Napszemüveg vásárlásra felkészülni!

Életmód

Itt a nyár, a strandszezon. Alig várjuk már, hogy csobbanjunk. A strandolás egyik fontos kelléke a napszemüveg, mely némileg elzárja a külvilágot és megnyitja az utat magunk felé. A befelé fordulás könnyebben megy, ha hasunk süttetése közben egy minőségi napszemüveget viselünk, mely garantálja szemünk egészségének megőrzését. Fontos, hogy az aktuális darab passzoljon szerelésünkhöz, de még fontosabb, hogy védjen a káros napsugaraktól. Ez pedig csak szaküzletben vásárolt, egyedi és garantált lencsékkel lehetséges.

A biztonság mindenekelőtt, állítják a szakemberek, akik azt javasolják a nyári szezonra, hogy még alaposabban nézzünk utána, milyen napszemüveget teszünk fel a szemünkre. Egészségünk szempontjából nem mindegy, mennyire szűri az UV-sugarakat a vásárolt kiegészítő. Számít a minőség, ami általában többe is kerül, mint az utcán vásárolt, gyakorta hatástalan darabok. A dizájn csak az egyik aspektus amit figyelembe kell venni napszemüveg választásánál. Elsősorban gyógyászati funkciója van; pláne szemproblémák esetén nem mindegy, milyen típusú lencse biztosítja a látást.

Napjainkban divat napszemüvegben járni-kelni, shoppingolni. Egy népszerű kiegészítőről van szó, ezerféle változattal. Férfi, női és gyermek viselet kapható, mindenki válogathat kedvére. A huszonévesek ízlése különbözik az idősekétől, jellemzően általában a feltűnő darabokat kedvelik. Az érettebb korosztály beéri a szerényebb, egyszerűbb módozatokkal is. Egy-két kivételtől eltekintve nem foglalkoznak a részletekkel, az a fontos, hogy hasson a kiszemelt termék. Az ő előnyük a tapasztalat.

A vásárlók többségének számít az ár; nem mindenki engedheti meg magának a drágább márkákat. Számukra kínálják az import másolatokat. Az olcsóbb gyártmányok hátránya azonban, hogy nem lehet tudni, mennyire megbízhatóak. A márkahamisítás nem új keletű a napszemüvegek terén, és a fogyasztót nem igen érdekli, ki gyártotta, ha áron alul megveheti. A gond az, hogy a külső bár hasonló, a hatás nem ugyanaz. A védelem biztosan hiányozni fog egy hamisított márka esetében! Ilyen alapon mindegy, viseljük-e vagy sem. Sőt! Még ártalmas is lehet rendszeres hordása, hisz károsíthatja a látást!

Különösen nem mindegy, mit tesz fel a szemére egy gyerek, mert a fejlődésben lévő szervezetének mindenből a legjobbra van szüksége. Bár fantasztikus napszemüvegek kaphatók minden utcasarkon, jó, ha tudjuk, nem minden arany, ami fénylik. A szépség, a megjelenés még nem egyenlő a minőséggel – legalábbis egy okuláré esetében. A „napszemcsi” eredetére ajánlott hangsúlyt fektetni, a gyermekünknek igyekezzünk megbízható márkát választani. Adott a lehetőség a tájékozódásra az optikusnál és a szemorvosnál; a szakemberek szívesen adnak tanácsot, mely napszemüvegek esnek az optimális kategóriába, és melyek gagyi másolatok.

A napszemüveg viselését ma már a divat szabja meg, mintsem az igények. Ha nincs is rá szükség, a trend diktálja, hogy az illető megvegye az aktuális kedvencet. Mivel a barát/barátnőnek megvan, muszáj a nyomába lépni és megvenni a szupercsúcs darabot. A fiatalok számára nem az egészségvédelem a legfőbb szempont, ezért a tapasztaltabb felnőtt személyen múlik, sikerül-e lebeszélni a gyermeket egy rossz minőségű darabról. A nyár közel és meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket. A legjobb, ha megelőzzük a bajt, és magunk gondoskodunk gyermekünk trendi, de minőséges napszemüvegéről úgy, hogy megvesszük – a szemész által is jóváhagyva – a megfelelő szaküzletben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email