Nagykabát, bélelt csizma, puha sapka… néhány kellék, nehogy megfázz!

Életmód

Kifejezetten tartózkodom a hidegtől és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Sokkal jobb a meleg szobában ücsörögve kortyolgatni egy nagy bögre gőzölgő teát a tél első hópihéjére várva. Na de az élet nem állhat meg csak azért, mert tél van. Bármennyire is fújhat a jeges szél, arcunkba csaphat a dermesztő hideg, dolgozni, bevásárolni, ügyeket intézni egyszerűen szükséges. És aki fázott már meg úgy igazán, az tudja, hogy nincs is rosszabb úgy várakozni a buszmegállóban, hogy közben lefagy a lába, és úgy érzi, hogy már a szempillája is bejegesedik.

A telet nem csak a gyerekek élvezhetik. Ha beszerzed a legfontosabb téli cuccokat, nem kell aggódnod a tél beállta miatt. Egy jó meleg kabát elűz minden jeges fuvallatot. Egy kötött pihe-puha sapka melegen tartja a füleidet és a tarkódat. A kesztyű a kezeid védelméről és melegéről gondoskodik.

Ha a régi kabátod, csizmád, sapkád és kesztyűd nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, segítünk, hogy lecseréld ezeket új darabokra. Elmondom, hogy mire figyelj oda vásárláskor. Ha betartasz néhány alapvető szabályt, meg fogod látni, hogy téli ruhatárad nem csak arról fog szólni, hogy benne minden milyen menő, hanem, hogy kényelmes és meleg is.

A meleg első számú védelmezője a kabát!

Ha hideg van, amire biztosan szükséged lesz, az a kabát. Nem úszod meg, hogy ne legyen a ruhásszekrényedben egy olyan kabát, amit szívesen viselsz, ami jól áll neked, ami praktikus, és amit árban is megengedhetsz magadnak. Ezt a négy szempontot kell szem előtt tartanod, amikor elindulsz kabátvásárlási utadra. Amikor nekivágsz, te már pontosan tudod, hogy mennyi pénzből gazdálkodhatsz. Ha rendelkezel elegendő tapasztalattal a márkák terén, akkor tudod, hogy pénz szempontjából hová érdemes betérned és hová felesleges.

Ha első benyomásra egy darab megtetszik, az már jót jelent, de fel is kell próbálni a kabátot. Ha a próbafülke tükrében azt a valakit látod vissza, akin a kabát tökéletes áll, akkor már mondanánk is, hogy siess a pénztárhoz, de még mielőtt a nagy sietség közepette rögtön fizetnél, azért nézd meg, hogy a kabát rendelkezik-e elegendő zsebbel, győződj meg, hogy minősége kifogástalan. Ha mindent rendben találtál, már mehetsz is fizetni…!

Télen az igazán meleg, kényelmes pulcsi a legjobb barátod lesz!

A réteges, bélelt kabát fontosságáról már beszéltünk, de nem lenne igazi az alatta lévő pulcsi nélkül, ami lehet egyszínű vagy éppen színekkel teli. Kiválasztásnál mindenképpen próbáld fel a pulcsit. Ne nagyold el a dolgot, hogy hát neked úgyis pont ez a méreted, minek vennéd fel… Az embernek muszáj a saját bőrén éreznie azt a holmit, amiért pénzt ad, és amit aztán minden nap a saját testén visel. Ha kézbe véve nem is veszed észre, lehetséges, hogy magadra öltve meg fogod tapasztalni, mennyire kényelmetlen és bőrirritáló anyagból állították elő.

Biztosan te is jártál már úgy, hogy megvásároltál a boltban egy ruhát, amit már régóta szerettél volna megvenni magadnak. Most azonban, hogy a tiéd, már nem is hordod, mert egészen egyszerűen rossz a mindennapokban viselni. Kényelmetlen, durva tapintású: nem szereted. Te ne járj így a felsőddel! Árban kedvező felsőket szinte minden ruházati cég forgalmaz és értékesít, azonban nagyon fontos, hogyha már megvetted a ruhadarabot, akkor a címkén lévő figyelmeztetéseknek megfelelően mosd és vasald, nehogy idő előtt tönkre menjen és veszítsen eredeti alakjából vagy színéből.

Kesztyű, sapka, sál, vastag zokni: ezek nélkül nem lenne teljes a téli repertoárod!

Ha úgy gondolod, hogy ezzel készen is vagyunk, minden téli holmit összegyűjtöttünk számodra, akkor tévedsz: szükséged lesz még kesztyűre, sapkára, sálra, na meg vastag zoknira. Kizárólag ezekkel lesz ugyanis teljes a téli ruhásszekrényed. Ezeknek hála nem fázik a kezed, a fejed, a nyakad, a csizmában a lábad pedig dupla bélést kap. A téli hónapokat úgy kell felfogni, hogy jól felöltözve meg lehet látni annak megannyi szépségét. Ha nem is szereted a hideget, meleg kabátban majd valahogy átvészeled!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email