Ötletes karácsonyi díszek saját kezűleg

Otthon

Nyakunkon vannak az ünnepek, ideje kicsit magunkat és környezetünket is a karácsonyra hangolni. Erre pedig az egyik legalkalmasabb időtöltés, ha a család együtt ötletel és készíti el az ünnepi dekorációkat. Miért vennél drága pénzért tömegtermékeket az üzletekből, ha sokkal szebbet és ráadásul egyedit készíthetsz otthon.

Talpas pohárból mécses tartó

Keressetek a közeli erődben néhány örökzöld ágat, vagy egyszerűen csak csippentsetek le néhányat a kertben található tujáról. Áldozzatok be a jó cél érdekében néhány használaton kívüli talpas poharat, illetve vegyetek a boltban néhány színes és illatos gyertyát. Ezután már csak annyi a dolgotok, hogy a zöld ágakat szépen körberagasztjátok a pohár oldalán úgy, hogy ne legyen köztük rés, szinte olvadjanak egymásba. A legjobb, ha különböző hosszúságú ágakkal dolgoztok, így úgy fog kinézni a pohár mintha egy fenyőerdő venné körül. Ha ez kész, helyezzétek a pohár aljára a gyertyát és kész is a mécses tartó. Tudsz ennél egyszerűbbet? Nem hinném.

Ajtódísz házilag

Ha már az erdőben jártok, gyűjthettek néhány formás tobozt is a fenyőágak mellé. Bár télen nem egyszerű, de próbáljatok meg keresni valamilyen piros bogyós növényt, dekorációhoz lesz, így az sem baj, ha emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ha erre nincs lehetőség, szerezzetek be dekor boltból borsónyi nagyságú gyöngyöket, és ha már ott vagytok, vegyetek egy flakon műhó sprayt is.

Rendezzétek az ágakat kör alakba, majd vékony drót segítségével rögzítsétek egymáshoz. Ezt csinálhatjátok akár két rétegben is, attól függ mennyire szeretnétek, ha sűrű lenne a ajtódíszetek. A tobozokat fújjátok le a műhóval, hogy olyan hatást érjetek el, mintha a tobozok valójában fenyőfák lennének, amiket lelepett a hó. Miután megszáradtak a tobozok, ragasszátok rá a fenyőágakra. A piros bogyókból vagy gyöngyökből pedig egy-egy tucatot ragasszatok a tobozok tövébe. Selyem szalagból masnit is köthettek a koszorútokra.

Adventi naptár

Melyik gyerek ne szeretné adventi naptár segítségével nyomon követni, hogy még hányat kell aludni karácsonyig? Persze, hogy mindegyik. Tölts le egy sablont az internetről, hogy hogyan kell kartonból ékszerdobozkát hajtogatni. Vásárolj minél többféle, jópofa csomagoló papírt és azzal vond be a kész dobozkákat. Ha nem akarsz ennyit pepecselni a dobozkák készítésével, akár kész ékszerdobozokat is vásárolhatsz, fehér, piros, zöld, arany színben. Ezután már csak annyi a teendő, hogy egy megmaradt karton lapra felragaszd a kész dobozkákat, úgy hogy egy fenyőfát mintázzanak. Belsejükbe gyermeked kedvenc tábla csokijának egy-egy kockáját rejtsd.

Hógömb befőttes üvegből

Bizonyára mindenkit rabul szokott ejteni a szebbnél szebb hógömbök látványa. Egy baj van velük, hogy a dekoratívabb, nagyobb méretű darabok elég drágák. Nem kell csüggedni, házilag is tudunk legalább olyan szép hógömböket készíteni. Ehhez csupán egy befőttes üvegre, némi vattára, egy aprócska méretű műfenyőre, műhóra, ezüst csillámporra és egy selyem szalagra lesz szükségünk.

A befőttes üveg tetejére és az üveg szájára belülről ragasszuk fel a vattát, próbáljuk úgy rendezni, hogy egy hóval fedett tájra emlékeztessen a látványa. A műfenyőnket fújjuk le műhóval, majd ragasszuk a befőttes üveg tetejére. Végül szórjunk az üveg belsejébe rengeteg csillámport. Zárjuk le az üveget, fordítsuk a feje tetejére és készen is vagyunk. A selyem szalagot tekerjük az üveg szája köré, és kössük meg masniként. Az üveget megrázva, a csillámpor pontosan úgy fog hatni, mintha szállingáló hó lenne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email