Ötletes karácsonyi díszek saját kezűleg
Otthon 2015-12-10 4183

Ötletes karácsonyi díszek saját kezűleg

Nyakunkon vannak az ünnepek, ideje kicsit magunkat és környezetünket is a karácsonyra hangolni. Erre pedig az egyik legalkalmasabb időtöltés, ha a család együtt ötletel és készíti el az ünnepi dekorációkat. Miért vennél drága pénzért tömegtermékeket az üzletekből, ha sokkal szebbet és ráadásul egyedit készíthetsz otthon.

Talpas pohárból mécses tartó

Használjátok ki a jó időt és irány a szabad levegő, keressetek a közeli erődben néhány örökzöld ágat, vagy egyszerűen csak csippentsetek le néhányat a kertben található tujáról. Áldozzatok be a jó cél érdekében néhány használaton kívüli talpas poharat illetve vegyetek a boltban néhány színes és illatos gyertyát. Ezután már csak annyi a dolgotok, hogy a zöld ágakat szépen körberagasztjátok a pohár oldalán úgy, hogy ne legyen köztük rés, szinte olvadjanak egymásba. A legjobb, ha különböző hosszúságú ágakkal dolgoztok, így úgy fog kinézni a pohár mintha egy fenyőerdő venné körül. Ha ez kész, helyezzétek a pohár aljára a gyertyát és kész is a mécses tartó. Tudsz ennél egyszerűbbet? Nem hinném.

Ajtódísz házilag

Ha már az erdőben jártok, gyűjthettek néhány formás tobozt is a fenyőágak mellé. Bár télen nem egyszerű, de próbáljatok meg keresni valamilyen piros bogyós növényt, dekorációhoz lesz, így az sem baj, ha emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ha erre nincs lehetőség, szerezzetek be dekor boltból borsónyi nagyságú gyöngyöket, és ha már ott vagytok, vegyetek egy flakon műhó sprayt is.

Rendezzétek az ágakat kör alakba, majd vékony drót segítségével rögzítsétek egymáshoz. Ezt csinálhatjátok akár két rétegben is, attól függ mennyire szeretnétek, ha sűrű lenne a ajtódíszetek. A tobozokat fújjátok le a műhóval, hogy olyan hatást érjetek el, mintha a tobozok valójában fenyőfák lennének, amiket lelepett a hó. Miután megszáradtak a tobozok, ragasszátok rá a fenyőágakra. A piros bogyókból vagy gyöngyökből pedig egy-egy tucatot ragasszatok a tobozok tövébe. Selyem szalagból masnit is köthettek a koszorútokra.

Adventi naptár

Melyik gyerek ne szeretné adventi naptár segítségével nyomon követni, hogy még hányat kell aludni karácsonyig? Persze, hogy mindegyik. Tölts le egy sablont az internetről, hogy hogyan kell kartonból ékszerdobozkát hajtogatni. Vásárolj minél többféle, jópofa csomagoló papírt és azzal vond be a kész dobozkákat. Ha nem akarsz ennyit pepecselni a dobozkák készítésével, akár kész ékszerdobozokat is vásárolhatsz, piros és zöld színben. Ezután már csak annyi a teendő, hogy egy megmaradt karton lapra felragaszd a kész dobozkákat, úgy hogy egy fenyőfát mintázzanak. Belsejükbe gyermeked kedvenc tábla csokijának egy-egy kockáját rejtsd.

Hógömb befőttes üvegből

Bizonyára mindenkit rabul szokott ejteni a szebbnél szebb hógömbök látványa. Egy baj van velük, hogy a dekoratívabb, nagyobb méretű darabok elég drágák. Nem kell csüggedni, házilag is tudunk legalább olyan szép hógömböket készíteni. Ehhez csupán egy befőttes üvegre, némi vattára, egy aprócska méretű műfenyőre, műhóra, ezüst csillámporra és egy selyem szalagra lesz szükségünk.

A befőttes üveg tetejére és az üveg szájára belülről ragasszuk fel a vattát, próbáljuk úgy rendezni, hogy egy hóval fedett tájra emlékeztessen a látványa. A műfenyőnket fújjuk le műhóval, majd ragasszuk a befőttes üveg tetejére. Végül szórjunk az üveg belsejébe rengeteg csillámport. Zárjuk le az üveget, fordítsuk a feje tetejére és készen is vagyunk. A selyem szalagot tekerjük az üveg szája köré, és kössük meg masniként. Az üveget megrázva, a csillámpor pontosan úgy fog hatni, mintha szállingáló hó lenne.

Ezt olvastad már?

Otthon

Nagyváros vagy vidék? Hol jobb lakni?

Nagyon megoszlanak a vélemények afelől, hogy hol jobb élni, nagyvárosban vagy inkább vidéken. Nagymértékben függ attól, ki hol nőtt fel, milyen környezet vette körül. Az aki nagyvárosban nőtt fel, annak

Otthon

Szépítsd meg a kerted, közösségi parkod!

Csak ki kell fogni egy „jó fej” közös képviselőt vagy gondnokot, aki megengedi, hogy Te is szépítsd, és csinosítsd a lakóközösség parkját vagy kis kertjét. Valaki, akiben benne szunnyad a

Otthon

Mit ültessünk tavasszal a kertünkbe?

Kertünk vagy balkonunk akkor mutat igazán pompázatosan, ha szebbnél szebb virágokkal van beültetve. Engedjünk hát a tavaszi napsugarak hívogatásának, irány a szabad levegő és kezdjünk el kertészkedni. Nagyszerű tavaszi kikapcsolódás,