Esküvőre hangolva

Életmód

Minden nő életében, még azokéban is, akik nem vallják ezt be, fontos szerepet játszik a nagy nap, amikor végre hozzámehetnek hőn áhított szerelmükhöz. Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, már jó előre ki kell találni az esküvő részleteit. Helyszínt kell választani, meg kell találni a tökéletes esküvői ruhát, ki kell találni milyen díszítést szeretnénk a ceremóniára stb. Az esküvői trendek, ahogy minden más is, évről évre változnak.

A nők számra a legfontosabb dolog, hogy megtalálják a tökéletes ruhát, amiben majd a nagy napon tündökölhetnek. Idén hódítanak az ejtett vállú ruhadarabok, melyek igazán bájossá és kifinomulttá tehetik viselőiket. Ha esküvői ruháról van szó, a tüll talán sosem megy ki a divatból. Nincs olyan nő, aki gyermekkorában ne ilyen esküvői ruháról álmodott volna. Ha nem tavaszi vagy nyári esküvőt tervezünk, jól jöhet egy boleróval vagy pelerinnel ellátott ruha, ami a hideg időjárás ellenére is lehetővé teszi, hogy a menyasszonyok csinos ruhában tündököljenek.

Azoknak, akik nem szeretnének túl sokat mutatni magukból a nagy napon, tökéletes választás lehet egy magasított nyakkal ellátott csipkés fazon. A mellkason elhelyezkedő csipkés betét eltakarja, amit kell, de mégis hagy némi sejtelmet maga után. Ha nem feltétlenül számít, hogy a mai divatnak megfelelő ruhát viseljünk a nagy napon, választhatunk a 1920-1930-as évek stílusát idéző esküvői ruhák közül is. A hófehér ruha gondolata elvarázsol mindenkit, ám az elmúlt években egyre inkább divatba jönnek a bézs, kék árnyalatú, illetve a kicsit tört fehérre emlékeztető ruhák.

A ruha után a legfontosabb kérdés, hogy hol tartsák az esküvőt, őrizzék a hagyományokat és először az anyakönyvvezetőhöz, majd a paphoz menjenek, vagy borítsák fel a szokásos forgatókönyvet és a komor anyakönyvi hivatal helyett valahol a szabadban, vagy más impozáns épületben tartsák a ceremóniát. Ennek eldöntéséhez mindenképpen tudni kell, hogy az év mely szakára tervezzük az esküvőt. Ha tavaszi vagy nyári, esetleg kora őszi ceremóniát tervezünk, szóba jöhetnek a kültéri helyszínek. Viszont ha téli esküvőt szeretnénk, mindenképpen bent kell tartani. Bármelyik lehetőséget is választjuk, ma már megoldható, hogy az anyakönyvvezető és a pap is kimenjen a helyszínre.

Ha kiválasztottuk a helyszínt, elkezdhetjük tervezni, hogy milyen dekorációt szeretnénk. Idén a különböző pasztellszínek hódítanak, a rózsaszín és a halvány menta zöld. Ezek a színek a dekoráció egészében fellelhetőek, legyen szó virágokról vagy asztaldíszekről. Virágok tekintetében hódítani fog a kála, rózsa, hortenzia és a liliom, valamint a kimondottan tavaszi virágok, mint például a tulipán. A klasszikus fehér virágok idén is nagyon trendinek számítanak.

Az asztali dekorációk mellett megjelennek a felfüggesztett díszek, virágfüzérrel díszíthetjük a csillárokat. Kétféle stílus lesz domináns idén, egyik a természetet előtérbe helyező, minél színesebb és bohókásabb, naturális stílus, a másik pedig a luxus vonalat követő, pompát és eleganciát tükröző stílus. Legtöbben még mindig biztosra mennek, és maradnak a klasszikus-romantikus, elegáns esküvőknél, ezzel nem lehet nagyot hibázni.

Jó tanácskén mondható, hogy érdemes először kiválasztani, milyen stílusban szeretnénk megrendezni az esküvőt és csak ezután foglalkozni a részletekkel, ugyanis ha tényleg egy jól összeszedett ceremóniát szeretnénk, az adott stílusnak végig jelen kell lennie a legapróbb részletekben is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email