Esküvőre hangolva
Divat, Stílus 2015-08-18 1222

Esküvőre hangolva

Minden nő életében, még azokéban is, akik nem vallják ezt be, fontos szerepet játszik a nagy nap, amikor végre hozzámehetnek hőn áhított szerelmükhöz. Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, már jó előre ki kell találni az esküvő részleteit. Helyszínt kell választani, meg kell találni a tökéletes esküvői ruhát, ki kell találni milyen díszítést szeretnénk a ceremóniára stb. Az esküvői trendek, ahogy minden más is, évről évre változnak.

A nők számra a legfontosabb dolog, hogy megtalálják a tökéletes ruhát, amiben majd a nagy napon tündökölhetnek. Idén hódítanak az ejtett vállú ruhadarabok, melyek igazán bájossá és kifinomulttá tehetik viselőiket. Ha esküvői ruháról van szó, a tüll talán sosem megy ki a divatból. Nincs olyan nő, aki gyermekkorában ne ilyen esküvői ruháról álmodott volna. Ha nem tavaszi vagy nyári esküvőt tervezünk, jól jöhet egy boleróval vagy pelerinnel ellátott ruha, ami a hideg időjárás ellenére is lehetővé teszi, hogy a menyasszonyok csinos ruhában tündököljenek. Azoknak, akik nem szeretnének túl sokat mutatni magukból a nagy napon, tökéletes választás lehet egy magasított nyakkal ellátott csipkés fazon. A mellkason elhelyezkedő csipkés betét eltakarja, amit kell, de mégis hagy némi sejtelmet maga után. Ha nem feltétlenül számít, hogy a mai divatnak megfelelő ruhát viseljünk a nagy napon, választhatunk a ’20-as,  ’30-as évek stílusát idéző esküvői ruhák közül is. A hófehér ruha gondolata elvarázsol mindenkit, ám az elmúlt években egyre inkább divatba jönnek a bézs, kék árnyalatú, illetve a kicsit tört fehérre emlékeztető ruhák.

Ruha után a legfontosabb kérdés, hogy hol tartsák az esküvőt, őrizzék a hagyományokat és először az anyakönyvvezetőhöz, majd a paphoz menjenek, vagy borítsák fel a szokásos forgatókönyvet és a komor anyakönyvi hivatal helyett valahol a szabadban, vagy más impozáns épületben tartsák a ceremóniát. Ennek eldöntéséhez, mindenképpen tudni kell, hogy az év mely szakára tervezzük az esküvőt. Ha tavaszi vagy nyári, esetleg kora őszi ceremóniát tervezünk, szóba jöhetnek a kültéri helyszínek. Viszont ha téli esküvőt szeretnénk, mindenképpen bent kell tartani. Bármelyik lehetőséget is választjuk, ma már megoldható, hogy az anyakönyvvezető és a pap is kimenjen a helyszínre.

Ha kiválasztottuk a helyszínt, elkezdhetjük tervezni, hogy milyen dekorációt szeretnénk. Idén a különböző pasztellszínek hódítanak, a rózsaszín és a halvány menta zöld. Ezek a színek a dekoráció egészében fellelhetőek, legyen szó virágokról vagy asztaldíszekről. Virágok tekintetében 2015-ben is hódítani fog a kála, rózsa, hortenzia és a liliom, valamint a kimondottan tavaszi virágok, mint például a tulipán. A klasszikus fehér virágok idén is nagyon trendinek számítanak. Az asztali dekorációk mellett megjelennek a felfüggesztett díszek, virágfüzérrel díszíthetjük a csillárokat. Kétféle stílus lesz domináns idén, egyik a természetet előtérbe helyező, minél színesebb és bohókásabb, naturális stílus, a másik pedig a luxus vonalat követő, pompát és eleganciát tükröző stílus. Legtöbben még mindig biztosra mennek, és maradnak a klasszikus-romantikus, elegáns esküvőknél, ezzel nem lehet nagyot hibázni.

Jó tanácskén mondható, hogy érdemes először kiválasztani, milyen stílusban szeretnénk megrendezni az esküvőt és csak ezután foglalkozni a részletekkel, ugyanis ha tényleg egy jól összeszedett ceremóniát szeretnénk, az adott stílusnak végig jelen kell lennie a legapróbb részletekben is.

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Egy igazán stílusos és felkészült lánynak néhány alap darab biztosan ott figyel már a ruhásszekrényében, illetve a pipere táskájában. Ezek nélkül szinte létezni sem lehet, így ha nem csak egy

Divat, Stílus

Imádok futni, de mibe tegyem?

Mutatunk egy olyan cipőt, amelytől beájulsz! Egy cipő, mely kiváló sportolásra, kiváló utcai viseletként, melyet imádni fogsz, de annyira, hogy le sem akarod majd venni magadról. Egy női cipő, melyben

Divat, Stílus

Szépség tippek otthonra

Ahhoz, hogy ápolt, gyönyörű kinézetünk legyen, nem feltétlenül kell költenünk drága kenceficékre, házi praktikákkal is gyönyörűvé tudjuk varázsolni például arcbőrünket. A házilag készített arcradír például sokkal hatékonyabban képes eltávolítani a