Lakberendezési trendek 2015-ben
Otthon 2015-07-11 1157

Lakberendezési trendek 2015-ben

Az öltözködés és frizura divathoz hasonlóan a lakberendezési trendek is évről évre változnak. Minden évben más formák, színek anyagok vállnak meghatározóvá. Ha azt szeretnénk, hogy lakásunk is a legfrissebb trend alapján legyen berendezve, érdemes böngészni a lakberendezési magazinokat és a boltok katalógusait. Csemegéztem a lehetőségek között, így én is tudok szolgálni pár tippel, hogy változtasd át otthonod a 2015-ös trendek alapján.

Az idei év alapszíne a Marsala lett, ez egy barnás- vöröses szín, emellett divat még a mediterrán, görög térség jellegzetes élénk kék színe. A szürke és a letisztult fehér kombinációja, szinte minden évben megjelenik a trendek között, így van ez 2015-ben is. Még mindig dominánsak a pasztellszínek, a zöld, a narancs és a rózsaszín. Újdonságként megjelenik a lakásokban az olíva zöld és a padlizsán színek. Az említett színek bármelyikét nyugodtan lehet használni a bútorok textíliájában, különböző berendezési tárgyakon valamint a falak színéül is szolgálhatnak. A régies, antik hatást keltő már- már ókorinak tűnő kopottas falak is divatba jönnek idén. Még mindig a falaknál maradva, újra divatba jön az óriási képek és fotók használata a falakon. Különleges technikának köszönhetően, ma már tapéta formájában is felhelyezhetjük a falra ezeket. A merészebbek nyugodtan játszhatnak a fent említett színekkel. A letisztult fehér falon jól mutathat a pasztellszínekből felfestett, különböző absztrakt formák tömkelege.

A természetes fa, még mindig divatos beltéri burkolatnak számít. Trópusi fából készült parketták és laminált padlók hódítanak a leginkább. Ezek természetes erezete és színe természetesebbé varázsolja az otthont. Az ilyen padlók nem igényelnek szőnyeget sem, magukban is megállják a helyüket. Amellett, hogy mutatósak még az egészségre is jó hatással vannak, természetes úton tudja szabályozni a lakás páratartalmát. A fa nem csak a burkolatok tekintetében számít divatosnak, a fából készült bútorok is a 2015-ös trend részét képezik. Itt is fontos, hogy minél természetesebb hatású legyen. Idén a márvány felületek is szerephez jutnak, elsősorban a konyhában és a fürdőszobában lehetnek hasznosak és mutatósak. A bútorok elsődleges funkciója a kényelem mellett, hogy otthonos, meleg hangulatot árasszanak. Ezt a letisztult forma és ívelt vonalvezetés teszi lehetővé.

Nem csak tavasszal, egész évben hódítani fognak a különböző virágmintás dekorációk. Főleg díszpárnahuzatokon, abroszokon és a függönyökön találkozhatunk virággal minden mennyiségben, de a fal egyes részein is feltűnhetnek, dekor matrica vagy tapéta formájában. A saját készítésű dekorációk is nagy szerephez jutnak, bútorok, textíliák vagy kerámiák formájában. Ha nagyon keresünk valamit az egyik üresen álló polcunkra, de sehogy sem lelünk rá a boltokban, érdemes elgondolkodni, hogy valami saját készítésű tárgyat helyezünk el oda. Arra vigyázzunk, hogy ne pakoljuk meg zsúfolásig a polcokat mindenféle csecsebecsével. Ez egyébként az egész lakásra igaz, a letisztult, tágas terek lesznek jellemzőek. Pont ezért, azt a kevés berendezési tárgyat, mellyel ellátjuk lakásunkat érezzük teljesen magunkénak, ezért is helyezzünk el saját készítésű dolgokat a lakás néhány pontján.

A természetes hatású fa burkolatok és virágos minták mellett a valódi természet megjelenítése is divat marad 2015-ben. Jellemző még a cserepes virágok jelenléte a lakásokban, ám ami idén igazán divatos, a vázába kihelyezett frissen vágott virágok. Minél színesebb és nagyobb a csokor, annál jobb.

Ezt olvastad már?

Otthon

Kreatív ötletek a tavaszi kertrendezéshez

A tavasz szó hallatán bizonyára a legtöbb embernek a virágzó kertek, zöldellő rengetegek és csicsergő madarak jutnak eszébe. Ahogy egyre inkább magunk mögött hagyjuk a komor telet, egyre több időt

Otthon

Kis kert, nagy kert. Ízléses megoldások a házon kívül

A lakhely nagyságától és földrajzi elhelyezkedésétől függően tervezhetünk kertet magunknak. Az elgondolások között általában az esztétikailag szépen kialakított terület szerepel, ahol nemcsak szemünket gyönyörködtethetjük, hanem ki is pihenhetjük magunkat. Adott

Otthon

Ötletes karácsonyi díszek saját kezűleg

Nyakunkon vannak az ünnepek, ideje kicsit magunkat és környezetünket is a karácsonyra hangolni. Erre pedig az egyik legalkalmasabb időtöltés, ha a család együtt ötletel és készíti el az ünnepi dekorációkat.