Unod a lakásodat? Akkor változtass rajta!
Otthon 2015-08-19 1150

Unod a lakásodat? Akkor változtass rajta!

Mindig, mindenben kell egy kis változatosság. Arra, hogy valami megújuljon, ami bennünket, a környezetünket érinti, mindig szükség van. Ez tartja életben kreatív énünket és ezáltal megvalósíthatjuk a bennünk sziporkázó ötleteinket. Igen ám, de hogyan, és mivel kezdjük a felújítást? Mi alapján válassz színeket és hol szerezheted be a legmenőbb lakberendezési tárgyakat és bútorokat? Minderre most megtudod a választ, csak figyeld erről szóló írásunkat!

A tavasz beköszöntével valahogy mindenkiben felébred a vágy, hogy változtasson valamit otthonán. Olyan, mintha a téli hónapok szürkeségéből és álmosságából egyszer csak nagyra nyílt szemekkel felébrednénk, és azt mondanánk, hogy igen, most jött el az idő a változásra kívül-belül! Ilyenkor megjelenik egy kép a fejedben, ami az otthonodat szebb, élhetőbb környezetként írja le számodra. Elég csak annyi például, hogy az ágyat vagy a komódot látod másik helyen. Vagy a festett fal helyet szép tapétát pillantasz meg magad előtt. Bármilyen is legyen benned ez a vizionált kép, egészen biztos, hogy a tervet meg kell valósítanod: igazivá kell tenned.

A legtöbb ötlethez kreativitás és egy kis leleményesség szükséges. A tavaszi lakásfelújítás nem csak a pénzről, az anyagi ráfordítás értékéről szól. Ha körültekintesz a barkács piacon, a nagy lakberendező cégek piacán, meg fogod látni, hogy minimális pénzből is már komoly és látványos fejlesztéseket hajthatsz végre az otthonodban.

Kezdjük máris a falakkal. A fal színe ugyanis az adott helyiség hangulatát és kisugárzását alapozza meg. Ha nincs pénzed tapétára, vegyél 3-4 doboz jó minőségű festéket, és fesd ki te magad a szobát. De a színválasztást ne kapkodd el: ha kikeverted a színt, győződj meg, hogy az árnyalat a falon, fényben is olyan, amit megálmodtál. Ha tapétát szeretnél, akkor jól nézd meg, hogy milyen minőségű terméket vásárolsz meg. Mert nem minden arany, ami fénylik. Hiába szép a minta, ha a vékony papírtapéta hamar koszolódik és néhány hónap múlva már szinte hasznavehetetlen a falon. Ha már ilyen dekorációban gondolkozol, akkor válaszd a minőséget és szánj rá ennek megfelelően valamivel több pénzt is.

Ami már összetettebb az a bútorvásárlás. Egyrészt, mert hová tedd a régit. Másrészt, mert ehhez azért már nagyobb pénzösszeg kell, hogy a rendelkezésedre álljon. Szép, tavaszi bútorokat lehet kapni akár webáruházakból is díjtalan vagy némi pénzbe kerülő házhoz szállítási opcióval, a kérdés már csak az, hogy vajon a tavaszi hangulatú bútorzatot nem fogod-e megunni mondjuk az őszi/téli hónapokra. Mi azt tanácsoljuk, hogy válassz inkább valami egészen más megoldást! Mondjuk, fest be csak a szekrények oldallapját vagy hátulját. Így máris új színben pompázhat a bútorzat, feldobva a helyiséget és Neked is a kedvedet. Aztán ha van lépcső a lakásodban, a lépcsőket kreatív mintázattal szintén lefestheted és máris csak rád jellemző módon, egyedi hangulatba öltöztetheted a helyiséget. A következő tippünket a konyhában sütheted el. Ez annak köszönhető, hogy már Magyarországon is kaphatóak az ún. táblafestékek, melyeket kifejezetten a helyiség egy falára vihetsz fel. Az amerikai hatású táblafesték valódi kis modern otthon hangulatot fog kölcsönözni a mindennapjaidban, amit garantáltan imádni fogsz és a környezeted is odáig lesz érte.

Ötletelés és megvalósítás: mindez csak rajtad áll. A saját leleményességeden és kitartásodon. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy felfrissítsd otthonodat, ezáltal színt vigyél a mindennapjaidba. Egy kis odafigyelés és a lakás máris új díszbe, modern harmóniába öltözik!

Ezt olvastad már?

Otthon

Karácsonyi menü: mi kerüljön az asztalra?

Eszedbe jutott már egy extrém megoldás azért, hogy elkerüld a karácsonyi nagy bevásárlással járó tumultust a szupermarketekben és a konyhában roskadást legalább két teljes napon át? Ezt csak azért kérdezem,

Otthon

Minden, ami idegesítő a karácsonyban

Október végén, november elején, még javában hullnak a levelek a fákról, őszi hangulatban úszik odakint minden, ám amint beteszed a lábad egy boltba, a polcokról csoki mikulások sokasága kacsintgat rád.

Otthon

Hangulatos karácsony

Látogass el nyugodtan egy bevásárlóközpontba! Nézz körül! Az áruházak polcain zömében már csak karácsonyi csecsebecséket, kiegészítőket, kisebb lakberendezési tárgyakat fogsz találni. Ezek a cuccok teremtik meg az otthonokban az igazi