Lányok rémálma: A narancsbőr

Életmód

A nyár már az ajtónkon kopogtat, és egyben a bikini szezon közeledtét is jelzi, amit nem lehet elkezdeni tökéletes alak illetve bőr nélkül. Nők millióinak életét keseríti meg a narancsbőr, ami ellen hiába küzdenek, az mégis előjön minden évben. Megfelelő táplálkozással, illetve rendszeres testmozgással örökre el lehet tüntetni, de valljuk be, kevesen vagyunk, akik ezt be is tudják tartani. Az a jellemzőbb, hogy nyár közeledtével, amikor elkezdjük próbálgatni a lenge ruhácskákat, döbbenünk rá, hogy nem úgy nézünk ki, mint ahogy szeretnénk. Kétségbeesés helyett próbáljátok ki a következő néhány tippet.

Igyál sok vizet

Földünk 70 százalékát kitevő csodaszer, nem is sejtitek, hogy mennyi mindenre lehet jó, ha megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle. Köztük van a narancsbőr eltüntetésének képessége is. Hidratációra kívül és belül is szüksége van szervezetünknek, erről sokan hajlamosak elfeledkezni, pedig nagyon sok problémától szabadíthatnák meg magukat. Napi 2-3 liter víz fogyasztása ajánlott, de ha többet iszunk az sem baj. A víz felgyorsítja a salakanyag kiürülését szervezetünkből, ami hozzájárul a narancsbőr eltüntetéséhez. Azt tanácsolom, hogy egy üveg víz mindig legyen betéve a táskánkba, vagy kitéve az asztalunkra, hogy szem előtt legyen, eszünkbe juttassa, hogy innunk kell. Ha ez sem válik be, rengeteg app létezik már mobiltelefonokra, amelyek jeleznek óránként, hogy most bizony meg kell innod pár korty folyadékot.

Mozogj rendszeresen

Ha egész évben nem is megy, de a nyarat megelőző hónapokban iktass be valamilyen rendszeres testmozgást. Legyen az úszás, futás, vagy egy kis otthoni torna, de legalább heti három órában csináld. Lustaságod küzd le úgy, hogy kiakasztod a hőn áhított bikinit a szekrényedre, hogy minden nap szembesülj vele, miért is küzdesz olyan keményen. Még az is lehet, hogy a pár hónap alatt annyira megszereted ezt az életmódot, hogy egész évben kitart majd a lelkesedésed.

Engedd el a káros szokásokat

Ha nem akarod, hogy a narancsbőr elcsúfítsa a tested, szokj le a dohányzásról. Szűkíti az ereket, aminek hatására vérkeringésed nem megfelelően fog működni. A dohányzás mellett fogd vissza az alkoholfogyasztás mértékét is. Ahogy azt már említettem, belül is hidratálni kell a szervezetet, az alkohollal pedig pont az ellenkezőjét éred el. Tanuld meg alkohol nélkül is jól érezni magad.

Kávé külsőleges használata

A kávéban található koffein élénkítő hatással van a testre, de nem csak úgy, hogy megiszod, hanem külsőleg használva is. Hogy kell ezt elképzelni? Amikor lefőzöd a reggeli kávédat, ne dobd ki az így keletkezett kávézaccot, helyette használd fel a reggeli zuhany alkalmával. Nedvesítsd be a narancsbőrös területet, majd dörzsöld alaposan bele a zaccot. Aztán mosd le erős sugarú vízsugárral. Amellett, hogy vérkeringésed megfelelő működéséhez járul hozzá, remek bőrradír is, mondhatni kettő az egyben.

Táplálkozz egészségesen

Felejtsd el a cukrot, és a sóból is a kevesebb néha több felfogást igyekezz követni. A fehér liszt használatát is tedd takarékra, kezdj el rostokban gazdag ételeket fogyasztani. Napi szinten egyél zöldséget és gyümölcsöt, valamint ügyelj arra is, hogy csakis teljes kiőrlésű, illetve rozslisztből készült péksüteményeket fogyassz. Az ilyen táplálkozás a vízfogyasztáshoz hasonlóan felgyorsítja a salakanyag távozását szervezetedből, így a méregtelenítésben játszik nagy szerepet, ami elengedhetetlen része a narancsbőr elleni küzdelemnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email