Itt a tavasz, irány kirándulni!
Utazás 2015-07-11 1021

Itt a tavasz, irány kirándulni!

Vége a téli fagyos hónapoknak, el lehet kezdeni tervezni, hova kiránduljon a család a gyönyörű tavaszi hónapokban. Bár még kicsit borús és néha hűvös az időjárás, időben érdemes eldönteni, hol töltsük a tavaszi vakációt. Mivel a tavasz a természet ébredéséről szól, semmiféleképpen nem ajánlott ilyenkor, olyan programot szervezni, melyet a négy fal között végezhetünk, gondolok itt a wellness központok nyújtotta lehetőségekre. Ehelyett válasszunk inkább szabadtéri programokat, használjuk ki a tavasz szépségeit és menjünk kirándulni. Magyarország bővelkedik látnivalókban így azon se fájjon a fejünk hová menjünk, egyszerűen csak bökjünk rá a térképre és már indulhatunk is. Ám ha valakinek, pont az okoz gondot, hogy nem tud választani a rengeteg lehetőség közül, azoknak kicsit megkönnyítem a dolgát és ajánlok pár úti célt.

Ha úgy döntenek, hogy az egész család felkerekedik és a gyerekekkel együtt kívánnak kikapcsolódni, rendkívül jó választásnak bizonyulhat, Sátoraljaújhely. Ez az észak- magyarországi város, első hallásra talán borospincéiről és jó minőségű borairól lehet ismerős. Azt kevesen tudják, hogy itt található az ország egyik legnagyobb kalandparkja, ami nem csak kicsiknek, de a felnőtteknek is legalább akkora szórakozást nyújthat. A gyerekeknek lehetőségük nyílik mozgásigényük kielégítésre az idősebbek pedig újra gyereknek érezhetik magukat. A park területe három állomásra van felosztva, mely részeken különféle programokat kínálnak az oda látogatóknak. A alsó állomáson, bobpálya, libegő, műjégpálya és mászó fal várja a vendégeket. A középső állomáson játszótér, tanösvény és különböző nehézségi fokozatú kalandtúra pályák találhatók. A legfelső rész pedig maga a hegytető, ahol a kilátó fogadja a kíváncsi turistákat, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik Sátoraljaújhelyre és környékére. Gondoltak az extrém sportok szerelmeseire is, számukra hatalmas élményt nyújthat a „Sólyom” elnevezésű átcsúszó kötélpálya, mely akár 80km/órás száguldást is lehetővé tesz. 2014 őszén egy újabb extrém berendezéssel bővült a kalandpark, mely idén márciusban debütál. Ez egy zárt kabinos kötélpálya, mely a frappáns „Dongó” nevet kapta.
A kalandparkban eltöltött aktív nap után, pihentető lehet a felnőttek számára a már említett borospincék felkeresése. Az „Ungvári pincék” névre hallgató borászatok, a város belső részén találhatóak, így a felkeresésüket akár egy városnéző túrával is egybe lehet kötni. Az úgynevezett borházak is azt a célt szolgálják, hogy a turisták megkóstolhassák a vidék legfinomabb borait. A jó hangulat mellett, látványosságként is megállják a helyüket ezek az építmények, hiszen a sziklák falából lettek kivájva.

Azok számára, akik a kevésbé aktív programok kedvelői, kitűnő lehetőség lehet az ország legnagyobb területű állatkertjének, a Nyíregyházi Állatparknak a felkeresése. Dönthetünk úgy is, hogy egyedül járjuk be a létesítményt, de szakavatott kísérők segítségét is igénybe vehetjük, akik gondoskodnak arról, hogy a parkban található állatokról még több információhoz juthassunk. Gyermekek számára ez különösen hasznos lehet, hiszen kikapcsolódás közben újabb hasznos ismereteket szedhetnek magukra, melyeket az iskolában kamatoztatni tudnak, ráadásul mindezt a friss levegőn teszik.

Ne habozzunk tehát, használjuk ki a jó időt és szervezzünk szabadtéri programokat, hiszen kis hazánk bővelkedik a lehetőségekben, csak győzzük mindet kipróbálni.

Ezt olvastad már?

Utazás

Tudtad, hogy három Japánkert is van Budapesten?

A japánkert egy közel-keleti stílusban épülő kert, melyet Japán kertművészetének egyik ékköveként írhatunk le. A csodálatos és különleges növényeken, fahidakon és sziklakerteken túl ezek a kertek egy speciális, csakis rájuk

Utazás

Imádlak Budapest!

Tömegével látogatják a turisták fővárosunkat, a szépséges és folyton pezsgő Budapestet. Hogy miért szeretnek ilyen sokan jönni a városba? Miket néznek meg oly sokan, miért fényképezkednek és miért vágynak visszajönni?

Utazás

Meseszép kirándulóhelyek

Az elmúlt hónapok többnyire arról szóltak, hogy otthon bekuckózva a meleg szobában töltöttük az időt, és nem csináltunk mást, mint ettünk, bámultuk a televíziót, jobb esetben kezünkbe vettünk egy érdekes