Magyarország legkedveltebb gyógyfürdői

Utazás

Egyre többen döntenek úgy, hogy a szabadságukat nem otthon vagy a természetben töltik el, hanem a különböző gyógy- és wellness komplexumokban. Azt hihetnénk, hogy ez inkább az idősebb korosztályra igaz, de ugyanez a tendencia figyelhető meg a fiatal pároknál, családoknál is.

Télen kevesebben vannak azok, akik inkább a friss levegőt és a szabadtéri programokat választják. A wellness központokban a legnagyobb dömping az ünnepek alatt szokott lenni. Karácsony, húsvét, ezek azok az ünnepek, amiket legtöbben már nem otthon töltenek meghitt nagycsaládi közegben, hanem inkább a szűk családot választják és a különböző fürdőket.

Ennek az oka az is lehet, hogy Magyarországon számos jó hírű gyógy- és termálfürdő található. Szerencsére a legtöbb fürdő gyönyörű turisztikai helyen lett kialakítva, így nincs veszve minden, ha valaki mégis egybekötné valamilyen szabadtéri programmal a wellnesst, nagy valószínűséggel talál rá lehetőséget. Keresgéltem a kínálatok között, és találtam néhány olyan helyet, ahová nem csak a wellness szolgáltatások miatt érdemes ellátogatni, hanem maga a város is csábító lehet, mely otthont ad a létesítménynek.

Az első hely, a Vas megyében található Bükfürdő

Bükfürdő / termalonline.hu

A komplexum az elmúlt években komoly változásokon ment keresztül, bővítették a szolgáltatásaikat, modernizálták a meglévőket. Évről évre rengetegen döntenek úgy, hogy itt töltik szabadságukat és erre okot adhat a környezet, mely a fürdőt körülveszi. Azok, akik megunták az úszkálást, különböző terápiás kezeléseket, biciklire pattanhatnak és bejárhatják a környéket.

A vállalkozó kedvűeknek ajánlott, hogy egészen Kőszegig vagy Szombathelyig eltekerjenek, ahol szintén rengeteg látnivalót találni. Helyben is lehetőség van sportolni, Magyarország egyik legnagyobb golfpályája is itt található, de teniszezésre is van lehetőség. A gyerekek szórakoztatására számos játszótér épült, valamint a kalandpark is többnyire az ő érdekükben jött létre.

A másik hely, melyet szintén a kikapcsolódni vágyók figyelmébe szeretnék ajánlani, az ország keleti részén fekvő Eger

Török Fürdő / egertermal.hu

A környéken több lehetőség is rendelkezésére áll a pancsolni vágyóknak, de én most az egri Törökfürdőt emelném ki. A fürdő különlegessége már a nevében is benne rejlik, a megszokott szolgáltatásokon kívül, régi korok török fürdőzési szokásait elevenítik fel, ilyen például a hamam névre hallgató gőzfürdő.

Nem csak a szolgáltatások, maga az építészeti elemek is egy korabeli török fürdőre emlékeztetik az odalátogatókat. Az itt eltöltött napok alatt érdemes magát a várost is szemügyre venni. Kihagyhatatlan az Egri vár felkeresése és a benne rendezett kiállítás megtekintése. Eger híres borvidék is, így ne felejtsük el megkóstolni a finom borokat sem. A város macskaköves utcáin sétálva egyik látványosságból a másikba botolhatunk.

Végül egy budapesti gyógyfürdőre hívnám fel a figyelmet, mégpedig a Széchenyi Gyógyfürdőre

Széchenyi Gyógyfürdő / Flickr

Budapest leghíresebb és egyben lelátogatottabb fürdője. A kitűnő szolgáltatások mellett a komplexum kialakítása az, ami igazán magával ragadja a vendégeket, hisz olyan gyönyörűen lett kialakítva. Azok, akik a fővárost választják kikapcsolódásuk helyszínéül, csak győzzék bejárni a rengeteg látványosságot, hiszen nem túlzok, ha azt mondom, hogy az országban itt van belőlük a legtöbb.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email