Lakberendezési trendek 2015-ben
Otthon 2015-07-11 1636

Lakberendezési trendek 2015-ben

Az öltözködés és frizura divathoz hasonlóan a lakberendezési trendek is évről évre változnak. Minden évben más formák, színek anyagok vállnak meghatározóvá. Ha azt szeretnénk, hogy lakásunk is a legfrissebb trend alapján legyen berendezve, érdemes böngészni a lakberendezési magazinokat és a boltok katalógusait. Csemegéztem a lehetőségek között, így én is tudok szolgálni pár tippel, hogy változtasd át otthonod a 2015-ös trendek alapján.

Az idei év alapszíne a Marsala lett, ez egy barnás- vöröses szín, emellett divat még a mediterrán, görög térség jellegzetes élénk kék színe. A szürke és a letisztult fehér kombinációja, szinte minden évben megjelenik a trendek között, így van ez 2015-ben is. Még mindig dominánsak a pasztellszínek, a zöld, a narancs és a rózsaszín. Újdonságként megjelenik a lakásokban az olíva zöld és a padlizsán színek. Az említett színek bármelyikét nyugodtan lehet használni a bútorok textíliájában, különböző berendezési tárgyakon valamint a falak színéül is szolgálhatnak. A régies, antik hatást keltő már- már ókorinak tűnő kopottas falak is divatba jönnek idén. Még mindig a falaknál maradva, újra divatba jön az óriási képek és fotók használata a falakon. Különleges technikának köszönhetően, ma már tapéta formájában is felhelyezhetjük a falra ezeket. A merészebbek nyugodtan játszhatnak a fent említett színekkel. A letisztult fehér falon jól mutathat a pasztellszínekből felfestett, különböző absztrakt formák tömkelege.

A természetes fa, még mindig divatos beltéri burkolatnak számít. Trópusi fából készült parketták és laminált padlók hódítanak a leginkább. Ezek természetes erezete és színe természetesebbé varázsolja az otthont. Az ilyen padlók nem igényelnek szőnyeget sem, magukban is megállják a helyüket. Amellett, hogy mutatósak még az egészségre is jó hatással vannak, természetes úton tudja szabályozni a lakás páratartalmát. A fa nem csak a burkolatok tekintetében számít divatosnak, a fából készült bútorok is a 2015-ös trend részét képezik. Itt is fontos, hogy minél természetesebb hatású legyen. Idén a márvány felületek is szerephez jutnak, elsősorban a konyhában és a fürdőszobában lehetnek hasznosak és mutatósak. A bútorok elsődleges funkciója a kényelem mellett, hogy otthonos, meleg hangulatot árasszanak. Ezt a letisztult forma és ívelt vonalvezetés teszi lehetővé.

Nem csak tavasszal, egész évben hódítani fognak a különböző virágmintás dekorációk. Főleg díszpárnahuzatokon, abroszokon és a függönyökön találkozhatunk virággal minden mennyiségben, de a fal egyes részein is feltűnhetnek, dekor matrica vagy tapéta formájában. A saját készítésű dekorációk is nagy szerephez jutnak, bútorok, textíliák vagy kerámiák formájában. Ha nagyon keresünk valamit az egyik üresen álló polcunkra, de sehogy sem lelünk rá a boltokban, érdemes elgondolkodni, hogy valami saját készítésű tárgyat helyezünk el oda. Arra vigyázzunk, hogy ne pakoljuk meg zsúfolásig a polcokat mindenféle csecsebecsével. Ez egyébként az egész lakásra igaz, a letisztult, tágas terek lesznek jellemzőek. Pont ezért, azt a kevés berendezési tárgyat, mellyel ellátjuk lakásunkat érezzük teljesen magunkénak, ezért is helyezzünk el saját készítésű dolgokat a lakás néhány pontján.

A természetes hatású fa burkolatok és virágos minták mellett a valódi természet megjelenítése is divat marad 2015-ben. Jellemző még a cserepes virágok jelenléte a lakásokban, ám ami idén igazán divatos, a vázába kihelyezett frissen vágott virágok. Minél színesebb és nagyobb a csokor, annál jobb.

Ezt olvastad már?

Otthon

Karácsonyi dekoráció a kertbe

Ha máshonnan nem, de a filmekből bizonyára mindenkinek ismert az első sorban amerikai szokásnak mondható jelenség, amikor karácsony tájékán csillogó villogó dekorációval látják el az emberek a kertjeiket. Nos, ennek

Otthon

Kreatív ötletek a tavaszi kertrendezéshez

A tavasz szó hallatán bizonyára a legtöbb embernek a virágzó kertek, zöldellő rengetegek és csicsergő madarak jutnak eszébe. Ahogy egyre inkább magunk mögött hagyjuk a komor telet, egyre több időt

Otthon

Tökéletes karácsonyi dekoráció

A finom ételek és italok mellett, a tökéletes ünnepi hangulat megteremtéséhez az egész lakást érdemes karácsonyi hangulatba öltöztetni. Ahogy a divat minden területére, úgy a karácsonyi dekorációra is igaz, hogy