Tavaszi ruhamustra
Divat, Stílus 2015-07-16 785

Tavaszi ruhamustra

Azt már biztosan sokan észrevették, a boltok kirakatait nézegetve, hogy a tavasz és a nyár meghatározó színe a citromsárga lesz. Emellett divat lesz még a kék szinte minden árnyalata, a menta zöld, a halvány mályva és rózsaszín, valamint a pasztellszínek szinte mindegyike. Ezek a színek mind a ruhákon, cipőkön és az egyéb kiegészítőkön is megfigyelhetők lesznek.

A farmer szinte sosem megy ki a divatból, maximum a szabása változik időről időre. Idén is divat lesz az egyszerű szűk szárú farmer, ami szinte bármilyen lábbelivel jól mutat. Újra megjelennek a kicsit bővebb csőszárú fazonok. Hol vannak már azok az idők, amikor még az számított menőnek, hogy minél inkább a csípőn helyezkedjen el egy nadrág. Ezt cáfolja az is, hogy idén újra divatba jön a 80’as éveket idéző magasított derekú farmerok. A vagányabb szakadt, koptatott, Rock ’n’ Roll stílusú darabokat is megtalálhatjuk az üzletek polcain.

A 80’as évek mellett más korok ruhadarabjai is visszaköszönnek a Vintage stílusnak köszönhetően A stílus lényege, hogy régebbi darabokat újakkal társítanak úgy, hogy az összhatás régiesnek tűnjön. Jellegzetes darabjai közé tartoznak a már említett koptatott farmerek, A- vonalú szoknyák, virágminta és csipke minden mennyiségben. Bár többnyire turkálókból és bolhapiacokról össze lehet szedni a szükséges öltözeteket, igényel némi kifinomultságot és kreativitást a dolog. Jól kell tudni összeválogatni az egyes ruhadarabokat, kiegészítőket, ahhoz, hogy tényleg mutatós legyen a végeredmény ne egy bazári majomra emlékeztető látványt nyújtsunk.

Az idei tavaszi kollekciókra „A kevesebb néha több” mondás abszolút igaznak mondható, hiszen végre eltűnnek a boltok polcairól a mélyen dekoltált, hátunkat szinte teljes egészében megmutató ruhadarabok. Helyettük a finomabb, sejtelmesebb darabok fognak dominálni. Még mindig hódítanak a bővebb fazonú felsők és ruhák, újra divatba jönnek a bő ujjú ingek, blúzok is. A színek mellett nagy szerephez jutnak a különböző egzotikus minták, úgymint a páva tollát idéző mintázat. A csipke nem csak a Vintage eleme lehet, számos kollekció épít erre az anyaghasználatra. Emellett a puha, lágy esésű anyagok fogják vinni, idén a prímet.

A magasított derék nem csak a nadrágokra lesz jellemző, a magas derekú, rövid ceruzaszoknyák idén is hódítani fognak.
Ha igazán trendin akarunk kinézni, akkor követjük a táska és cipő divatot is, hiszen ezek lehetnek öltözetünk legmeghatározóbb kiegészítői. Ismét megjelennek a közepes méretű, derékig lógó válltáskák. Még midig hódítanak a klasszikusnak számító, hatalmas méretű, apró fogantyúval ellátott kézi táskák. Pár évvel ezelőtt ütötte fel a fejét az a hóbortos trend, amikor egy nagy táskára egy kisebbet rögzítettek, melybe pénztárcát, mobilt vagy más apróbb eszközt rejthetnek a nők. A jól megtervezett darabok csinosak lehetnek, ám nem túl biztonságos az ilyen táskák használata, könnyen el lehet róluk tulajdonítani a kisebb különálló táskarészt. Idén nagy népszerűségen örvendenek a különböző szabályos geometriai formájú táskák. Szabályos kocka vagy henger, bármelyiket választhatjuk, mindegyik eleganciát fog tükrözni.

Cipő divat tekintetében idén inkább a lapos sarkú változatok fognak dominálni. Azt gondolnánk, hogy egy cipőt igazán csinossá és érdekessé a magas sarok teszi. A lapos talpú cipők is legalább olyan izgalmasak tudnak lenni, ha megfelelően játszanak a mintázatukkal vagy formájukkal. Állatmintás, csúcsos orrú, a lábból néha minél többet megmutató cipők lesznek az idei év legstílusosabb darabjai.

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Házi praktikák körömápoláshoz

Az, hogy egy nő mennyire ügyel körmei szépségére, sokat elárul személyiségéről és életmódjáról. Tehát, ha mindenképpen jó benyomást akarunk kelteni, alaposan ügyeljünk arra, hogy körmeink a legjobb formájukban legyenek. Ennek

Divat, Stílus

Napszemüveg vásárlásra felkészülni!

Itt a nyár, a strandszezon. Alig várjuk már, hogy csobbanjunk. A strandolás egyik fontos kelléke a napszemüveg, mely némileg elzárja a külvilágot és megnyitja az utat magunk felé. A befelé

Divat, Stílus

Nagy kabát, bélelt csizma, puha sapka… néhány kellék, nehogy megfázz!

Kifejezetten tartózkodom a hidegtől és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Sokkal jobb a meleg szobában ücsörögve kortyolgatni egy nagy bögre gőzölgő teát a tél első hópihéjére várva. Na de az