Viszlát, téli depresszió

Egészség

A téllel járó hideg, komor időjárás csak még rosszabbá teszi a kedvünket, és bizony egyszer csak azt vesszük észre magunkon, hogy súlyos depresszió szállt meg minket. Ez nem egy olyan dolog, amibe bele kell törődni, és meg kell tanulni együtt élni vele. Mindinkább keresni kell a lehetőségeket és a megoldásokat, amivel leküzdhető ez a lelki betegség.

Ha a depresszió jeleit veszed észre magadon, mindenképpen életmódváltásra van szükséged. Ki kell lépned a megszokott életritmusból, ami csak arra ösztökél, hogy otthon, begubózva töltsd a napokat a meleg szobában. Kezdj el sportolni, de ne állj meg az otthon végezhető tornánál. Járj el edzőterembe, és ha már ott vagy, ne ragadj le a futógépnél és más kondi gépeknél, keresd inkább az élő emberek társaságát. Látogass el egy csoportos zumba vagy aerobik órára. Vedd körül magad emberekkel, keresd az új kapcsolatokat.

Bár nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy egyik napról a másikra lakást váltson, de ha albérletben élsz, érdemes körülnézni az ingatlanpiacon, hátha találsz hasonló árkategóriájú, ám teljesen más fekvésű lakást, ami kicsit kizökkent a mindennapokból. Ha erre nincs lehetőséged, alakítsd át a meglévőt. Szerezz be néhány új növényt, ami frissebbé teszi lakásod. Vásárolj új, minél színesebb textíliákat, amik jókedvvel árasztanak el téged és otthonodat is.

Mi a jó ebben amellett, hogy megújul a lakásod? Ahhoz, hogy az új darabokat beszerezhesd, ki kell otthonról mozdulnod. Boltról boltra kell járnod, hogy megtaláld a megfelelő kiegészítőket. Míg a válogatással foglalod el magad, nincs időd azon agyalni, hogy mennyire rossz egyedül lenni a téli hónapok alatt.

Végezz teljes életmód-változtatást, alakítsd át az étkezési szokásaid is. Ne a csokitól reméld a boldogsághormonokat, inkább készíts ínycsiklandozó, egészséges alapanyagokból készült ételeket. Legyen a főzés a hobbid. Ha már tökéletesre fejlesztetted a főzőtudományod, bátran mutasd meg a barátaidnak is, hogy mennyit fejlődtél az elmúlt hetek során.

Hívd meg őket vacsorára, ahol büszkén tálalhatod fel a finomabbnál finomabb ételeket. Ezzel nyersz egy újabb estét, amit nem a depresszióval kell kettesben eltöltened. Emellett egy olyan képességre tehetsz szert, amivel a későbbiekben könnyebb lesz párt találnod. Hisz tudod, a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet a legrövidebb út.

Ha mindezek után is úgy érzed, hogy még mindig rádtelepedik a depresszió, nincs más hátra, mint a lakásodhoz hasonlóan, magadat is átalakítani kicsit. Megérdemled, hogy egy nap csak rólad szóljon. Irány a fodrász és a kozmetikus, plusz szerezz be néhány új ruhadarabot is. Ezer éve növeszted a hajad, de már nem tudsz vele mit kezdeni, de ha visszatekintesz arra a sok évre, ami alatt ilyen hosszúra megnőtt, elgyengülsz és sajnálsz megválni hosszú fürtjeidtől. Itt az ideje, hogy szó szerint belevágj.

Hagyd, hogy a fodrász trendi frizurát varázsoljon neked. A kozmetikusod kérd meg, hogy a szokásos arctisztítás mellet készítsen neked valami csodás sminket, amit a hétköznapokon is bátran viselhetsz. A nap zárásaként pedig ugorj be egy second hand ruhaboltba, ahol kedvedre válogathatsz az egyedi ruhadarabok között. Ha követed a fenti tanácsokat, bátran mondhatom, hogy a rideg téli hónapok is boldogan fognak eltelni számodra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email