Méregtelenítés: tudja mi kell a testnek

Életmód

Sokan, sokfélét tanácsolnak nekünk, ha fogyásról van szó. Tuti receptekkel jönnek. Olyanokkal, melyek „ősi” eredetűek, hatékonyságuk valóban igazolt, mondják: ezekben aztán nem lehet csalódni! Aztán a csodarecept, a csodagyógyszer vagy segít vagy nem használ. Megvesszük a készítményeket drága pénzért, aztán kiderül, hogy ezekkel érdemben mégsem érünk semmit. Pedig a fogyás titka nem a pirulában vagy a kellemetlen ételmegvonásban rejlik. Mi azt mondjuk: legyen első a méregtelenítés!

Méregtelenítés

E szó hallatán valaki kedvet kap az egészhez, míg más egyenesen elszörnyed, hallani sem akar az egészről. Közhelyekkel, elcsépelt mondatokkal nem szeretnénk élni, ezért a méregtelenítés előnyeiről és fontosságáról csak azután fogunk beszélni, hogy megtárgyaltuk: mit jelent maga a méregtelenítés.

Egészségügyi terápiával foglalkozó szakemberek, orvosok és természetgyógyászok vallják: a méregtelenítés az első lépcsőfoka az egészség elérésének. Minden csak ezután jön. Igen, még a fogyás is. Ha ugyanis a szervezet meg van tisztítva minden anyagtól, ami nem odavaló, a bioritmus és minden belső működés rugalmasabban fog alkalmazkodni a kialakult új, fogyásra „kényszerű” test és szervezet működéséhez.

A méregtelenítés legegyszerűbb eszköze, a méregtelenítő készítmények, melyek káros mellékhatás nélkül távolítják el a méreganyagokat az emésztőszervrendszerből, annak is a vastagbélben felhalmozódott anyagairól. Ha vastagbél rendszeresen tisztítva van, meg lehetsz győződve te magad is, hogy mentes vagy a legkülönfélébb méreganyagoktól.

A tested makulátlan: következhet a fogyás

A fogyás, amely egy hosszú, sokszor végeláthatatlan út és folyamat. Mely türelmet, kitartást és céltudatosságot igényel a fogyni vágyótól. Immár felfrissült és egészséges testtel vághatsz tehát a fogyásnak, melynek alapja a cél, amely a szemed előtt lebeg. Ha nem csupán orvosi elvárás miatt kell fogynod, akkor nem muszáj a testsúlyhoz sem vészesen ragaszkodnod. Egy dolog számít, hogy elérd azt az alakot, melyre mindig is vágytál, mellyel magabiztosabban vágsz bele a tavaszba, felvéve a számodra legkedvesebb ruhadarabokat.

Ha már megvan a cél, jöhet annak megvalósítása. Vajon mit kell tenned azért, hogy lefogyj? Szerintünk a titok a táplálkozás rendszerességében és a helyes táplálkozási szokások betartásában rejlik. Egyél többször keveset. Kerüld a lisztet, az édességet, a csokoládét, a nassolnivalót. Részesítsd előnyben a zöldséget-gyümölcsöt, az egészséges magvakat, na és persze igyál sok, de ha lehet, akkor legalább „elegendő” vizet. Ha meg tudod oldani, akkor valahogy még építsd be a mindennapjaidba a rendszeres testmozgást is. Választhatsz fitneszt, aerobikot, vagy kinézhetsz magadnak akár egy szimpatikus sportágat is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email