben számos vitamin és olyan életerő lakozik, ami garantáltan fitten és egészségesen tart egész nap, ráadásul délelőtt hatékonyan tudsz haladni a munkáddal, hiszen nem kell a „mit egyek”, „mikor van már ebéd” kérdéseket folyamatosan mondogatnod magadban.

Mi imádunk reggelizni. A finom kávét, kakaót, teát vagy frissen facsart gyümölcslét. A sajtokat, a finom kenyeret, a tejes kiflit. Na és Neked? Mi a kedvenced?

Ezt olvastad már?

Életmód

Kordában tartott étkezési szokások

Az étkezési szokásokat gyakran alakítják a hagyományok; ki mit hoz otthonról, viszi tovább saját családjában, kipróbálva a tanult recepteket. A hétköznapok során megszokott menüt az ünnepek alkalmával bőségesebb étkezés váltja

Életmód

Télen is futnál a szabadban? Lehetséges!

Aki egyszer elkezd futni, többé nem tudja, és nem akarja abba hagyni. De vannak körülmények, amik olykor megállj-ra és elgondolkoztatásra kényszerítenek. A tél jeges, havas és csúszós napjaiban hogyan tudnánk

Életmód

Benzinkutas mindennapok

Ha benzinkutas vagy, akkor egy idő után kiismered az embereket. Észreveszed, hogy a szakadt ruhás munkás milyen udvarias tud lenni, és azt is, hogy az öltönyös, új Mercédesszel érkező fickó