Érd el álmaid alakját, válts életmódot!
Életmód 2015-09-07 641

Érd el álmaid alakját, válts életmódot!

A hatékony fogyás felé vezető út hosszú és rögös, de megéri kitartani! A nők arra törekednek, hogy kedvenc ruhaszettjük kiválóan mutassanak testükön. Kár, hogy fogyni viszont nem egyszerű dolog. Ha le is adunk néhány kilót, elképzelhető, hogy ezek a kilók észrevétlenül visszaszaladnak ránk. Márpedig ha ez megtörténik, akkor csalódunk, és letörtekké válunk. De ha ismernéd azokat a szervezetünk működésével kapcsolatos tényeket, amiket mi is tudunk, egészen biztos, hogy ezek után másképpen állsz a saját testedhez és a fogyáshoz is!

Olyan sok tényezőtől függ, hogy éppen mennyit mutat a mérleg. Még a hangulatunktól is függ a testsúlyunk. Pedig ezt csak a pszichénk irányítja. Képzeld el, hogy akkor mi a helyzet a hormon háztartással és annak változásával? Kimutatható tény, hogy a menstruáció előtt a nők többsége a megszokottnál többet eszik. Nagyobb mennyiséget fogyasztanak el a főétkezésekkor és többet is nassolnak. Ez abból adódik, mert a ciklus előtt a szerotonin szintje a hölgyek szervezetében lecsökken, ami viszont növeli az étvágyat és fokozza az éhségérzetet. Nem csoda tehát, ha ezekben a napokban felkapunk néhány kilót és a menstruáció ideje alatt (ami elhúzódhat akár egy hétig is) nem is tudunk gondolni táplálék megvonásra vagy táplálkozásbeli szabályozásra. Arról nem is beszélve, hogy menstruáció alatt a szervezet visszatartja a vizet, így egy hónapon belül ez is azt a tény támasztja, ami miatt indokolt módon a testsúlyod igencsak váltakozhat egy bizonyos értékhatáron belül.

Hogy miért fontos mindezt Neked is ismerni? Mert nem szabad lógatni az orrodat akkor, ha egy hét elteltével, vért izzadva még nem érted el a kívánt eredményt. Szorgalmasnak és kitartónak kell lenned. Meg kell ismerned szervezeted működését, meg kell értened, hogy a fogyókúra alatt mit, miért és mikor kell tenned. Ha azt mondjuk: igyál több vizet, egyél több zöldséget és gyümölcsöt, kerüld el a cukros üdítőitalokat, süteményeket és az édességet, akkor ezt ne úgy tedd, mint aki valamit megtanul, és csak vakon cselekszik a parancsszó után. Értsd meg, hogy mit miért kell tenned. Ha rájössz és tapasztalod, hogy a víz működésben tartja az emésztést, hogy elengedhetetlen az egészséged megőrzése és fenntartása szempontjából, ha érzed, hogy a víz teltség érzetet ad, aminek köszönhetően kevesebb táplálékot fogsz kívánni az étkezések során, akkor hidd el, hogy az, amit elkezdtél, eredményre fog vezetni.

Ne feledd: a fogyókúra olyan, akár egy hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent érzed magad a diéta közben. Van, amikor úgy véled, hogy eredményre vezet az odafigyelés és az önmegtartóztatás, de van, amikor a változást nem rögtön tapasztalod a testeden. Figyelj oda arra, ami benned nap mint nap lejátszódik. Ne kapkodj és ne légy türelmetlen. Táplálkozz egészségesen és próbáld meg az edzéseket minimum heti kétszer lelkiismeretesen végig csinálni.

Ha ezeket betartod, lassan előveheted a szekrényedből rég nem látott, mégis szeretett ruhadarabjaidat. Készülj a nyári szezonra, hiszen a vízpart Téged is vár! Ne feledd, hogy minden sikernek az az első fázisa, ha abban, amit csinálsz, Te is jól érzed magadat!

Ezt olvastad már?

Életmód

A náthának ezennel vége! Ne függj tovább a zsebkendőtől!

A tél sokak számára egyet jelent a náthával és az influenzával. Az erős immunrendszer ugyan ellenáll a vírusoknak, de akik erre hajlamosak, azonnal lebetegednek, és akkor jöhet a táppénz, jön

Életmód

Téli méregtelenítő kúrák

Hiába igyekszünk egész évben tudatosan étkezni, az ünnepek közeledtével, a családi ebédek és vacsorák alkalmával mindenki elcsábul kicsit, és bizony olyan fogásokat is elfogyasztunk, amit amúgy más napokon nem szoktunk.

Életmód

Mi a tartós párkapcsolat titka?

Sokan sokat fizetnének azért, ha megtudhatnák, hogyan lehetnek boldogok párjukkal. A válások száma egyre emelkedik Európában is, nem tudni, hogy a most felnövekvő generáció mennyire képes egy stabil, kiegyensúlyozott párkapcsolatra