A náthának ezennel vége! Ne függj tovább a zsebkendőtől!
Életmód 2015-12-13 672

A náthának ezennel vége! Ne függj tovább a zsebkendőtől!

A tél sokak számára egyet jelent a náthával és az influenzával. Az erős immunrendszer ugyan ellenáll a vírusoknak, de akik erre hajlamosak, azonnal lebetegednek, és akkor jöhet a táppénz, jön az, hogy nem tud menni az iskolába, levert és legszívesebben csak az ágyban fekszik egy pohár forró tea társaságában.

Ugye ismerős a helyzet? Én nem ismerek olyat, aki ne tapasztalta már a saját bőrén az influenza kellemetlen tüneteit, nyavalyáját. Régebben (akár csak 30-40 évvel ezelőtt) a súlyosabb betegségek közé tartozott, hiszen tüdőgyulladásos panaszokkal keveredve akár végzetes kimenetelű is lehetett.

Ma azonban már olyannyira fejlett az orvostudomány és a gyógyszergyártás, hogy a beteg vény nélkül is kap valóban hatásos és jó influenza elleni gyógyszereket (például lázcsillapítót, köhögés elleni szert), valamint immunerősítő vitaminokat.

És ezen a ponton egy kicsit meg is állunk, hiszen ha nem akarsz beteg lenni, akkor igenis tenned kell a megelőzésért.

Ez azt jelenti, hogy oda kell figyelned az életmódodra, hogy mit és mennyit eszel, iszol-e elegendő folyadékot, és ha igen, akkor mit. Szoktál szedni vitaminokat vagy olyan sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, hogy vitaminpótlásra már nincs is szükséged?

Ezek mind-mind alapvető kérdések a megelőzéssel kapcsolatban és azért, hogy minderről bővebb képet kapj, a következő fejezetben kizárólag a megelőzésről és annak lehetséges, ajánlott formáiról beszélünk.

Hogyan előzd meg a betegséget?

Még mielőtt rossz gondolataid támadnának a megelőzéssel kapcsolatban, tudnod kell, hogy ez egyáltalán nem jelent nagy energia- és időráfordítást. Nem valami hókuszpókuszról van tehát szó, aminek csak az a lényege, hogy megvásárolj mindenféle drága csodaszert, ami aztán vagy használ, vagy pedig nem.

A vitaminkúra ugyanis teljesen természetes. A drogériákban és a gyógyszertárakban beszerezhető vitamintabletták a gyógyszeripari jelleg mellett természetesnek mondhatók.

A vitaminkúrával kapcsolatban, amit feltétlenül tudnod kell: ha elkezded szedni a legalapvetőbb immunerősítő vitamint, vagyis a C-vitamint, akkor próbáld magad tartani a rendszerességhez!

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogyha belevágsz egy három hónapos kúrába, akkor próbáld meg szigorúan követni, hogy mindig ugyanazon időpontban vedd be a tablettát. Ha a vitamint zöldségből és gyümölcsből viszed be, egy kicsit összetettebb dolgod van, hiszen a fogyasztandó gyümölcs mennyiségéről és minőségére is oda kell, hogy figyelj. A gyümölcs minősége ebben az esetben nem azt jelenti, hogy az áru bio vagy csak a „sarki zöldségesé”, hanem azt, hogy tudatosan egyél az évszaknak megfelelő gyümölcsöt.

Télen ne feledkezz meg a narancsról és a kiviről. Tavasszal az eperről és a cseresznyéről. Nyáron a lédús dinnyéről, ősszel pedig a gyümölcscukorban gazdag szőlőről. Természetesen az almát minden évszakhoz sorolhatnánk. Minden nap jó, ha eszel egyet, mert nem csak finom, hanem kiemelkedően magas a vitamintartalma is, ami tudjuk jól: az immunrendszernek, azaz a szervezet védekezőképességének használ.

Márpedig, ha az immunrendszerünk erős, nagyobb eséllyel kerülnek el bennünket a vírusok is. A test erős, a lélek és a szellem felszabadul. Vitaminkúrával karban tarthatod magadat és a védekezőképességedet. A vitamin az alapja és a kulcsa az egészséges, hosszú életnek. A vitaminkúrát sosem késő elkezdeni, vágj bele te is! Az interneten hasznosabbnál hasznosabb fórumok, tanácsadók segítenek abban, hogy elindulj a vitamin útján!

Ezt olvastad már?

Életmód

Mi történik a babaszülés után? Vajon mikorra válsz Te magad is érett felnőtté?

A kórház után otthon jön csak a java… Mert, ha azt hiszed, hogy a babaszüléssel túl estél a nehezén, akkor bizony tévedsz. A rózsaszín babaköd helyett ugyanis inkább tudatos életmódra

Életmód

Aludni kellene, de olyan nehezen megy…

A lefekvés és az elalvás valódi tortúrát jelenthet esténként. Mert van, amikor az embernek sehogyan sem akar álom jönni a szemére. Ilyenkor feszültekké és idegesekké válunk. És minél tovább töprengünk

Életmód

Édes üdítők, ártalmas szokások

A táplálkozási tanácsadások zöme arról szól, hogyan ne együnk túlzottan cukros és sós ételeket. Főleg a szülőket intik óvatosságra, hogy gyermekeiknek ne adjanak édességet nagy mennyiségben. Nem csak a csokoládé,