Itt a tavasz, irány kirándulni!

Utazás

Vége a téli fagyos hónapoknak, el lehet kezdeni tervezni, hova kiránduljon a család a gyönyörű tavaszi napsütésben. Mivel a tavasz a természet ébredéséről szól, semmiféleképpen nem ajánlott ilyenkor olyan programot szervezni, melyet a négy fal között végezhetünk – gondolok itt a wellness központok nyújtotta lehetőségekre. Ehelyett válasszunk inkább szabadtéri programokat, használjuk ki a tavasz szépségeit és menjünk kirándulni.

Magyarország bővelkedik látnivalókban, így azon se fájjon a fejünk hová menjünk, egyszerűen csak bökjünk rá a térképre és már indulhatunk is. Ám ha valakinek pont az okoz gondot, hogy nem tud választani a rengeteg lehetőség közül, azoknak kicsit megkönnyítem a dolgát és ajánlok pár úticélt.

Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely

Zemplén Kalandpark / Flickr

Ha úgy döntenek, hogy az egész család felkerekedik és a gyerekekkel együtt kívánnak kikapcsolódni, rendkívül jó választásnak bizonyulhat Sátoraljaújhely. Ez az Észak-magyarországi város első hallásra talán borospincéiről és jó minőségű borairól lehet ismerős, de itt található az ország egyik legnagyobb kalandparkja is, ami nem csak kicsiknek, de a felnőtteknek is legalább akkora szórakozást nyújthat.

A park területe három állomásra van felosztva, ahol különféle programokat kínálnak az oda látogatóknak. A alsó állomáson bobpálya, libegő, műjégpálya és mászó fal várja a vendégeket. A középső állomáson játszótér, tanösvény és különböző nehézségi fokozatú kalandtúra pályák találhatók. A legfelső rész pedig maga a hegytető, ahol a kilátó fogadja a kíváncsi turistákat, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik Sátoraljaújhelyre és környékére.

Gondoltak az extrém sportok szerelmeseire is, számukra hatalmas élményt nyújthat a „Sólyom” elnevezésű átcsúszó kötélpálya, amely akár 80km/órás száguldást is lehetővé tesz. 2014 őszén egy újabb extrém berendezéssel bővült a kalandpark, ami egy zárt kabinos kötélpálya, amely a frappáns „Dongó” nevet kapta.

A kalandparkban eltöltött aktív nap után pihentető lehet a felnőttek számára a már említett borospincék felkeresése. Az „Ungvári pincék” névre hallgató borászatok a város belső részén találhatóak, így felkeresésüket akár egy városnéző túrával is egybe lehet kötni. Az úgynevezett borházak is azt a célt szolgálják, hogy a turisták megkóstolhassák a vidék legfinomabb borait. A jó hangulat mellett látványosságként is megállják a helyüket ezek az építmények, hiszen a sziklák falából lettek kivájva.

Nyíregyházi Állatpark

Nyíregyházi Állatpark / Flickr

Azok számára, akik a kevésbé aktív programok kedvelői, kitűnő lehetőség lehet az ország legnagyobb területű állatkertjének, a Nyíregyházi Állatparknak a felkeresése. Dönthetünk úgy is, hogy egyedül járjuk be a létesítményt, de szakavatott kísérők segítségét is igénybe vehetjük, akik gondoskodnak arról, hogy a parkban található állatokról még több információhoz juthassunk. Gyermekek számára ez különösen hasznos lehet, hiszen kikapcsolódás közben újabb hasznos ismereteket szedhetnek magukra, melyeket az iskolában kamatoztatni tudnak, ráadásul mindezt a friss levegőn teszik.

Ne habozzunk tehát, használjuk ki a jó időt és szervezzünk szabadtéri programokat, hiszen kis hazánk bővelkedik a lehetőségekben, csak győzzük mindet kipróbálni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email