Sportolj kisbabáddal
Életmód 2016-06-13 909

Sportolj kisbabáddal

Az anyák többsége alig bírja kivárni, hogy leteljen a kilenc hónap és végre karjaikban tartsák gyermeküket. Ám ezután szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a neheze még csak most kezdődik. Egy teljesen új világban találják magukat, kisbabájukon kívül szinte semmi másra nem jut idejük. Elhanyagolják magukat és kapcsolataikat, legyen szó barátokról vagy párkapcsolatról. Mivel jó anyák akarnak lenni, semmi pénzért nem bíznák dadára gyermekük, vagy vallanák be maguknak és másoknak, hogy segítségre van szükségük. Ekkor szokta magával ragadni őket a szülés utáni depresszió.

Ennek elkerülésére vagy leküzdésére a legjobb megoldás, ha olyan programokon vesznek részt, amelyeken anya és babája együtt érezheti jól magát, kilépve a megszokott környezetből, maguk mögött hagyva a koszos pelenkákat. Mi más lehetne erre alkalmasabb, mint a közös sport.

Most, hogy itt a jó idő, ideje kivinni a csöppségeket a szabadba. Ültessük babakocsiba őket és irány egy park, ahol alkalom nyílik, hogy kocogva told a babakocsit. A gyorsabb tempó a babákat is elvarázsolja majd kezdetben, végül csak annyit vesznek majd észre az anyukák, hogy a pici csendben tűrte az utat, hiszen már a futás kezdetekor mély álomba szenderült. Ezt a fajta sportot egyénileg vagy akár csoportba verődve is lehet végezni. Azoknak az anyukáknak, akik nem csak környezetváltozásra, de társaságra is vágynak, nyugodtan ismerkedjenek össze az ugyancsak babájukkal futkározó anyukákkal, hogy következő alkalommal már párban, csevegve tehessék meg ezt.

Egyre több fitneszterem órarendjében találkozhatunk baba-mama tornákkal. Az egyik ilyen, nagy közkedveltségnek örvendő mozgásforma a kanga training. Az elnevezésből talán már sejthető, hogy a torna javarészét babahordozóval kell végezni. Ezek főleg csoportos órák keretein belül zajlanak, tehát az anyukáknak és babáiknak abszolút garantált a jókedv. Amellett, hogy végre kizökkennek a mindennapok árnyékából, a torna segít a szülés után megmaradt súlyfelesleg leküzdésében. Kifejezetten azokat a kényes területeket terhelik és edzik, melyek a legtöbb gondot okozzák a szülésen átesett nőknek. Ennek a kikapcsolódási formának bizonyára az apukák is örülni fognak. Habár a legtöbben szóba se hozzák feleségeiknek, hogy itt-ott felszedtek néhány kilót, azért titkon örülni fognak, ha visszakapják azokat a formás idomokat, melyekkel rendelkeztek a gyermek vállalást megelőzően.

A baba-mama úszás első sorban a gyermekek számára hasznos, hiszen a vízben hasonló közegben érezhetik magukat, mint amikor még édesanyjuk pocakjában voltak. A víz ringatása megnyugtatja és ellazítja őket. Az elnevezés ne tévesszen meg senki, akár az apukák is eljárhatnak úszás tréningre a picikkel, sőt lehet ez egy közös program az egész család számára. Ugyan úgy, mint felnőtt korban, a kicsiknél is hasznos mozgásformának bizonyul az úszás, mivel egész testüket átmozgatja, ezáltal elősegíti a gyorsabb fejlődést, a reflexek kialakulását. Bár az úszás igazi technikáját, majd csak három éves koruk után tudják tökéletesen elsajátítani, nem árt, ha folyamatosan alakulnak ki bennük az egyes ösztönök, melyek később hozzásegítik őket a tökéletes úszás kialakulásához.

Nyáron nagyon sok olyan helyzettel találkozhatunk, amikor a szülők már egészen pici korban kiviszik az újszülötteket pancsolni. Azt ajánlom, mielőtt így döntenénk, hogy előtte vegyenek részt néhány baba-mama úszáson, ahol felhívják az oktatók a figyelmet, hogy mire ügyeljenek a szülők.

Ezt olvastad már?

Életmód

Agresszió a játszóházban: mit tegyél, mit ne tegyél?

Gyakori, amikor azt látni, hogy egy agresszív gyerek tolakodik, furakodik a játszóházban. Minden neki kell, ő az első, a leggyorsabb mindenben. Ám ez a viselkedés a játéktér egészét érinti. Hatással

Életmód

Érd el álmaid alakját, válts életmódot!

A hatékony fogyás felé vezető út hosszú és rögös, de megéri kitartani! A nők arra törekednek, hogy kedvenc ruhaszettjük kiválóan mutassanak testükön. Kár, hogy fogyni viszont nem egyszerű dolog. Ha

Életmód

Könyvajánló a téli napokra

A téli napokon hajlamosak az emberek kicsit befordulni, pusztán azért, mert nincs kedvük kimozdulni a hideg időjárás miatt. Ám legyen, de abba a hibába már ne ess bele, hogy csak