Unod a lakásodat? Akkor változtass rajta!

Otthon

Mindig, mindenben kell egy kis változatosság. Arra, hogy valami megújuljon, ami bennünket, a környezetünket érinti, mindig szükség van. Ez tartja életben kreatív énünket és ezáltal megvalósíthatjuk a bennünk sziporkázó ötleteinket. Igen ám, de hogyan, és mivel kezdjük a felújítást? Mi alapján válassz színeket és hol szerezheted be a legmenőbb lakberendezési tárgyakat és bútorokat? Minderre most megtudod a választ, csak figyeld erről szóló írásunkat!

A tavasz beköszöntével valahogy mindenkiben felébred a vágy, hogy változtasson valamit otthonán. Olyan, mintha a téli hónapok szürkeségéből és álmosságából egyszer csak nagyra nyílt szemekkel felébrednénk, és azt mondanánk, hogy igen, most jött el az idő a változásra kívül-belül! Ilyenkor megjelenik egy kép a fejedben, ami az otthonodat szebb, élhetőbb környezetként írja le számodra. Elég csak annyi például, hogy az ágyat vagy a komódot látod másik helyen. Vagy a festett fal helyet szép tapétát pillantasz meg magad előtt. Bármilyen is legyen benned ez a vizionált kép, egészen biztos, hogy a tervet meg kell valósítanod, igazivá kell tenned.

A legtöbb ötlethez kreativitás és egy kis leleményesség szükséges. A tavaszi lakásfelújítás nem csak a pénzről, az anyagi ráfordítás értékéről szól. Ha körültekintesz a barkács piacon, a nagy lakberendező cégek piacán, meg fogod látni, hogy minimális pénzből is már komoly és látványos fejlesztéseket hajthatsz végre az otthonodban.

Kezdjük máris a falakkal. A fal színe ugyanis az adott helyiség hangulatát és kisugárzását alapozza meg. Ha nincs pénzed tapétára, vegyél 3-4 doboz jó minőségű festéket, és fesd ki te magad a szobát. De a színválasztást ne kapkodd el: ha kikeverted a színt, győződj meg, hogy az árnyalat a falon, fényben is olyan, amit megálmodtál. Ha tapétát szeretnél, akkor jól nézd meg, hogy milyen minőségű terméket vásárolsz meg. Mert nem minden arany, ami fénylik. Hiába szép a minta, ha a vékony papír hamar koszolódik és néhány hónap múlva már szinte hasznavehetetlen a falon. Ha már ilyen dekorációban gondolkozol, akkor válaszd a minőséget és szánj rá ennek megfelelően valamivel több pénzt is.

Ami már összetettebb az a bútorvásárlás. Egyrészt, mert hová tedd a régit. Másrészt, mert ehhez azért már nagyobb pénzösszeg kell, hogy a rendelkezésedre álljon. Szép, tavaszi bútorokat lehet kapni akár webáruházakból is díjtalan vagy némi pénzbe kerülő házhoz szállítási opcióval, a kérdés már csak az, hogy vajon a tavaszi hangulatú bútorzatot nem fogod-e megunni mondjuk az őszi-téli hónapokra. Mi azt tanácsoljuk, hogy válassz inkább valami egészen más megoldást! Mondjuk, fesd be csak a szekrények oldallapját vagy hátulját. Így máris új színben pompázhat a bútorzat, feldobva a helyiséget és a te kedvedet. Ha van lépcső a lakásodban, mintázattal szintén lefestheted és máris csak rád jellemző módon, egyedi hangulatba öltöztetheted a helyiséget.

A következő tippünket a konyhában sütheted el. Ez annak köszönhető, hogy már Magyarországon is kaphatóak az ún. táblafestékek, melyeket kifejezetten a helyiség egy falára vihetsz fel. Az amerikai hatású táblafesték valódi kis modern otthon hangulatot fog kölcsönözni a mindennapjaidban, amit garantáltan imádni fogsz és a környezeted is odáig lesz érte. Ötletelés és megvalósítás, minden csak rajtad áll. A saját leleményességeden és kitartásodon. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy felfrissítsd otthonodat, ezáltal színt vigyél a mindennapjaidba. Egy kis odafigyelés és a lakás máris új díszbe, modern harmóniába öltözik!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email