Szabadulj meg a szúnyogtól… egy életre!
Állatvilág 2015-07-18 665

Szabadulj meg a szúnyogtól… egy életre!

A szúnyog bosszantó egy állat. Nem elég, hogy megcsíp, zümmögésével hangot is ad ki. Az idegesítő állatoktól jobb minél hamarabb megszabadulni. A jelenlétük nem túl higiénikus, a lakásban ráadásul nagyon bosszantó, ahogy viselkednek. Szúnyoghálóval, szúnyogriasztó berendezéssel vagy spray-el ugyan lehet ellenük védekezni, kérdés, hogy milyen sikerrel és mennyi pénzt kell a cél elérése érdekében invesztálni. Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a készítményeket, melyeknek segítségével hatásosan távol tarthatjuk ezeket a kis állatokat. Mert hát, ha megtámadnak és ellepnek bennünket, nincs mit tenni: védekezni kell.

A szúnyog a rovarok osztályának kétszárnyú rendjébe tartozó család, akiknek tápláléka más állatok vagy az ember vére. Kiterjedt létezésüket mutatja, hogy a világ minden kontinensén, minden országban megtalálhatóak különféle típusai. Mivel nagyon kedvelik a meleget, és a nedves környezetet, a legtöbb faj a trópusokon él, ám a magyar szúnyog is szép számmal képviselteti magát hazánkban.

A szúnyogok hossza általában 8 mm. A zümmögő hang, amit kiadnak, a szárnyverésükből fakad. Általában magányos természetű élőlények, de előfordul, hogy csoportosan jelennek meg. Látásuk nem túl jó, de a szaglásuk és hőérzékelési képességük rendkívül érzékeny és kifinomult.

Hogyan védekezhetsz hatékonyan a szúnyogok ellen?
A boltokban kaphatóak a különféle szúnyogriasztó berendezések, spray-k és kenőcsök. Nos, ezek lehet, hogy hatékonyan távol tartják a vérszívó rovarokat, a baj csak az, hogy összetételükben erős vegyszereket találunk, amelyek nem csak az állatra, de az emberi szervezetre és egészségre is káros hatást gyakorolnak. Elgondolkodtató tehát, hogy vajon használjunk-e rovarirtót otthonunkban, ha azok a saját szervezetünkre is erős egészségromboló hatással rendelkeznek.
Válaszd inkább azokat az alternatív megoldásokat, amelyek pénzben mérve kevesebbe kerülnek, ráadásul veszélyt sem jelentenek rád és családtagjaid egészségére sem.

Tudtad például, hogy a szegfű, az eukaliptusz, a diófalevélből készült főzet, az ecet, almaecet és a citromlé is elriasztja a szúnyogokat? Nem elpusztítják, hanem egyszerűen csak távol tartják. Törd össze a szegfűszeget és egy kis tálkában helyezd a lakás különféle pontjaira. Az eukaliptuszt beszerezheted illóolaj formában bármely drogériából. A diófalevélből készült főzetet, az ecetet, az almaecetet és citromlevet szintén egy kis tálkába kell, hogy tedd, majd elhelyezned a lakás különféle pontjaira. Legalább egy napig hagyd, hogy a készítmények „dolgozzanak” a levegőben és meg fogod látni, hogy az idegesítő szúnyogzümmögéstől végre egy életre meg fog szabadulni. Ráadásul mindezt elérheted úgy, hogy nem öltél meg egy állatot sem és az egészségedre nézve káros anyagokat sem engedted elburjánzani az otthonod környezetében.

Elképzelhető vegyszer nélkül a szúnyogmentes élet? Igen! Néhány okos házi praktikával mindezt könnyen elérheted!

Ezt olvastad már?

Állatvilág

Macskabetegségek

Házi kedvenceinket is számos betegség fenyegeti, még annak ellenére is, ha megkapták a kötelező oltásokat és megfelelő bánásmódban részesítjük őket. Érzékszerveiket és belső szerveiket egyaránt érinthetik a különböző megbetegedések. Tartsuk

Állatvilág

Egzotikus háziállatok: a kaméleon

Vannak, akik nem abból a célból tartanak háziállatot, hogy játszanak velük, néha dögönyözhessék, egy kedves barátra leljenek bennük. Inkább az olyan különleges állatokat keresik, mint a madárpók, kaméleon vagy a

Állatvilág

Ausztrál állatvilág

Az Ausztrál kontinensre látogatók különleges állatvilágban gyönyörködhetnek. Elsőre talán mindenkinek a kenguruk jutnak eszükbe, ha Ausztráliára gondolnak. Közülük is a legismertebb a vörös óriás kenguru, mely a világ legnagyobb erszényes