Sportolj kisbabáddal
Életmód 2016-06-13 1024

Sportolj kisbabáddal

Az anyák többsége alig bírja kivárni, hogy leteljen a kilenc hónap és végre karjaikban tartsák gyermeküket. Ám ezután szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a neheze még csak most kezdődik. Egy teljesen új világban találják magukat, kisbabájukon kívül szinte semmi másra nem jut idejük. Elhanyagolják magukat és kapcsolataikat, legyen szó barátokról vagy párkapcsolatról. Mivel jó anyák akarnak lenni, semmi pénzért nem bíznák dadára gyermekük, vagy vallanák be maguknak és másoknak, hogy segítségre van szükségük. Ekkor szokta magával ragadni őket a szülés utáni depresszió.

Ennek elkerülésére vagy leküzdésére a legjobb megoldás, ha olyan programokon vesznek részt, amelyeken anya és babája együtt érezheti jól magát, kilépve a megszokott környezetből, maguk mögött hagyva a koszos pelenkákat. Mi más lehetne erre alkalmasabb, mint a közös sport.

Most, hogy itt a jó idő, ideje kivinni a csöppségeket a szabadba. Ültessük babakocsiba őket és irány egy park, ahol alkalom nyílik, hogy kocogva told a babakocsit. A gyorsabb tempó a babákat is elvarázsolja majd kezdetben, végül csak annyit vesznek majd észre az anyukák, hogy a pici csendben tűrte az utat, hiszen már a futás kezdetekor mély álomba szenderült. Ezt a fajta sportot egyénileg vagy akár csoportba verődve is lehet végezni. Azoknak az anyukáknak, akik nem csak környezetváltozásra, de társaságra is vágynak, nyugodtan ismerkedjenek össze az ugyancsak babájukkal futkározó anyukákkal, hogy következő alkalommal már párban, csevegve tehessék meg ezt.

Egyre több fitneszterem órarendjében találkozhatunk baba-mama tornákkal. Az egyik ilyen, nagy közkedveltségnek örvendő mozgásforma a kanga training. Az elnevezésből talán már sejthető, hogy a torna javarészét babahordozóval kell végezni. Ezek főleg csoportos órák keretein belül zajlanak, tehát az anyukáknak és babáiknak abszolút garantált a jókedv. Amellett, hogy végre kizökkennek a mindennapok árnyékából, a torna segít a szülés után megmaradt súlyfelesleg leküzdésében. Kifejezetten azokat a kényes területeket terhelik és edzik, melyek a legtöbb gondot okozzák a szülésen átesett nőknek. Ennek a kikapcsolódási formának bizonyára az apukák is örülni fognak. Habár a legtöbben szóba se hozzák feleségeiknek, hogy itt-ott felszedtek néhány kilót, azért titkon örülni fognak, ha visszakapják azokat a formás idomokat, melyekkel rendelkeztek a gyermek vállalást megelőzően.

A baba-mama úszás első sorban a gyermekek számára hasznos, hiszen a vízben hasonló közegben érezhetik magukat, mint amikor még édesanyjuk pocakjában voltak. A víz ringatása megnyugtatja és ellazítja őket. Az elnevezés ne tévesszen meg senki, akár az apukák is eljárhatnak úszás tréningre a picikkel, sőt lehet ez egy közös program az egész család számára. Ugyan úgy, mint felnőtt korban, a kicsiknél is hasznos mozgásformának bizonyul az úszás, mivel egész testüket átmozgatja, ezáltal elősegíti a gyorsabb fejlődést, a reflexek kialakulását. Bár az úszás igazi technikáját, majd csak három éves koruk után tudják tökéletesen elsajátítani, nem árt, ha folyamatosan alakulnak ki bennük az egyes ösztönök, melyek később hozzásegítik őket a tökéletes úszás kialakulásához.

Nyáron nagyon sok olyan helyzettel találkozhatunk, amikor a szülők már egészen pici korban kiviszik az újszülötteket pancsolni. Azt ajánlom, mielőtt így döntenénk, hogy előtte vegyenek részt néhány baba-mama úszáson, ahol felhívják az oktatók a figyelmet, hogy mire ügyeljenek a szülők.

Ezt olvastad már?

Életmód

Kinek illik először köszönni a boltban, étteremben?

  Néhány kivételes esettől eltekintve, AZ ÜZLETBE BELÉPŐ, A PULTHOZ VAGY PÉNZTÁRHOZ ODALÉPŐ VÁSÁRLÓT MINDIG SZÍVÉLYES, A NAPSZAKNAK MEGFELELŐ KÖSZÖNÉSSEL FOGADJA AZ ELADÓ!

Életmód

Miért fontos vitaminokat szedni?

Vitaminokra szüksége van az emberi szervezetnek. Mindenkinek igényei szerint ajánlott biztosítani az optimális vitaminszintet. A szükségletektől függően szedhet valaki egy- vagy több fajta vitamint, melyek mind megtalálhatóak természetes közegben, de

Életmód

Mérhető a boldogság?

2012 óta március 20-át tartják a boldogság nemzetközi világnapjának. A közeli évforduló szolgál annak apropójául, hogy foglalkozzunk a mostanság oly népszerű boldogság index feltérképezésével. Érdesség, hogy Bhutánban 1972 óta létezik