Szépségtippek a téli szezonra

Egészség

A téli hideg időjárás bizony alaposan megviseli bőrünket és hajunkat egyaránt, ezért még nagyobb odafigyelést igényelnek, hogy télen is megőrizzük frissességüket. Nem csak a hideg levegő, de a lakásban lévő fűtés is kiszáríthatja bőrünket. Ez ellen leginkább úgy tudunk védekezni, ha ebben az időszakban zsíros krémmel kenjük be testünk egészét, így biztosítva a megfelelő hidratációt. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a krémezést, mert testünk ezt is képes megbosszulni.

Ha például túlságosan túl krémezzük arcunkat, pattanások megjelenéséhez vezethet. A boltok polcain keressük a kimondottan száraz bőrre való testápolókat, még akkor is, ha alapjában nem száraz a bőrünk. Arról se feledkezünk meg, hogy a téli időszakban is fontos, hogy alaposan tisztítsuk bőrünket, főleg az arcunkat. Reggel és este is tisztítsuk meg alaposan. Persze ne ess túlzásba, elég, ha egy már jól bevált arctisztítóval vagy pusztán sima vízzel teszed ezt. A hideg hatására ajkunk is kicserepesedik, amit ha nem ápolunk megfelelően, irtózatos fájdalmat is okozhat. Tartsunk magunknál ajakápolót, hogy naponta többször is ápolni tudjuk ajkainkat.

Télen bizonyára nagyobb eséllyel keveredhetünk ronda megfázásba, ami egy roppant idegesítő jelenséggel, a kipirosodott orral szokott társulni. Ilyenkor akármennyire is próbáljuk hidratálni és mindenféle sminkkel eltüntetni, a végeredmény rémesen szokott kinézni, ezért ha lehetséges, a betegség alatt ne nagyon sminkeld magad, várd meg míg teljesen kigyógyulsz belőle.

Ha már a sminkelésről esett szó, a megfelelően ápolt arcbőrön csodásan mutat egy téli smink. A következő szabályokat kell betartanod a téli hónapok alatt, ha sminkelésről van szó. Az év ezen szakaszában a hangsúlyt a szemeidre helyezheted. Alkalmazhatod a füstös személy megoldásokat, de a krémes állagú halványabb árnyalatú szemhéjfestékeket is. Lényeg hogy bánj gazdagon a szempillaspirállal és a szemhéjtussal.

A téli hideg időjárás nem csak a bőrünket teheti tönkre, de a hajunkra sem hat túl kellemesen. Akárcsak a bőrt, kiszárítja és töredezetté teszi. Sokan nem szeretnek ilyen tájt sapkát húzni, mert az lelapítja és tönkre teszi a frizurát, plusz hamarabb zsírosodik is tőle. Ezzel ellentétben mindenkit arra biztatnék, hogy húzzon sapkát a hideg napokon, így megelőzheted, hogy hajhagymáid megfázzanak és hullani kezdjen a hajad. A szárazságot okozó hideg ellen védekezz bőséges balzsammal, ha lehet, ilyenkor a szokottnál többel ápold fürtjeidet.

Közvetlenül az utcára menetel előtt ne moss hajat, hagyj időt neki hogy regenerálódjon és rendesen megszáradjon, ugyanis ha vizes hajtővel mész az utcára, nem csak arra van esélyed, hogy alaposan megfázol vagy ami még rosszabb agyhártyagyulladást is kaphatsz, még a súlyos korpásodás veszélye is fenn állhat. A balzsamozás mellett használj ilyenkor tápláló hajpakolásokat, akár saját készítésűvel is előállhatsz, rengeteg hasznos tipp található hozzá az interneten. Személyes kedvencem a kefir és méz kombinációjából készíthető pakolás. Egyszerűen csak össze kell őket keverni, majd a száraz hajra felvinni, törölközőbe csavarni, és 20-25 percre hagyni, hogy hasson.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email