2015-ös frizura és smink divat
Divat, Stílus 2015-07-25 1148

2015-ös frizura és smink divat

A női szépség csak úgy tud kiteljesedni, ha az öltözékünk mellett kellő figyelmet fordítunk a megfelelő haj és smink elkészítésére. Idén mind a haj mind pedig a smink trendre a természetesség lesz a jellemző. Azért veszem egy kalap alá a smink és haj divatot, mert a kettőnek összhangban kell ahhoz lennie, hogy arcunk minél gyönyörűbb legyen.

Az elmúlt években nagy közkedveltségnek örvendett az oldalt felborotvált haj. Amellett hogy gondot okozott a folyamatosan növő haj visszanyírása, teljesen aszimmetrikussá tette az arcot. Idén újra a dús, lágy esésű haj lesz a divat. A lófarok még mindig nagyon trendi hajviselet, ám változások történtek a tekintetben, hogy mennyire kell magasra helyezni a copfot. Eddig az számított trendinek, ha minél magasabbra, közel a fejbúbhoz tettük a copfot, idén viszont az alul elhelyezkedő, inkább a tarkóhoz közeli lófarkak jönnek divatba. A tökéletes loknik ideje is lejárt, helyébe a természetesebb hatású laza hullámok lépnek. A haj egészsége szempontjából is jóval praktikusabb, hiszen nem kell sütővassal, vagy dauer vízzel roncsolni a hajat elég, ha éjszakára készítünk egy laza fonatot, másnap pedig azt kibontva laza tincsek gazdái lehetünk. Végre eltűnnek a néha már lószőrre vagy barbi baba hajra emlékeztető felcsatolható póthajak. Idén inkább az úgynevezett bob- fazon, azaz a vállig vagy a fölé érő haj lesz a divat. A fakó, világos pasztell árnyalatú hajfestékek ideje is leáldozott, helyére a sötét árnyalatok, úgymint a bordó vagy a sötétkék lép. Az ombre típusú hajaknak is vége, az egy színű természetes ragyogást tükröző hajak kerülnek előtérbe. A különböző fonatok még idén is divatosak lesznek, ám inkább a lazább, kicsit kócos fonatok fognak igazán hódítani és egyre inkább háttérbe szorul a hajpántként használ fonat. A kontyokról hasonló mondható el, mint a lófarokról, itt is változások történtek az elhelyezkedését illetően. Nem divat már az óriási, sokszor hajfánk segítéségével kreált, fejtetőre helyezett konty. E tekintetben is az elegancia dominál és lejjebb tolódtak a kontyok.

Ha már a frizuráknál tartunk, a férfiakról sem feledkezzünk meg. Néhány férfi kimondottan utálja göndörödő össze- vissza álló kusza fürjeit. Idén nem kell, hogy gondot okozzon számukra, hiszen a göndör, kicsit hullámos kócos haj nagyon divatos lesz a pasik körében. Reggel elég, ha csak ujjaikkal beletúrnak enyhén hosszúkás hajukba és már indulhat is a nap, garantáltan jól fognak kinézni.

Visszakanyarodva a nőkre lássuk, milyen smink teheti még tökéletesebbé az összhatást. Ahogy már mondtam, 2015-ben a természetesség az, ami igazán dominál mind az öltözködésben, frizura divatban és a sminkek elkészítése terén is. Ezért idén az olyan sminkek fognak hódítani, melyek a nők természetes szépségét igyekeznek kiemelni. Felejtsük el az erős füstös szemeket, világos pasztellszínek fognak hódítani. Az egyszerűen kézzel felvihető alapozók és szemfestékek lesznek dominánsak. Minden olyan dolgot el kell felejteni, ami mű hatást kelt. Nem az számít, hogy minél hosszabb és dúsabb szempilláid legyenek, inkább a természetességre törekedj. Igaz ez arra is, hogy ne vigyünk fel túl sok alapozót, vagy olyan színű arcpírt, ami cseppet sem nyújt természetes kinézetet, a rózsás, korall árnyalatú pirosítók ajánlotta, melyek azt a hatást keltik, mintha a természetben megtett sétától pirultál volna ki.
A 2015-ös haj és smink divat arra ösztönzi az embereket, hogy mindenki úgy fogadja el magát, ahogy van és csak kisebb korrektúrákat végezzenek el magukon a tökéletes kinézet érdekében.

Ezt olvastad már?

Divat, Stílus

Házi praktikák körömápoláshoz

Az, hogy egy nő mennyire ügyel körmei szépségére, sokat elárul személyiségéről és életmódjáról. Tehát, ha mindenképpen jó benyomást akarunk kelteni, alaposan ügyeljünk arra, hogy körmeink a legjobb formájukban legyenek. Ennek

Divat, Stílus

Napszemüveg vásárlásra felkészülni!

Itt a nyár, a strandszezon. Alig várjuk már, hogy csobbanjunk. A strandolás egyik fontos kelléke a napszemüveg, mely némileg elzárja a külvilágot és megnyitja az utat magunk felé. A befelé

Divat, Stílus

Szépség tippek a téli szezonra

A téli hideg időjárás bizony alaposan megviseli bőrünket és hajunkat egyaránt, ezért még nagyobb odafigyelést igényelnek, hogy télen is megőrizzük frissességüket. Nem csak a hideg levegő, de a lakásban lévő