Otthon készíthető dekorációk
Otthon 2015-09-11 1758

Otthon készíthető dekorációk

Ha van egy kis kreativitásunk és időnk, általunk készített dekorációkkal is díszíthetjük otthonunkat. Van amihez túlzott kézügyesség sem szükséges, elég ha kitartóak vagyunk, illetve némelyik elkészítéséhez a gyerekek segítségét is kérhetjük. Kitűnő hétvégi családi program lehet egy fali dísz vagy gyertyatartó elkészítése.

A retró stílus rajongói könnyen készíthetnek már nem használt bakelit lemezből faliórát. Mindössze egy nagyobb lemezre és egy elemes óra működtetését szolgáló berendezésre és a hozzá tartozó mutatókra lesz szükség. Ezt nyugodtan eltávolíthatjuk egy már divatja múlt, megunt órából. Ezután kezdődhet a munka. Először lyukasztópisztoly segítségével lyukasszuk körbe a lemez szélén a számok helyeit. Rá is festhetjük akár a számokat fehér vagy valamilyen feltűnőbb színnel, kinek melyik megoldás a szimpatikus, aszerint cselekedjen. A bakelit lemezek közepén alapból található egy lyuk, ezen keresztül tudjuk majd összekapcsolni az elemes egységet és a mutatókat. Az elemes részt ragasztóval rögzítsük a lemez hátuljára, majd a lemez elülső oldalára szereljük fel a mutatókat. Helyezünk bele elemet, állítsuk be a pontos időt, és már fel is akaszthatjuk a falra.

A bulikból megmaradt sörös, boros üvegeket ahelyett, hogy kidobnánk inkább tartsuk meg és készítsünk belőlük gyertya vagy virágtartót. Néhány üvegre és graffitik készítéséhez is használt fújós festékre lesz szükség. Némelyik üvegről egyszerűen lehúzható a márkát jelző matrica, de ha nem megy ilyen egyszerűen, áztassuk meleg vízbe az üvegeket pár órára, majd egyszerűen mossuk le róluk a címkéket. Olyan színű festéket válasszunk, mely jól passzol a többi berendezéshez, illetve a helység falának színéhez is, fontos hogy harmóniában legyenek a tárgyak egymással. Ha beszereztük a szükséges kellékeket, hozzá is láthatunk a munkához. A palackokat tegyük újságpapírra majd óvatosan, vékony rétegben fújjuk rá a festéket. Ezt legalább háromszor ismételjük meg, hogy tökéletesen elfedjük az üveg valódi színét. Az így elkészített üvegek alkalmasak vázának vagy gyertyatartónak is. Ha gyertyát akarunk bele helyezni, azok végén kicsit faragni kell, hogy belepasszoljanak az üveg szájába. Virág esetében valószínűleg egész csokrot nem tudunk majd beletuszkolni, de egy száll illatos virág tárolására tökéletesen alkalmas.

A következő dekoráció elkészítéséhez a gyerekek segítségét is igénybe vehetjük. Csupán festő vászonra, a gyerekek kézügyességére, néhány színes gombra és ragasztóra lesz szükségünk. Óvodás, kisiskolás korban még nagyon szeretnek rajzolni a gyerekek. Kérjük meg őket, hogy fessenek minél szerteágazóbb lomb nélküli fát. Nekünk már csak annyi dolgunk lesz, hogy a színes gombokat felragasszuk a vászonra. Az így elkészült színpompás képet kiakaszthatjuk a gyerekek szobájába, de akár a nappali dísze is lehet.

Nem csak beltérre készíthetünk saját gyártású dekorációt. A bejárati ajtó elé csinálhatunk egy különlegességnek számító, kavicsból készült lábtörlőt. Kicsit nagyobb rákészültséget igényel a dolog, vásárolnunk kell hozzá egy zsák folyami kavicsot, egy egyszerű lábtörlőt, lehetőleg olyan anyagút, amire könnyen lehet ragasztani, és egy nagyon erős ragasztót. Ha mindezt beszereztük, elkezdhetjük sorban felragasztani a kavicsokat a lábtörlőre. Úgy válogassuk a köveket egymás mellé, hogy minél szorosabban tudjuk azokat összeragasztani, ne maradjon hézag közöttük. Az így elkészített lábtörlő rendkívül látványos képet mutat.

Ezt olvastad már?

Otthon

Házi praktikák kerti világításhoz

Végre itt a jó idő, elkezdhetjük a kertet szépíteni, előhozhatjuk a pincéből a kerti bútorokat. Hogy ne csak nappal mutasson jól a kert, estére világítsuk ki, így igazán hangulatossá tudjuk

Otthon

Nagyváros vagy vidék? Hol jobb lakni?

Nagyon megoszlanak a vélemények afelől, hogy hol jobb élni, nagyvárosban vagy inkább vidéken. Nagymértékben függ attól, ki hol nőtt fel, milyen környezet vette körül. Az aki nagyvárosban nőtt fel, annak

Otthon

Mit ültessünk tavasszal a kertünkbe?

Kertünk vagy balkonunk akkor mutat igazán pompázatosan, ha szebbnél szebb virágokkal van beültetve. Engedjünk hát a tavaszi napsugarak hívogatásának, irány a szabad levegő és kezdjünk el kertészkedni. Nagyszerű tavaszi kikapcsolódás,