Szórakozás kortalanul, korlátlanul

Életmód

Ki mondta, hogy a legjobb dolgok az életben csak a fiataloknak járnak? Miért is ne lehetne 60 fölött is élvezni az élet adta apróbb örömöket, amit bizonyos szórakozási lehetőségek kínálnak. Amiről eddig csak az újságok hasábjain olvastunk a szenzáció rovatban, mi magunk is megvalósíthatjuk, mint hasznos időtöltést kínáló extrémitást.

Hallani ejtőernyős ugrást megkísérlő öregekről, akik bátran belevetik magukat a mélybe, vagy olyanokról, akik idős korukra tanulnak meg hangszeren játszani, esetleg idegen nyelveken beszélni. Az elmulasztott éveket mindig érdemes bepótolni, pláne akkor, ha úgy érezzük, hogy valami fontos kimaradt az életünkből.

Az öregség nem feltétlenül jelent egyet a tespedéssel és az ágyhoz kötözöttséggel. Akár gyengébb fizikummal, de épp kézzel és lábbal bárki nekiveselkedhet új dolgok megtanulásának, mert jót tesznek a testnek és léleknek egyaránt. Garantáltan javul a közérzet, ha vállaljuk önmagunkat és vágyaink teljesítésének útjából elgördítjük az akadályokat. Miért is kellene nemet mondani egy világkörüli útra, vagy például a „bándzsi dzsámpingolásra”, ha kedvet érzünk kipróbálni kötélen az ugrást.

Mindenkinek szüksége van maradandó, pozitív élményekre, melyek csak az övéi és senki másé. Vannak helyzetek az életben, amikor egyenesen kötelező valami különlegesen csinálni, mert egyes életesemények indokolják a méltó megünneplését. Mi lehetne jobb egy kivételes alkalom megörökítésére, mint egy kis tengeri hajókázás vagy merülés, esetleg barlangászat. Ki-ki kedvére választhat időtöltést, melynek kiválasztásában ma már az internet nagyban segít. Az adott szónak google keresőbe való beütésével sok-sok találat mutatja meg a lehetőségek tárházát.

A nyugdíjas korosztály tagjai akár ismerkedés útján is megtudhatják, hogyan valósíthatják meg legvadabb álmaikat. Ami elsőre lehetetlennek tűnik, nem biztos, hogy az, csak némi bátorság kell az első lépés megtételéhez. A közösségi portálakon sorstársak állnak olyanok rendelkezésére, akik szeretnének valami extrémet csinálni, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Halogatják, és egy idő után már valóban késő bármihez is kezdeni.

Akinek egészsége engedi, ne féljen az új kapcsolatoktól és új élményektől, mert ezekre fog visszaemlékezni akkor, ha eljön az a bizonyos utolsó óra. A visszaszámlálás sokáig is tarthat azonban, ezért érdemes addig menni, utazni, repülni, úszni, futni vagy bármi egyéb fontosat csinálni, amíg lehet. A fittség megőrzése csak a ráadás, amit kaphat az ember fia vagy lánya azokban az esetekben, amikor rászánja magát a lehetetlen küldetésre. Nem számít, mások mit gondolnak, ha mi jól érezzük magunkat a bőrünkben. Hisz ki tudná jobban, mi a jó nekünk, mint mi magunk? Akkor pedig mire várunk? Tessék a netre fellépni és addig böngészni, amíg kéz közelbe nem kerül álmaink megvalósulása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email