Köröm divat
Divat, Stílus 2015-07-21 1772

Köröm divat

Ha már beszerezted a cipőket, táskákat és ruhákat, irány a manikűrös, hogy egész tested a tavasz színeiben pompázzon. Ne hagyd, hogy egy pocsék manikűr elrontsa az összhatást. Ne feledjétek azt sem, hogy a férfiak, miután végigpásztázták szemükkel a nők domborulatait, a kezüket és a körmüket veszik szemügyre, és ha azt tapasztalják, hogy ápolatlanok, nem biztos, hogy sokáig fog tartani a románc.

Ahogy az élet minden területére, úgy a körmökre is igaz, hogy évről évre más trendek ütik fel a fejüket. Változnak a formák, színek, minták és az anyag használatok. Nézzük idén milyen körmökkel tudunk a legdivatosabbá válni.

Ha a körmök alakját nézzük, még mindig hódítanak a hegyes vagy szögletes végű körmök, de idén ami igazán trendinek mondható, az a lekerekített rövid köröm. Így kisebb felület áll a manikűrösök rendelkezésére, ez némi kihívást jelent számukra, hogyan varázsolják azt izgalmassá. A tavasz sláger színei a menta és korall, a virág és csipke minták pedig nem csak a ruhákon, a körmök díszítésében is nagy szerephez jutnak. Idén a legnagyobb közkedveltségnek örvendő manikűr a „Negatív tér” elnevezést kapta. Ezt a fajta manikűrt viszonylag egyszerűen el lehet készíteni, akár otthon magunknak is meg tudjuk csinálni. Pusztán annyiról van szó, hogy festés közben tetszőleges alakzatokat szabadon hagyunk. Például felváltva egyik körmünkön csak a felső fehér ívet színezzük be, a következőn pedig pont fordítva, körmünk végét, ugyan úgy mintha francia manikűrt készítenénk. A színnel nem ellátott részeket érdemes átlátszó lakkal lefesteni, hogy a körmök azon részei is védve legyenek, illetve kapjanak egy alap fénylő hatást. Azok, akik imádják a feltűnést, választhatják körmük díszítéséül a 3D hatású megoldásokat. Bármit képesek rá építeni a körmökre, gyöngyöktől egészen a betűkig. A túlságosan is extrém megoldások csak azoknak ajánlott, akiket mindennapi tevékenységük során nem fognak akadályozni a körmök, illetve ha csak egy buli erejéig szeretnének igazán feltűnőek lenni.

Egy igazán meghökkentő köröm divat is felütötte a fejét idén, az úgynevezett „Kopott” körömlakk használata. Első látásra úgy tűnhet, mintha nem sikerült volna alaposan eltávolítani a körömlakkot. Valóban erről van szó, elsőnek ki kell festeni a körmöt, valamilyen erős árnyalattal, majd egyszerűen le kell azt mosni, de úgy, hogy a körmök peremén az ív megmaradjon. Ez a fajta manikűr, ha lehet egyáltalán annak nevezni, inkább a bohémabb fiatalságnak jöhet be. Ennél jóval kifinomultabb a nude körömlakk használata, mely a láthatatlan smink, manikűr verziója. A letisztult púder színű lakk használatával igazi eleganciát tükrözhetünk. A virág minta mellett a különböző geometriai formák használata is trendi lesz. Többnyire fehér alapra, bármilyen más színnel különböző formákat festenek a körmökre. Elegáns és egyben izgalmas is, bármilyen élethelyzetben jól mutathatnak az így elkészített manikűrök. Akik az egyszerűbb kivitelezés hívei, azok se csüggedjenek, az egyszínű matt vagy csillogó körmök még mindig divatosnak számítanak. Nem muszáj mindenféle mintával megbolondítani körmeinket ahhoz, hogy jól nézzenek ki.

Lassan teljesen kimegy a divatból a túlságosan is mű hatást keltő ragasztott műköröm. Helyébe a gél lakk kerül, mely jóval természetesebb hatást kelt, emellett a körmöket sem roncsolja annyira. Jó hír, hogy már az üzletekben is egyre több gél lakkal lehet találkozni, így otthon saját magunknak is könnyen trendi körmöket készíthetünk.

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Rózsakvarc és minták minden mennyiségben

Bár az üzletekben még javában zajlanak a téli kiárusítások, az időjárás egyre inkább szereti megmutatni a szebbik oldalát. A komor, hideg télből fokozatosan zöldellő tavasz lesz, így a kiárusítás folyamán

Divat, Stílus

Napszemüveg vásárlásra felkészülni!

Itt a nyár, a strandszezon. Alig várjuk már, hogy csobbanjunk. A strandolás egyik fontos kelléke a napszemüveg, mely némileg elzárja a külvilágot és megnyitja az utat magunk felé. A befelé

Divat, Stílus

Ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Egy igazán stílusos és felkészült lánynak néhány alap darab biztosan ott figyel már a ruhásszekrényében, illetve a pipere táskájában. Ezek nélkül szinte létezni sem lehet, így ha nem csak egy