Hasznos ajándék: na de mi számít annak?

Nézőpont

Mindenki olyan ajándékot próbál vásárolni a másiknak, ami hasznos, ami nem tucat termék, és ami még árban is megfelelő, éppen ideális. Na de mi számít hasznosnak? Mi az, ami a másiknak nem csak tetszetős, de még használati eszköz is? Ebben a cikkünkben ezt a kérdéskört járjuk körbe, reméljük sikerrel. Ha még most el sem tudod képzelni, hogy minden szerettedet és barátodat hasznos ajándékkal lepd meg, tanácsainkkal segítünk, hogy a karácsony számodra is nyugodt, békés legyen!

Még mielőtt össze-vissza vásárolnál mindenfélét, ülj le és írogasd fel, hogy egyáltalán kinek vennél ajándékot. Az illető mellé írd oda az életkorát is, hiszen ez egy jó alap arra, hogy megpróbáld elképzelni az ajándékozottad egy-egy napját és végigpörgesd magadban, hogy vajon mire is lenne szüksége a barátodnak vagy az ismerősödnek.

  • Ha fiú- és lánygyermekről van szó, az lényegesen megkönnyíti a dolgot, hiszen nekik minden jöhet, ami játék. Mondjuk, nem árt képben lenni az aktuális játék trendekkel, a legújabb mesékkel, de biztos lehetsz abban, hogyha valami jó nagy dobozú, színes, akár zenélős ajándékot választasz, a gyermek lelkében az azonnal célba talál.
  • Vegyünk egy kamasz fiút. Ő valamilyen márkás ruhadarabnak, ami menő, egészen biztosan örülne. A ruhával azonban egy a baj: ha nem tudjuk a pontos méretet, könnyen mellé foghatunk. Ezért inkább érdemes a kamaszoknál a hobbikat elővenni. Mondjuk meglepni egy koncertjeggyel, egy számára fontos belépővel, vagy egy jó könyvvel.
  • A kamasz lányoknál előtérbe helyezhetőek a táskák. A kamasz csajsziknak egy a fontos, hogy menő legyen. Egy trendi táskáért oda vannak, ha ilyet választasz, tuti, hogy teljesen el lesz varázsolva, és ami ennél is fontosabb: biztos, hogy használni fogja!
  • A kamasz évek után jönnek a felnőtt évek. Egy húsz éve feletti fiúnak, férfinak találó a tanulmányaihoz, vagy ha már dolgozik, a munkahelyéhez kapcsolódó ajándékot vásárolni.
  • Ugyanígy van ez a nőknél is. Egy hasznos kiegészítő, ami a munkához vagy az iskolához szükséges, mindig jól jön. Ennek örülnek, és ezt használják.
  • Idősebb korban, az ember inkább a szellemi ajándéknak örül. Például egy-egy lemeznek, filmnek vagy könyvnek. Az idősebb, nyugdíjas embereknek már mindenük megvan. Hiába lepnénk meg őket bármivel, nagy meglepetést nem okoznánk. Egy-egy értékes művészeti vagy vallási alkotásért azonban ők is oda vannak.

 
A választás pillanatában csupán az lebegjen a szemed előtt, hogy amit elrejtesz az ajándékdobozba, azt használni is tudja a megajándékozott. Mi a hobbija, mivel tölti szabadidejét, tudomásod van-e arról, hogy vajon most szüksége van-e valamire. Ha tudomásod van bármiről, ami hiányzik neki, azt kell megvenned és hidd el: egy egyszerűen tűnő ajándék is új értelmet nyer. Hasznossá és használhatóvá válik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email