Lakberendezési trendek

Otthon

Az öltözködés és frizura divathoz hasonlóan a lakberendezési trendek is évről évre változnak. Minden évben más formák, színek anyagok vállnak meghatározóvá. Ha azt szeretnénk, hogy lakásunk is a legfrissebb trend alapján legyen berendezve, érdemes böngészni a lakberendezési magazinokat és a boltok katalógusait. Csemegéztem a lehetőségek között, így én is tudok szolgálni pár tippel, hogy miként változtasd át otthonod a legújabb trendek alapján.

Az idei év alapszíne a Marsala lett, ez egy barnás- vöröses szín, emellett divat még a mediterrán és görög térség jellegzetes élénk kék színe. A szürke és a letisztult fehér kombinációja szinte minden évben megjelenik a trendek között, így van ez most is. Még mindig dominánsak a pasztellszínek, a zöld, a narancs és a rózsaszín. Újdonságként megjelenik a lakásokban az olíva zöld és a padlizsán színek. Az említett színek bármelyikét nyugodtan lehet használni a bútorok textíliájában, különböző berendezési tárgyakon valamint a falak színeként is szolgálhatnak.

A régies, antik hatást keltő, már-már ókorinak tűnő kopottas falak is divatba jönnek idén. Újra divatba jön az óriási képek és fotók használata a falakon. A különleges technikáknak köszönhetően ma már tapéta formájában is felhelyezhetjük a falra ezeket. A merészebbek nyugodtan játszhatnak a fent említett színekkel. A letisztult fehér falon jól mutathat például a pasztellszínekből felfestett, különböző absztrakt formák tömkelege.

A természetes fa még mindig divatos beltéri burkolatnak számít. Trópusi fából készült parketták és laminált padlók hódítanak a leginkább. Ezek erezete és színe természetesebbé varázsolja az otthont. Az ilyen padlók nem igényelnek szőnyeget sem, magukban is megállják a helyüket. Amellett, hogy mutatósak még az egészségre is jó hatással vannak, természetes úton tudja szabályozni a lakás páratartalmát. A fa nem csak a burkolatok tekintetében számít divatosnak, a belőlük készült bútorok is a legújabb trend részét képezik.

Nem csak tavasszal, egész évben hódítani fognak a különböző virágmintás dekorációk. Főleg díszpárnahuzatokon, abroszokon és a függönyökön találkozhatunk virággal minden mennyiségben, de a fal egyes részein is feltűnhetnek dekor matrica vagy tapéta formájában. A természetes hatású fa burkolatok és virágos minták mellett a valódi természet megjelenítése is divat marad. A cserepes és a vázába kihelyezett frissen vágott virágok jelenléte a lakásokban idén is igazán divatos. Minél színesebb és nagyobb a csokor, annál jobb.

Idén a márvány felületek is szerephez jutnak, elsősorban a konyhában és a fürdőszobában lehetnek hasznosak és mutatósak. A bútorok elsődleges funkciója a kényelem mellett, hogy otthonos, meleg hangulatot árasszanak. Ezt a letisztult forma és ívelt vonalvezetés teszi lehetővé.

A saját készítésű dekorációk is divatosak bútorok, textíliák vagy kerámiák formájában. Ha nagyon keresünk valamit az egyik üresen álló polcunkra, de sehogy sem lelünk rá a boltokban, érdemes elgondolkodni, hogy valami saját készítésű tárgyat helyezünk el oda. Arra viszont vigyázzunk, hogy ne pakoljuk meg zsúfolásig a polcokat mindenféle csecsebecsével. Ez egyébként az egész lakásra igaz, ugyanis a letisztult, tágas terek lesznek a jellemzők.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email