Mobiltalálmányok: sikerek és kudarcok
Egyéb 2015-09-04 732

Mobiltalálmányok: sikerek és kudarcok

A technika korában nem meglepő, évről évre kerülnek piacra érdekes darabok a mobilok világából. Sokszor egészen bizarr készülékek, melyek nem is emlékeztetnek telefonra. Az igencsak magas és költséges igényeket tekintve látható, hogy a kutatók előtt még vannak feltérképezetlen területek. Még nincs megoldás minden problémára. A gyorsaság, a forma, az anyag, a víz- és ütésállóság mind-mind szempontok a telefonok gyártásakor, ezért készül olyan sok széria. A folyamatos törekvés a tökéletes mobiltelefon megalkotására vezetett el oda, hogy mára már olyan mobiltelefonokat csodálhatunk meg, melyeknek vastagsága pár milliméter és pehelykönnyű a súlya.

A nemrég kikísérletezett Galaxy S6 készülék olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyre már régóta vártak a fogyasztók. A hajlékonyságban verhetetlennek látszó telefon bemutatásánál kipróbálták törésállóságát is. Minden rendben ment addig a pontig, amíg a hosszúra tervezett készülék közepére helyezett súlyok súlyosan meg nem rongálták a széleket, megrepesztve és letörve a felső burkolatot. Nem épp így képzelték el a tesztelők a bemutatót, hamar kiderült, van még mit kutatni. A fogyasztói igényeket szerették volna kielégíteni a hajlékony kivitelezéssel, ám a siker még várat magára. A gyakori zsebben hordozás, hajlítás okán nagy szükség van a valós megoldásra, ezért tapasztalható az erőltetett menet a kísérletek során. Bizonyított, ma már sokkal inkább számít a külső, a forma, kényelem, azaz a dizájn, mint az alkalmazások, melyek milliószámra elérhetőek online is.

A mobilkísérleteknek se szeri, se száma, a csúcstechnológia alkalmazásával piacra dobott különlegességek főként a tehetősebb fogyasztók érdeklődését csigázzák fel, akik meg tudják venni az igencsak borsos termékeket. A gyártók véleménye, hogy különböző fogyasztói igényeknek kötelességük eleget tenni; az átlag felhasználótól a luxusban élő személyig, mindenkinek biztosítani kell a megfelelő változatot. Az elégedettséget szem előtt tartva zárt ajtók mögött folynak a kísérletek, melyek jobbára a már meglévő vívmányokat tökéletesítik. A forma terén is történik innováció, bár az elmúlt 5 év produktumaival nehéz felvenni a versenyt az újabb készülékeknek. „Szinte mindent láttunk már, amit látni lehet”- mondják a tapasztalt mobilrajongók, hozzátéve: „Nincs új a Nap alatt!”

Ennek ellenére a kísérletek folynak, a laborokban gőzerővel folyik a munka, hogy valami igazán forradalmit alkossanak. A törés- és vízálló, a láthatatlanságig vékony telefonok korában kérdés ugyan, mi jöhet még, a levegőben mégis vibrál a feszültség; érezni lehet, hogy a high-tech vívmányok között még akad pár, mely igazi meglepetéssel szolgálhat. A Galax S6 után csak remélni lehet, hogy valami eredetibbet és strapabíróbbat álmodnak meg a gyártók, akiknek nem ez volt az első kudarcba fulladt kísérlete. Jó lenne tudni, hogy mi lesz a soron következő alkotás, melynek egészen különlegesnek kell lennie, hisz nagyok az elvárások. Ahogy telik az idő, egyre több kéréssel jelentkeznek a fogyasztók, akik igényeiket nem haboznak a mobilvállalatok tudomására hozni.

Ezt olvastad már?

Egyéb

Német nyelvet tanulsz? Segítünk, hogy könnyebb legyen!

Sikerélmény nélkül nem megy. Hiába tanulsz, minden tudásodat, szorgalmadat beleadod, ha nem érzed, és nem tapasztalod, hogy haladsz, akkor sajnos a tanulást úgy, ahogy van, megunod, és abba is hagyod.

Egyéb

Filmnézés korhatárosan, szülői felügyelettel

Bár a közmédia egyre többet tesz a gyermekek lelki egészségéért, nem szabad elfelejteni, hogy a TV készülékek előtt ülő sok-sok ezer kiskorú gyakran egyedül van otthon, és a távirányítóval a

Egyéb

Megéri-e továbbtanulni?

Ma Magyarországon 16 év az iskolakötelezettség korhatára. Tehát amíg a gyerkőc nem tölti be a 16. életévét, addig kötelező valamilyen tanintézménybe járnia. Viszont a mai munkaerőpiacot elnézve, megéri-e a gimnáziumi