Hangolódj az ünnepekre 8 lépésben

Otthon

Az üzletek hajlamosak már novemberben a képünkbe tolni a karácsonyt. Ezzel pedig sok embernél pont az ellenkezőjét érik el, az ünnepekre már teljesen elegük lesz mindenből, ami a karácsonyhoz köthető. Hogy ezt elkerüld, haladj lépésről-lépésre, fokozatosan hangold magad az ünnepekre.

1. lépés: Tedd rendbe a gardróbod

Hangold először a tested a téli hónapokra és majd csak ezután foglalkozz a lelkeddel. Elmúlt az ősz, az időjárás is egyre hidegebbre fordul, pakold hát el az őszi ruháidat, és készítsd elő a téli meleg pulcsikat és kötött sálakat.

2. lépés: Kezdj el hallgatni karácsonyi dalokat

December közepén már javában játsszák a rádiók az ünnepi dalokat, egy baj van csak velük, hogy évről évre mindig ugyanazok kerülnek be a repertoárba. Ez ellen úgy tudsz tenni, ha saját magadnak állítasz össze egy karácsonyi dalokból álló albumot, így a saját kedvenceid, és talán azelőtt még soha nem hallott új számok is felkerülhetnek a listára. Nem kell, hogy egész nap karácsonyi dalok zengjenek körül, elég ha este egy gőzölgő forró csoki és egy jó könyv mellé meghallgatsz néhány számot.

3. lépés: Látogass ki a karácsonyi vásárra

Szervezz közös programot a barátaiddal és menjetek ki a hozzátok legközelebb eső karácsonyi vásárra, hogy jó hangulatban együtt szürcsölhessétek el az első forralt bort. Közben akár beszerezhetsz néhány új dekorációt vagy ajándékot is.

4. lépés: Porold le a karácsonyi díszeidet

Nem árt időben szemügyre venni, mik azok a dolgok, amiket be kell szerezned a lakás és a karácsonyfa díszítéséhez. Tavaly óta megsérülhettek a gömbdíszek valamint a divat is változik évről évre. Így akár azt is elkerülheted, hogy szenteste, díszítéskor döbbenj rá arra a tényre, hogy a tavaly gondosan elcsomagolt karácsonyfa izzó, már nem világít.

5. lépés: Kezd el kitalálni, kinek mit adsz ajándékba

Talán az egyik legnehezebb feladatok közé tartozik a megfelelő ajándék megtalálása. Még akkor is, ha egy olyan személyről van szó, akit jól ismersz. Úgy gondolod, hogy már mindene meg van, sőt már te is minden ajándék ötletet ellőttél nála. Ilyenkor szokott az a helyzet előállni, hogy az utolsó pillanatban valami haszontalan ajándéknál kötünk ki. Ha időben elkezdesz agyalni, talán el tudod kerülni, hogy ebbe a hibába essél.

6. lépés: Találd ki az ünnepi menüt

Vannak ugyan hagyományos ünnepi ételek, melyek minden évben felkerülnek az ünnepi asztalra, de nem árt néha valami újjal is megörvendeztetni a vendégsereget. Ha attól félsz, hogy pocsékul sikerül, csinálj egy próba főzést vagy sütést gyakorlás képen. Miután jól kigyakoroltad az elkészítését, a karácsonyi vacsorán tökéletes menüsorral tudsz majd előállni.

7. lépés: Készíts saját készítésű dekorációkat

Míg az általad megálmodott díszeket készíted, nyugodtan hallgathatod a karácsonyi dalokból összeállított albumodat. Amellett, hogy egyedi díszekkel tudod így bearanyozni a lakásod, még a zsúfolt bevásárlóközpontoktól is megkíméled magad, ahol amúgy beszereznéd a díszeket.

8. lépés: Kezd el feldíszíteni a lakást

Miután sikeresen átnézted a tavalyi díszeket és az újakat is beszerezted vagy elkészítetted, nincs más hátra, mint feldíszítsd velük a lakást. Helyezz a lakás minden pontjára illatos gyertyákat, csinálj hangulatfényt, hogy az esti forró csoki mellé ne csak a karácsonyi dalok, de a karácsonyi pompa is meglegyen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email