Kalandos nászút

Utazás

Ha nászútról van szó, a párok többsége megragad két lehetőségnél. Vagy egy romantikus várost választanak, olyat, mint Róma vagy Párizs, vagy egy trópusi utazásra mennek, ahol élvezhetik a homokos tengerpartot. Nincs annyi csillag az égen, mint ahány szerelmes kép készült az Eiffel-torony tövében az éppen mézesheteiket töltő párokról. Ezek a helyszínek egyre inkább tömegcikknek számítanak.a

Íme néhány úti cél, melyek egyedivé és egyben igazán emlékezetessé varázsolják a párok közös életének kezdetét

Az ősi kultúrák imádói felfedezhetik a maja birodalom romjainak titkait, irány Uxmal. A Yucatán-félszigeten elhelyezkedő, mára már javarészt csak romokból álló várost viszonylag kevés turista látogatja, így nagy tömegtől sem kell tartania az odalátogatóknak. Azok a párok, akik úgy döntenek, hogy egy igazi kalanddal indítják a közös életüket, és ehhez ezt a környéket választják, megtekinthetik a Jósok piramisát. És ha már eddig eljutottak, azt ajánlom a környék más romvárosait is keressék fel, ahol még több látnivaló akad.

Legalább ekkora élményt tudnak nyújtani a Peruban található romvárosok, melyek egy szintén ősi birodalom nyomait őrzik, méghozzá az inkákét. A sok látnivaló közül leginkább Chan Chan városát érdemes felkeresni, azon belül is a Csudi névre hallgató városrészt. A romvárosok mellett más, a világon egyedülállónak mondható dologgal is találkozhatunk Peruban. A Pampas de Jumana fennsíkon szabályos mértani alakzatok, állatokat megformáló alakzatok és nyílegyenes vonalak szelik át a vidéket. Kihagyhatatlan látványosság.

Miért kéne a nászútnak feltétlenül a pihenésről szólnia, hiszen még csak most kezditek meg a közös életet, jóformán nincs is mit kipihenni. Fizessetek be egy ausztriai vadvízi evezésre. Az a legjobb, ha mindkettőtök számára ez lesz az első alkalom, így még emlékezetesebbre sikerülhet. Ezt az extrém sportot fűszerezzétek meg egy sátorozással vagy szálljatok meg egy osztrák kis panzióban, hiszen a romantikához nem feltétlenül kell a luxus, elég, ha ti ketten ott vagytok egymásnak.

Még mindig az aktív kikapcsolódásnál maradva, irány egy afrikai szafari, ahol még a luxusról sem kell lemondani. Ha a kenyai Masai Mara Nemzeti Rezervátumba látogattok, terepjárón és légballonon is megtekinthetitek a szemet gyönyörködtető afrikai állatvilágot. Persze mindezért jó mélyen a zsebetekbe is kell nyúlni, de ha nem számítanak az anyagiak, inkább ezt válasszátok, mint egy unalmas tengerparti helyett.

Szinte már teljesen beleégett az emberek tudatába, hogy nászútra mindenképpen mediterrán országba kell menni, de minimum olyan helyre, ahol a forróság az úr. Ám mennyivel több érdekességet nyújthat egy jeges ország, mint például Grönland, ahol eszkimók módjára szerethetik egymást a szerelmespárok. Nincs is annál romantikusabb, mint amikor a párok egymást melengetik a hideg éjszakákon. Sarki róka, lemming, jeges medve, csak hogy néhányat említsek az ott fellelhető állatvilágból, amit bárki megcsodálhat, aki Grönlandra utazik.

Végezetül pedig egy olyan hely következik, ami szinte minden igényt kielégít: Meleg is, kellően romantikus a táj, és még kalandokat is rejt magában. Irány a buddhizmus hazája India, ahol olyan gazdag kultúrával találja magát szembe az ember, hogy csak győzze befogadni. Bár a templomokban csak szigorú öltözködési szabályok betartásával lehet belépni, India zöldellő rengetegében meg lehet találni a romantikázás módját is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email