Fogyni szeretnél? Akkor kezd el már ma! Adj le pár kilót!

Életmód

A tavasz beköszöntével mindenki a szebb, csinosabb alak elérésére törekszik. Szeretjük a szűk farmereket és pólókat egy csinos kiskabáttal, na meg a kis rucikat virágos mintával. De mi van, ha az áhított ruhadarabba nem férünk bele? Ha túlságosan szűknek bizonyulnak a viseletek? Mai fogyókúrás tippjeinkkel közelebb viszünk téged a célhoz, hogy végre lefogyj, és olyan alakra tegyél szert, amilyenről mindig is álmodtál! Nem hiszed? Hát próbáld ki!

A világhálón is tucatnyi fogyókúra ötlettel találkozhatsz. Mindenki tanácsol és javasol valamit, de nem mindent kell megfogadni. A fogyókúra alappillére a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás, és a megfelelő folyadékbevitel. Olyat például sose tégy, hogy kihagysz étkezést vagy, hogy egyszerűen nem eszel. A szervezetednek ugyanis szüksége van a folyamatos táplálékbevitelre. Ha ezt az egyensúlyt felbontod, és szervezeted harmóniája megszűnik, az a közérzetedre fog rövid- és hosszú távon negatív módon hatni. Éppen ezért a fogyókúra első lépcsőfoka, ha megtanulsz kiegyensúlyozottan táplálkozni. Tartsd mindig szem előtt, hogy étlen-szomjan bizony nem maradhatsz, mert a későbbiekben a hirtelenül bevitt tápanyagot könnyen meglehet, hogy zsírrá alakítja át a szervezeted.

Az élelmiszerpiacon megjelenő új szereplők, akik a különféle diabetikus és fogyókúra, valamint bio termékeket értékesítik, óriási potenciált látnak az olyan emberekben, mint amilyen te is vagy. Hiszen a fogyás érdekében képes vagy bármit; megvenni, megenni, beszedni, meginni stb. Azonban tudnod kell, hogy nem szabad mindennek bedőlni. Nem kell mindent megvenni csak azért, mert az van ráírva, hogy „garantált zsírégető”, meg „nulla kalória”. Inkább azt edd, ami jól esik, de ne habzsolj, hanem törekedj a mértékletességre. Próbáld meg a különféle cukrokat (édességet, üdítőitalokat) egészséges rágcsálni valóra felcserélni, a kóla és a cukrozott üdítő italok helyett pedig igyál annyi vizet, amennyit csak tudsz. Egy átlagos felnőttnek különben is minimum 2,5 liter vizet meg kell innia. A víz jóllakottsági érzetet nyújt, ráadásul ha étkezés előtt viszel be folyadékot, akkor kevesebbet fogsz enni, ezáltal máris értékes kalóriákat spórolhatsz meg aznapra.

Hogyan lehet a táplálkozás kiegyensúlyozottságát megtartani? Legjobb, ha például írsz egy ún. étkezési naplót. Ebbe a füzetbe – vagy mobil appba – gondosan jegyezd fel, hogy mikor, miből, mennyit eszel. Ezekhez az általad feljegyezett időpontokhoz próbáld meg magad hosszú távon tartani. Ha tehát a reggelid 8.00-ra esett, akkor tartsd a későbbiekben is ehhez magad. Ha a tízóraid 10.00 órakor, akkor másnap is ekkor próbáld bevinni azt az egy almát és mondjuk hozzá egy ízletes müzli szeletet egy pohár friss és finom gyümölcslével. Átlagosan napi öt vagy hat alkalommal bátran ehetsz. A mennyiségekre és arra, hogy mit eszel, azért figyelj oda. Ha tudod magad tartani az ütemtervedhez, meg fogod látni, hogy a tavaszi fogyás már nem is lesz olyan megerőltető dolog számodra. Csak kitartónak és elszántnak kell lenned!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email