Társkeresés az interneten
Egyéb 2015-10-02 756

Társkeresés az interneten

Ma már talán nem is furcsa, ha valaki az internetre merészkedik társat keresni. Igencsak megszokottá vált elfoglalt világunkban, hogy regisztrálva egy adott oldalra, pár perc alatt egy teljes lista áll az ügyfél rendelkezésére, melyből az ideális partner kiválasztható. Sokféle kritérium szerint lehetséges kilistázni a potenciális társat; mindenki vágyai, elképzelései tükrében mérlegel és dönt az álomférfiról-, illetve nőről.

Nemcsak a hölgyek, de a férfiak sem szégyellik bevallani, netes társkeresőkön próbálnak szerencsét. Mivel igen elfoglaltak, nem jut idejük randizni, hogy így keressenek párt. Főleg a karrierista férfiakra igaz az állítás, és nem titkolják egyszerűbb és biztonságosabb, ha az interneten ismerkednek meg valakivel. Nagyon sok kapcsolat és házasság jön létre a világhálónak köszönhetően, mely kontinenseket és országokat köt össze. Nem ritka, hogy idegen földről hoz valaki menyasszonyt vagy keres ott férjet, de az sem, hogy meglepetésére a szomszéd faluban talál rá a tökéletes társra.

Az időtényező a legfontosabb indok, ha megkérdezzük az internetes társkeresők ügyfeleit, akik nem érnek rá a hosszas keresgélésre. Kényelmes megoldás számukra, hogy a megadott paraméterek alapján ők szabják meg, kire kíváncsiak és kire nem. Persze előfordulnak tévedések, sőt csalódások, amikor valakiről kiderül, nem az, akinek mondta magát. A magára valamit is adó, komolyabb ügynökségek azonban figyelnek az imázs megtartására és már a regisztrációnál kiszűrik a viccelődőket és bliccelőket.

Jó tudni, hogy a fiataloknak vagy már a 40-es éveiket taposó, életük delén túl jutott embereknek is van megoldás a családalapításra és nem kell közösségbe járniuk ahhoz, hogy megismerkedjenek emberekkel. A félszegség leküzdésére is kiváló eszköze az internet, a képernyő mögött mindenki bátrabb egy kicsit. Sokkal többet árul el magáról és persze csak a legjobbat, ami érthető, ha figyelembe vesszük, hogy mindenki „el szeretné adni magát” valahogy. A szimpátia felkeltése alapvető cél, amire az ügyfelek kivétel nélkül törekszenek. A tapasztalatok szerint az internetes társkeresés sikeressége azon múlik, mennyire gondolja komolyan az illető a hirdetése szövegét, azaz tényleg tudja, mire van szüksége? Az őszinteség az első lépés a tartós boldogsághoz, melyet igenis lehet internetes szerelemre alapozni. A fő feltétele ennek a kapcsolatnak, a kölcsönös megnyílás és bizalom, mert csak így érdemes elkezdeni a közös életet.

Meglepő, de nem ritka, hogy a nyugdíjas korosztály tagjai is az interneten próbálkoznak társkereséssel. Ebben az esetben a lelki társon van a hangsúly, hogy betöltsék az életükben jelen lévő űrt. Az időskori szerelem szép és megható, ha a megfelelő emberek találkoznak. Nem lehet az öregek szemére vetni, ha ők is vágynak a boldogságra. Az internet számukra is remek eszköze a remélt társ megtalálása, akiről az adatlapja segítségével mindent megtudhatnak. A komolyabb portálok ügyelnek a diszkrécióra, ezért az ügyfelek személyes közlései biztonságban vannak. Ha arra gondolunk, mennyi a magányos, társtalan ember környezetünkben, igencsak hasznos megoldás lehet a netes párkeresés az ő esetükben is. Felgyorsult világunkban szinte az egyetlen esély a boldogságra, melyet kivétel nélkül mindenki megérdemel.

Ezt olvastad már?

Egyéb

Filmnézés korhatárosan, szülői felügyelettel

Bár a közmédia egyre többet tesz a gyermekek lelki egészségéért, nem szabad elfelejteni, hogy a TV készülékek előtt ülő sok-sok ezer kiskorú gyakran egyedül van otthon, és a távirányítóval a

Egyéb

Verekedik a gyerekem az iskolában, mit tegyek?

A szülők a legjobbat hiszik a gyerekükről. Nem is feltételezik, hogy az iskolában másképp viselkedne, mint ahogy megszokták otthon. Akár csendes, akár kicsit hangoskodó, nem biztos, hogy közösségben, idegen terepen

Egyéb

Hétköznapi tologatások: kalkulálj a hétvégére!

Hurrá, végre hétvége! Hangzik el sokszor örömteli, kirobbanó hangulatban, amikor nagy tervekkel tekintesz a hétvégére. Ám, ha nem készülsz fel rendesen a szombati és vasárnapi kerti partira, ha nem vásárolsz