Házi praktikák körömápoláshoz

Egészség

Az, hogy egy nő mennyire ügyel körmei szépségére, sokat elárul személyiségéről és életmódjáról. Tehát, ha mindenképpen jó benyomást akarunk kelteni, alaposan ügyeljünk arra, hogy körmeink a legjobb formájukban legyenek. Ennek kivitelezéséhez pedig itt van néhány könnyű otthoni praktika.

Rengetegen küzdenek azzal a problémával, hogy körmeik nem elég erősek, hamar berepedeznek még akkor is, ha nem fizikai munkát, hanem csak egyszerű irodait végeznek. Számos kozmetikai termék létezik már ezen probléma kezelésére, különböző olajok, lakkok, de csak nagyon kevés hatásos közülük. Sokan a megfelelő mennyiségű kalcium bevitelre esküsznek, de számos házi praktika is létezik, melyeket érdemes kipróbálni, ha erős körmöket akarunk, hiszen ez mindennek az alapja, ha körömápolásról van szó.

Nos, azok, akik a táplálkozással kötik össze az erős körmök kialakulását, nagyon jó úton haladnak céljuk felé. A körmök szempontjából a kalcium mellett nagyon fontos, hogy elég jód és cink jusson szervezetünkbe, és persze a különböző vitaminokról sem feledkezzünk meg, főleg az E és C-vitamin pótlásáról.

Nagyon sok múlik azon, hogyan vágod a körmöd, legyen szó a formájáról vagy a vágás módjáról. Ajánlatos fürdés után belekezdeni a manikűrbe, mivel a víz hatására felpuhul a köröm és könnyebb vele bánni, illetve így kevesebb az esélye annak, hogy körmöd felületét felsérted vágás közben. Ugyanakkor ügyelj arra, is hogy ne áztasd sokáig körmeid a vízben, mert egy idő után túlságosan is gyengévé válhatnak. A formára vágásnál vedd figyelembe, hogy minden napos tevékenységed során, melyik az a forma, mely legkevésbé akadályoz a munkában és így a körmök épségét sem fenyegeti. A manapság divatos, rövid, szögletes alakú körmök pont erre lettek kitalálva, egyszerre könnyítik meg a mindennapjainkat és egy visszafogottabb lakkal még jól is mutatnak.

Amennyiben nincs rá lehetőségünk, hogy minden héten ellátogassunk egy manikűröshöz, szerezzünk be jó minőségű manikűrkészletet, amivel mi magunk is könnyedén formázhatjuk és ápolhatjuk körmeinket. A körmök megfelelő gondozása bizony időigényes, ezért csak akkor kezdj bele, ha van időd az alapos munkára, máskülönben csak újabb kárt okozol körmeid épségében.

Bár nehéz megállni, főleg ilyenkor tavasszal, amikor minden színekben pompázik, hogy ne lakkozzuk körmeinket. Mégis azt ajánlanám, hogy minden hónapban tartsunk legalább 4-5 nap szünetet. Akárcsak a bőrünknek, körmeinknek is szüksége van a megfelelő szellőzésre. Ma már a legtöbb kozmetikai termék természetes anyagokból készül, vegyszert nem tartalmaznak, mégsem teljesen egészséges mindennapos használatuk.

Végül itt egy recept, amivel könnyen készíthettek magatoknak házilag körömápoló olajat, ami legalább van olyan hatékony, mint a boltban kapható termékek. Lényegében ez egy olajmix, melyek mindegyike magában is hatásos a körömápolásra, együtt viszont verhetetlenek. Az elkészítéséhez két evőkanál ricinus olaj, egy evőkanál avokádó olaj valamint olívaolaj, illetve pár csepp citromlé szükséges. Ha tehetjük, friss citrom levét használjuk. Ezeket alaposan keverjük össze egy üvegcsében, majd naponta kenjük be vele a körmöket, illetve a körömágyat és élvezzük az olajak csodás hatását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email