Ciki karácsonyi ajándékok
Egyéb 2015-12-01 1506

Ciki karácsonyi ajándékok

Személy szerint mindig is a hasznos ajándékok híve voltam, nincs ez másként karácsonykor sem. Egy meghitt, dekoratív csomagolás elegendő az ünnepi hangulat megteremtéséhez, nem kell, hogy maga az ajándék is szorosan kötődjön a karácsonyhoz. Általában azok esnek ebbe a csapdába, akik ötlet hiányában az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok beszerzését, és magával ragadja őket a boltokban megjelenő giccses, csillogó-villogó, haszontalan dolgok tömkelege. Segítségképpen íme néhány tipp, mik azok, amiket semmiféleképpen ne ajándékozzunk ismerőseinknek.

November végén, december elején már tele vannak az üzletek kirakatai különböző ünnepi dekorációkkal, karácsonyi díszekkel. Ezek közé tartozik a hógömb is, ami hangsúlyozom inkább dísz, mint ajándéknak való tárgy. Hacsak nincs egy mániákus hógömb gyűjtő a baráti társaságodban, felejtsd el, hogy bárkinek is vásárolj egyet. Ugyan ez vonatkozik az angyalkás díszekre is, csak porfogónak lennének jók, arra meg kinek van szüksége?!

Rossz kiindulási pont, ha azt hisszük, hogy pulóverre, zoknira és fehérneműre mindig mindenkinek szüksége van. Ha nem vagyunk tisztába a másik ízlésvilágával, vagy ami még cikibb, hogy nem tudjuk, pontosan milyen méretre lenne szükség, hagyjuk inkább, hogy ő maga vásárolja meg magának a kívánt darabot. Tudom könnyű ilyenkor elveszni a rénszarvas mintás kötött pulcsik rengetegjében, ám valahogy próbáljunk ellenállni. Ajándékozz inkább vásárlási utalványt a kedvenc ruházati márkájához.

Valamiért az alakult ki az emberekben, hogy jó ötlet alkoholt ajándékozni, főleg férfiaknak. Nem a legrosszabb ötlet, de nem is a legjobb. Ugyan úgy, mint a ruházati cikkeknél, fenyegethet minket az a veszély, hogy nem tudjuk pontosan mit szeret az illető, fehér vagy vörös bort inkább, szárazat vagy édeset. Illetve attól, hogy egyszer-kétszer bort fogyaszt a vacsora mellé, még nem következik belőle, hogy nagy borkedvelő is. Ám különleges, akár limitált szériájú itallal meglephetünk bárkit, hiszen ezek arra lettek kitalálva, hogy ünnepekkor, nagyobb családi eseményeken fogyasszák, ezekből pedig minden évre jut egy-kettő.

A legkétségbeesettebbekkel szokott előfordulni az, hogy miután a boltokban nem találtak semmi használhatót, saját otthonukban néznek körül, mit adhatnának tovább karácsonykor. Nincs annál kellemetlenebb, amikor már te magad sem tudod kitől is kaptad azt a roppant érdekfeszítő könyvet, amit az elmúlt egy év során egyszer sem sikerült elolvasnod. Veszed a bátorságot, díszes csomagolópapírba bugyolálod és pechedre pont ahhoz a személyhez juttatod vissza, aki tavaly neked ajándékozta. Egyébként is, miért hiszed, hogy a számodra haszontalan, hátad közepére sem kívánt ajándék majd másnak jó lesz?

Végül elérkeztünk a kedvenc kategóriámhoz, a saját készítésű ajándékokhoz. Azzal egyetértek, hogy ennél személyesebb ajándékot nem is adhatnál annak a személynek, akit jól ismersz. Viszont, ami óvodás vagy kisiskolás korban még aranyosnak számított, nem biztos, hogy felnőttként is az lesz. Hogy mire gondolok? Ha szemernyi kézügyességed sincs ahhoz, amit készíteni akarsz, inkább hanyagold a dolgot vagy törekedj valami egyszerűbbre. Jómagam is sokszor készítek saját készítésű ajándékokat. Tavaly például könyvbe szedtem anyukám szanaszét heverő sütemény receptjeit. Ehhez nem volt szükségem túlzott kézügyességre, csak arra, hogy tudjam, mivel szeret a legjobban foglalkozni az anyukám, a sütéssel és mivel szeretek én, a számítógépemen való ügyködéssel.

Rohamtempóban közelednek az ünnepek, így hát időben kezdj el gondolkodni, hogy kinek, mi lenne a megfelelő ajándék, hogy ne ess a fenti példák csapdájába.

Ezt olvastad már?

Egyéb

Televízió: barát vagy ellenség?

Hiába hódít az internet, a laptop és az okostelefon, még mindig a televíziónak van a legnagyobb ereje, ezt nézik a legtöbben. Kereskedelmi és közszolgálati csatornák. Erre a két nagy csoportra

Egyéb

Férjhez mész, mert… én is így tettem!

Az ismert amerikai vígjátékra – Férjez mész, mert azt mondtam! – asszociál a cím, mely egy régi-új társadalmi szokásra világít rá: a korai házasodásra. Nem általános jelenségről van szó, hanem

Egyéb

A latin táncok világa

Érzem a ritmust, pezseg a vérem! A tavasz és a nyár valahogy egyet jelent ezzel a pezsgő életérzéssel. Ha belegondolsz, a tánc az egyetlen olyan szabadidő tevékenység, mely szinte alig