Inspiráló dekorációs ötletek Húsvétra
Otthon 2016-03-21 1092

Inspiráló dekorációs ötletek Húsvétra

Egyre elterjedtebb, hogy ünnepek táján nem csak a lelkünket, de a lakásunkat is igyekszünk ünnepivé varázsolni. Az üzletek mindig igyekeznek az éppen adott ünnephez igazítani a dekorációs kínálatukat, de az igazán igényes darabokért jócskán a zsebünkbe kell nyúlni. Ám ha jobban megnézzük őket, rájöhetünk, hogy saját magunk is tudunk hasonló darabokat készíteni.

Ajtó- és asztaldísz műanyag tojásokból

Bizonyára mindenki számára ismert a Kinder tojás belsejében található műanyag borítás, amely a játékok rejtekéül szolgál. Egy kis ötletességgel remek ajtódíszt vagy kopogtatót lehet belőlük készíteni. Nem kell más hozzá, mint legalább 10-15 darab műanyag tojás – attól függően, hogy mekkorára szeretnénk csinálni -, erős ragasztó, vatta, narancssárga festék filctoll és narancssárga színes papír.
A tojások át fognak alakulni csibékké. A színes lapokból vágjunk ki aprócska háromszögeket, ezek formálják majd a csibék csőrét. A vatta darabokat fessük be narancsszínűre vagy pirosra, ezekből készülnek majd a tarajok. A filctollal rajzoljunk a csibéknek szemeket, majd ragasszuk fel a csőröket. Ha ezzel megvagyunk, felragaszthatjuk a fejdíszt is. Végül nincs más hátra, mint a tojásokat oldaluknál fogva kör alakban összeragasszuk. Az egyik tojás hátuljára ragasszunk madzagot, mellyel majd az ajtóra tudjuk akasztani.
A díszt akár tovább is fejleszthetjük, szerezzünk be zöld színű krepp papírt, vágjunk belőle kisebb darabokat, gyűrjük meg kicsit és ragasszuk a tojások aljára, így úgy fog tűnni, mintha tavaszi zöldellő rengetegben üldögélnének csibéink.

Az így elkészült húsvéti csibékből akár asztaldísz is készíthető. Vágjatok össze minél több zöld színes lapot vékony csíkokra, majd rakjátok minél rendezetlenebbül egy tál vagy kosár aljára. A húsvéti sütemények készítésekor a feltört tojások héját tegyétek félre és fessétek be őket. Ezekbe a tojáshéjakba ültessétek bele a műanyag tojásból készült madárkákat és helyezzétek a színes papírokkal teli tálba. Asztaldíszhez valódi tojásokat is használhattok, fújjátok ki a tojások tartalmát, így hosszú évekig tudjátok majd használni a belőlük készült díszt.

Virágos mécses tartó

Nincs is annál jobb, mint amikor mécsesek, illóolajok és gyertyák társaságában vesz egy forró fürdőt az ember. Ezzel a roppant egyszerű megoldással igazi tavaszi mécses tartót tudsz készíteni. Kelleni fog egy feles pohár, a kedvenc illóolajod, nagyfejű virág (például gerbera) és egy mécses.
A feles pohárba tölts vizet és csepegtess bele néhány csepp illóolajat. A virágot válaszd le a száráról, csak a fejére lesz szükséged. Tedd a feles pohár tetejére, végül helyezd rá a mécsest. Készíts belőle minél többet, töltsd meg fürdőszobádat színes virágokkal.

Nyulakkal díszített abrosz

A húsvét másik közkedvelt szimbóluma a csibék mellett a nyuszi. Könnyedén tudod vele díszíteni az abroszodat. Az internetről tölts le egy üldögélő nyuszi sablont, nyomtasd ki és vág ki a lapból a nyúl formát. Vásárolj egyszínű vagy virágokkal tarkított abroszt, és szórófejes, számodra szimpatikus színű festéket. Helyezd a sablont a terítőre és fújd be a festékkel és már kész is. Ha egyszínű abrosz mellett döntöttél, ugyanezzel a módszerrel könnyedén díszítheted színes virágokkal is. Sőt, egyéni szalvétát is készíthetsz így.

Az ötletek szinte kifogyhatatlanok, csak egy kis időt kell szánni a megvalósításukra. Ha bevonjátok az egész családot a készületekbe, gyorsabban haladhattok és nagyobb móka is kikerekedhet belőle.

Ezt olvastad már?

Otthon

Házi praktikák kerti világításhoz

Végre itt a jó idő, elkezdhetjük a kertet szépíteni, előhozhatjuk a pincéből a kerti bútorokat. Hogy ne csak nappal mutasson jól a kert, estére világítsuk ki, így igazán hangulatossá tudjuk

Otthon

Szépítsd meg a kerted, közösségi parkod!

Csak ki kell fogni egy „jó fej” közös képviselőt vagy gondnokot, aki megengedi, hogy Te is szépítsd, és csinosítsd a lakóközösség parkját vagy kis kertjét. Valaki, akiben benne szunnyad a

Otthon

Kis kert, nagy kert. Ízléses megoldások a házon kívül

A lakhely nagyságától és földrajzi elhelyezkedésétől függően tervezhetünk kertet magunknak. Az elgondolások között általában az esztétikailag szépen kialakított terület szerepel, ahol nemcsak szemünket gyönyörködtethetjük, hanem ki is pihenhetjük magunkat. Adott