Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése banki átutalással
Egyéb 2016-01-25 10824

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése banki átutalással

„Az egészségügyi szolgáltatási járulékot annak a magánszemélynek kell fizetnie, aki a Tbj. szerint nem minősül biztosítottnak, illetve nem jogosult egészségügyi szolgáltatásra.”

„Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett magánszemélynek be kell jelentkeznie az adóhatósághoz a ’T1011-es nyomtatványon (2015. évre vonatkozóan a 15T1011-es nyomtatványon) a változást követő 15 napon belül. Az adatlap feldolgozását követően az adóhatóság az adózót nyilvántartásba veszi, és a befizetéshez szükséges csekkek postázását is biztosítja.”

„Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a bejelentkezés időpontjától havonta, a tárgyhót követő hónap 12-ig kell megfizetni.”

Ez eddig közismert információ, az interneten könnyedén rátalálhatsz. A banki átutalás lehetőségét viszont sikerült jól eldugni… ez idáig:

Az utaláshoz szükséges számlaszámot – amely a 10032000-06055826 -, itt találod: http://nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/szamlaszamok/szamlaszamok

A közlemény részbe írd be az adóazonosító jeled, és már mehet is a tranzakció!

Sok sikert!

VÁLTOZÁS:

Tárgy: Értesítés az egészségügyi szolgáltatási járulék számlaszámának változásáról

Tisztelt Ügyfelünk!

2020. július 1-jétől változnak az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének szabályai, a járulékot ezért a jövőben új számlaszámra kell befizetnie.

A 2020. július 1-je utáni időszakra vonatkozó fizetési kötelezettségét a “NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla” elnevezésű, 10032000-06055826 számlaszámú költségvetési számlára kell teljesíteni.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot az új számlaszámon továbbra is automatikusan írjuk elő.

A járulékot adóazonosító jelének feltüntetésével átutalással, illetve készpénzátutalási megbízással (csekken) is befizetheti.

Csekket igényelhet
– a NAV ügyfélszolgálatain személyesen,
– a 1819-es NAV Infóvonalon, a 4-es menüponton keresztül,
– az Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerben a “Folyószámla” menüponton keresztül,
– a NAV honlapján a
https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/kerelmek/csekk.html vagy a
https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek_egyeb/adatlap/CSEKK_igenyles.html linkeken keresztül.

Ezt olvastad már?

Egyéb

Férjhez mész, mert… én is így tettem!

Az ismert amerikai vígjátékra – Férjez mész, mert azt mondtam! – asszociál a cím, mely egy régi-új társadalmi szokásra világít rá: a korai házasodásra. Nem általános jelenségről van szó, hanem

Egyéb

Fülhallgató, mint áldás és átok

Megszokott látvány manapság: az utcákon szembejövő tinédzserek fülében fülhallgató, miközben hangosan dúdolják az aktuális slágert. A kevésbé bátrabbak, némán néznek maguk elé zsebre dugott kézzel, tudomást sem véve a külvilágról.

Egyéb

A jól fizető láthatatlan munka

Sokan felkapják a fejüket címre. Láthatatlan munka? Ráadásul jól fizető? Mi lehet az? Nos, egy olyan munkáról van szó, ami a legszebb az egész világon. Párja nincs, és csak azok