Téli méregtelenítő kúrák
Életmód 2016-01-05 798

Téli méregtelenítő kúrák

Hiába igyekszünk egész évben tudatosan étkezni, az ünnepek közeledtével, a családi ebédek és vacsorák alkalmával mindenki elcsábul kicsit, és bizony olyan fogásokat is elfogyasztunk, amit amúgy más napokon nem szoktunk. Bár lehet nagyokat lakomázni egészséges ételekből is, de a karácsony lényege nem ebben áll. Ráadásként az újév közeledtével, a szilveszteri bulik alkalmával a szokásosnál több alkoholt is fogyasztunk. Mondhatni, hogy a decemberi hónap eléggé megterhelően hat a szervezetünkre. Ahhoz, hogy újra minden visszaálljon a rendes kerékvágásba, érdemes egy méregtelenítő kúrával kezdeni az újévet, amivel az ünnepek alatt felszedett kilókat is könnyen elhagyhatjuk.

Mindegy, hogy milyen méregtelenítő kúra mellett döntesz, az alábbi dolgokat minden bizonnyal be kell majd tartanod: Ajánlott hétvégén, vagy még a téli szabadság alatt belefogni, mivel ekkor pihenni is lesz időd bőven, hiszen a méregtelenítő kúrák kimerítően tudnak hatni az emberre, mivel oda kell figyelni, hogy mikor, mit és mennyit eszel.

Gyógynövény boltból szerezz be méregtelenítő teát, amiből legalább naponta két csészével fogyassz el. A teázás mellé ajánlott a bő vízfogyasztás. Alkohol, cigaretta, kávé. Ezek azok a dolgok, amikről biztos le kell mondanod ahhoz, hogy eredményes legyen a méregtelenítés. Az ételek esetében kerülni kell a cukrot, az állati eredetű hozzávalókat. A legjobb, ha ilyenkor nagyon sok rostokban gazdag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztasz. A jó méregtelenítő kúrák nem az önsanyargatásról és az éheztetésről szólnak, inkább a tudatosságról.

Íme két konkrét méregtelenítő kúra, ahol pontosan le van írva, milyen ütemben kell haladnod

Egy viszonylag gyors, mindössze három napos méregtelenítésről van szó, ezért még fontosabb, hogy alaposan betartsd a szabályokat. Az első napokban szinte csak fehérjét fogyassz. Ez lehet akár fehérje turmix is, vagy főtt tojásfehérje. Lényeg hogy reggel nyolc és délután négy között, két óránként fogyassz belőle bő folyadék kíséretében. Második és harmadik napon, ugyancsak ebben a nyolctól négyig tartó időintervallumban, két óránként csak gyümölcsöket lehet fogyasztani. Nem feltétlen van szükség bio termékekre, de ajánlott a helyi piacról beszerezni a szükséges friss gyümölcsöket. Nem kell megijedni, hogy négy után már nem ehetünk semmit és korgó gyomorral kell ágyba bújnunk. Vacsorára salátákat fogyasszunk, melyet keményítő tartalmú zöldségek nélkül készítsünk el. Ha valakinek ez túlságosan kevésnek bizonyul, a vacsora mellé fogyaszthat fehérje turmixot vagy főtt tojásfehérjét is.

A következő kúra a bőséges citrom fogyasztásra épül, melyet akár gyerekeknél is lehet alkalmazni. A citromkúra során a méregtelenítés és lúgosítás mellett a plusz kilóktól is könnyedén meg lehet szabadulni. A diéta haladtával napról napra egyre több citromot kell fogyasztani. Az első napon egy darab citrom levét kell egy pohár vízben elkeverni, majd ezt apró kortyokban meginni. A második napon már reggeli és ebéd előtt is végre kell hajtanunk az előbbi műveletet. Harmadik napon pedig már vacsora előtt is el kell fogyasztani egy citrom levével ellátott pohár vizet. A negyedik, ötödik és hatodik napon fokozatosan kell növelni a citromok mennyiségét, mindaddig, míg el nem érjük a napi kilenc darab citrom mennyiségét. A kúra 13. vagy a kitartóbbak a 17. napig tartsák a napi kilenc citrom mennyiségét. Majd a kúra befejezéséig pontosan olyan ütemben, ahogy növeltük a citromok számát, csökkenteni kezdjük. A citromdiéta alatt nem ajánlott húst fogyasztani, csak növényi tápanyagokat vegyünk magunkhoz.

Ezt olvastad már?

Életmód

Egy nap, amikor te is a piacon vásárolsz be!

Te tudatos vásárlónak tartod magadat? A tudatos vásárló nem csak azt jelenti, hogy valaki tudatosan végig gondolja, hogy miből, mennyit és mennyiért szerez be a piacon vagy a szupermarketben. A

Életmód

Klasszikus zenével az egészségért

Köztudott, hogy várandós kismamáknak ajánlják a klasszikus zene hallgatását. Mozart, Bach, Beethoven olyan szerzők, akiknek műveit már a magzat is élvezi, emellett azonban számtalan nagyszerű zenemű érdemes még a gyerekek

Életmód

Női motorosok: még mindig elcsodálkozunk vakmerőségükön!

Tényleg egyenjogúság lenne a nők és a férfiak között? Ma már elfogadott tény, hogy a nőknek nem muszáj a konyhában robotolniuk egész nap. Hogy sokkal többre képesek és többet akarnak