Nyaralnál? Foglald le időben a szállást!

Utazás

Imádunk nyaralni. Főleg, ha van miből és nem kell minden egyes dolgon spórolni és azon agyalni, hogy hogyan húzhatnánk még jobban össze a nadrágszíjat. Ha azonban már időben elkezded szervezni a nyári utazást és nem az utolsó napokban foglalod le a repülőjegyet, az autóbérlést, a szállást, azzal súlyos tízezreket takaríthatsz meg. Most még bőven van időd arra, hogy gondosan megtervezd a nyaradat és lefoglald az ideális szálláshelyet.

Hipp-hopp, itt a nyár. És akkor most mi van a nyaralással? Kapkodjunk össze-vissza, aminek így se eleje, se vége nincsen? Azt tanácsoljuk, hogy kezdd el időben szervezni azt az egy hetet, amit pihenéssel, kikapcsolódással, feltöltődéssel kívánsz eltölteni. Tervezd meg, hogy milyen szállást szeretnél, vagy hogy egyáltalán a helynek mely látványosságait szeretnéd megtekinteni. Egy kis odafigyeléssel pénzt takaríthatsz meg, amit a nyaralás ideje alatt teljes mértékben magadra fordíthatsz. Ám még mielőtt lefoglalnád a repülőjegyet vagy a kiszemelt szálláshelyed, gondold csak végig, hogy hová is akarsz menni…

Oda, ahol tavaly is jártál? Netán most máshol szeretnéd eltölteni az év legszebb és legpihentetőbb napjait? Gondold végig, hogy idén mely úti célt választod magad és a családod számára. Mert hiába van a fejedben, hogyha már nyaralásról van szó, akkor irány egy külföldi úti cél, itthon is vannak olyan látnivalók, olyan pazar helyek, melyeket kár lenne kihagyni. És itt nem muszáj rögtön csak a Balatonra gondolni. Elég Hévízre, vagy az Észak-magyarországi, miskolci barlangfürdőre, netán a budapesti híres és gyönyörű fürdőkre gondolni. Hazánkban is olyan nevezetességek, kastélyok, várak vagy a klasszikus értelembe vett nyaraló paradicsomok vannak, melyek megállnák a helyüket a világ bármely pontján.

Ha már megvan az uticél, akkor érdemes a szállás típusán is elgondolkodni. Mert ugye a panzió és a hotel tágas, szép, tiszta és kényelmes, csak hát drága. Mi lenne, ha inkább bérelnél magadnak egy apartmant? Tudod, hogy így mennyi pénzt spórolhatnál meg a hét, tíz vagy kéthetes nyaralás ideje alatt? Olyan sokat, amelyet most még nem is sejtesz.

Persze vannak még itt más lehetőségek is, például, ha szeretnél egy kicsit nomádozni, kedved támad sátrat verni, akkor válaszd a kempingezést. Mehetsz külföldre, tengerpartra, a hegyekbe vagy csak itthon választasz egy jó nyaralóhelyet magadnak. Ezzel a nomád életmóddal garantáltan természetközeli élményben lesz részed. Lehet, hogy mindez nem lesz olyan kényelmes számodra, de mindenképpen izgalmas és sok-sok kalandos élmény vár majd rád!

Nyaralásra fel! Csomagolj be rendesen, ha kell, inkább ellenőrizd le kétszer, hogy vajon megvan-e mindened. Napszemüveg, naptej, a kedvenc dolgaid (személyes tárgyak, ruhák, egy kis elemózsia) na meg a térkép, a GPS és a nélkülözhetetlen telefon. Ennyi, és már indulhatsz is!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email