Őszi-, téli hajápolás
Divat, Stílus 2016-11-21 544

Őszi-, téli hajápolás

Az őszi és téli hideg a legnagyobb mumust jelenti hajunk és bőrünk számára. A hideg, nyirkos időnek köszönhetően, hajunk veszít erősségéből, könnyen töredezetté és élettelenné válik. De nem kell ennek így lennie. Íme néhány megoldás, ami még a gorombább időjárás alatt is lehetővé teszik az egészséges kinézetet.

Az esős időnek köszönhetően, hajunk hamar lelapul, és még akkor is úgy nézünk ki, mint egy ázott veréb, ha egy csepp eső sem érte. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha ősszel hajdúsító samponra váltunk, vagy beszerzünk egy dúsító sprayt, amely a hajtőre permetezve megemeli azt, és sokkal dúsabbnak fog látszani még nyirkosabb időjárás esetén is.

A hideg idő beálltával, ajánlott sapkát húzni, hogy fülünk és a hajhagymáink meg ne fázzanak. Aki nem így tesz, az nagy eséllyel tapasztalja magán a hajhullás tüneteit. A sapka ugyancsak lelapítja a hajat és még zsírosítja is azt. Erre a legjobb megoldás a száraz sampon, melyet bárhol, bármikor használhatsz, különösebb macera nélkül. Elvonulsz a mosdóba, befújod vele a hajad, átfésülöd egy hajkefével és már kész is a friss állagú haj.

A hajhullás oka, nem csak a kint tomboló hideg lehet, előfordulhat az is, hogy a hajszárítási technika nem megfelelő. Míg a melegebb időszakokban elég, ha a hajat átszárítjuk, addig a téli időszakban ajánlott az alapos hajszárítás. Ne csak a haj hosszát, de a tövét is alaposan hajszárítózzátok át. Ha nem így tesztek, a hajhullás mellett egy még súlyosabb problémával is szembe találhatjátok magatokat, mégpedig az agyhártyagyulladással.

De nem csak a drogáriák polcain lelhetünk csodaszerekre, amelyektől elviselhetőbb lesz a komor időjárás, hanem otthon, saját magunk is elő tudunk állítani olyan kencéket, amik kicsit megkönnyítik az őszi-, téli hónapokat.
Ha szoktatok sütni, főzni, bizonyára fellelhető a konyhaszekrényben egy csomag szódabikarbóna. Nem csak a süteményekkel tud csodát művelni, de a hajjal is. Oldjatok fel bő vízben egy teás kanállal belőle, majd mossatok hajat vele. Vigyázzatok, ne tegyetek bele túl sokat, és alaposan oldjátok fel, hogy az apró szemcsék ne marják a fejbőrötöket.

Ősszel tele van a táj színpompás falevelekkel, ezzel szemben a hajadon csak azt veszed észre, hogy egyre csak veszít üde színéből, kivéve, ha festett hajad van, mert akkor könnyedén szert tehetsz a ragyogó színre. Ám, ha te a természetesség híve vagy, akkor sincs semmi gond, sötét hajú lányok keverjenek a samponjukhoz kávét és ezzel dörzsöljék be alaposan a hajukat. Amellett hogy frissítő illatot kap a hajatok a színe is felélénkül. A világos hajú lányok próbálkozhatnak citromlével vagy tojássárgájával, amitől szintén fényesebb hajra tehetnek szert.

Az étkezésre amúgy is jobban oda kell figyelni ősszel és télen, mivel ilyenkor kevésbé lehet friss vitamindús ételekhez jutni. Ez nem csak belső szervezeted, de hajad szempontjából is fontos, tehát fogyassz sok vitamint, akár táplálékkiegészítők formájában is.

A hidegebb hónapokra az is tökéletes megoldás lehet, ha egyszerűen stílust váltasz. Feledkezz meg a derékig omló fürtökről. Vágj bele, és csináltass a fodrászoddal egy könnyen kezelhető rövid frizurát, amibe elég, ha beletúrsz, ha leveszed s téli sapkát és még akkor is tökéletesen mutat. Ne hidd, hogy így unalmassá fogsz válni, játssz a színekkel és a formákkal, és még ebben a rideg-hideg időszakban is trendi tudsz maradni. Mindemellett 1-2 évente ajánlott egy drasztikusabb hajvágás, hogy hajad igazán fel tudjon frissülni.

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Imádok futni, de mibe tegyem?

Mutatunk egy olyan cipőt, amelytől beájulsz! Egy cipő, mely kiváló sportolásra, kiváló utcai viseletként, melyet imádni fogsz, de annyira, hogy le sem akarod majd venni magadról. Egy női cipő, melyben

Divat, Stílus

Legyen véleményed! Vállald fel önmagad!

Amikor a divat mindent visz, mert általa kapnak az emberek biztos képet az aktuális trendről, nehéz elképzelni, hogy valaki vágyik a kitörésre a tömegből. Amikor a siker titka az íratlan

Divat, Stílus

Téli divatmustra

Szeretnél te lenni a legcsinosabb a munkahelyed által szervezett karácsonyi partin, vagy csak az ünnepi asztalnál szeretnéd a legjobb formádat mutatni? Akkor kövesd a 2015-ös téli divattrendet. Szerezd be a