Napszemüveg vásárlásra felkészülni!
Divat, Stílus 2015-07-14 695

Napszemüveg vásárlásra felkészülni!

Itt a nyár, a strandszezon. Alig várjuk már, hogy csobbanjunk. A strandolás egyik fontos kelléke a napszemüveg, mely némileg elzárja a külvilágot és megnyitja az utat magunk felé. A befelé fordulás könnyebben megy, ha hasunk süttetése közben egy minőséges napszemüveget viselünk, mely garantálja szemünk egészségének megőrzését. Fontos, hogy az aktuális darab passzoljon szerelésünkhöz, még fontosabb viszont, hogy védjen a káros napsugaraktól. Ez pedig csak szaküzletben vásárolt, egyedi és garantált lencsékkel lehetséges.

A biztonság mindenekelőtt, állítják a szakemberek, akik azt javasolják a nyári szezonra, hogy még alaposabban nézzünk utána, milyen napszemüveget teszünk fel a szemünkre. Egészségünk szempontjából nem mindegy, mennyire szűri az UV-sugarakat a vásárolt kiegészítő. Számít a minőség, ami általában többe is kerül, mint az utcán vásárolt, gyakorta hatástalan darabok. A dizájn csak az egyik aspektus, amit figyelembe kell venni napszemüveg választásánál. Elsősorban gyógyászati funkciója van; pláne szemproblémák esetén nem mindegy, milyen típusú lencse biztosítja a látást.

Napjainkban divat napszemüvegben járni-kelni, shoppingolni. Egy népszerű kiegészítőről van szó, ezerféle változattal. Férfi, női és gyermek viselet kapható, mindenki válogathat kedvére. A huszonévesek ízlése különbözik az idősekétől, jellemzően általában a feltűnő darabokat kedvelik. Az érettebb korosztály beéri a szerényebb, egyszerűbb módozatokkal is. Egy-két kivételtől eltekintve, nem foglalkoznak a részletekkel, az a fontos, hogy hasson a kiszemelt termék. Az ő előnyük a tapasztalat.

A vásárlók többségének számít az ár; nem mindenki engedheti meg magának a drágább márkákat. Számukra kínálják az import másolatokat. Az olcsóbb gyártmányok hátránya azonban, hogy nem lehet tudni, mennyire megbízhatóak. A márkahamisítás nem új keletű a napszemüvegek terén, és a fogyasztót nem igen érdekli, ki gyártotta, ha áron alul megveheti. A gond az, hogy a külső bár hasonló, a hatás nem ugyanaz. A védelem biztosan hiányozni fog egy hamisított márka esetében! Ilyen alapon mindegy, viseljük-e vagy sem. Sőt! Még ártalmas is lehet rendszeres hordása, hisz károsíthatja a látást!

Különösen nem mindegy, mit tesz fel a szemére egy gyerek, mert a fejlődésben lévő szervezetének mindenből a legjobbra van szüksége. Bár fantasztikus napszemüvegek kaphatók minden utcasarkon, jó, ha tudjuk, nem minden arany, ami fénylik. A szépség, a megjelenés még nem egyenlő a minőséggel – legalábbis egy okuláré esetében.

A „napszemcsi” eredetére ajánlott hangsúlyt fektetni, a gyermekünknek igyekezzünk megbízható márkát választani. Adott a lehetőség a tájékozódásra az optikusnál és a szemorvosnál; a szakemberek szívesen adnak tanácsot, mely napszemüvegek esnek az optimális kategóriába, és melyek gagyi másolatok.

A napszemüveg viselését ma már a divat szabja meg, mintsem az igények. Ha nincs is rá szükség, a trend diktálja, hogy az illető megvegye az aktuális kedvencet. Mivel a barát/barátnőnek megvan, muszáj a nyomába lépni és megvenni a szupercsúcs darabot.

A fiatalok számára nem az egészségvédelem a legfőbb szempont, ezért a tapasztaltabb felnőtt személyen múlik, sikerül-e lebeszélni a gyermeket egy rossz minőségű darabról. A nyár közel és meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket. A legjobb, ha megelőzzük a bajt, és magunk gondoskodunk gyermekünk trendi, de minőséges napszemüvegéről úgy, hogy megvesszük – a szemész által is jóváhagyva – a megfelelő szaküzletben.

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Téli divatmustra

Szeretnél te lenni a legcsinosabb a munkahelyed által szervezett karácsonyi partin, vagy csak az ünnepi asztalnál szeretnéd a legjobb formádat mutatni? Akkor kövesd a 2015-ös téli divattrendet. Szerezd be a

Divat, Stílus

Őszi-, téli hajápolás

Az őszi és téli hideg a legnagyobb mumust jelenti hajunk és bőrünk számára. A hideg, nyirkos időnek köszönhetően, hajunk veszít erősségéből, könnyen töredezetté és élettelenné válik. De nem kell ennek

Divat, Stílus

Esküvőre hangolva

Minden nő életében, még azokéban is, akik nem vallják ezt be, fontos szerepet játszik a nagy nap, amikor végre hozzámehetnek hőn áhított szerelmükhöz. Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, már jó