Szabadulj meg a szúnyogtól… egy életre!

Állatvilág

A szúnyog bosszantó egy állat. Nem elég, hogy megcsíp, zümmögésével hangot is ad ki. Az idegesítő állatoktól jobb minél hamarabb megszabadulni. A jelenlétük nem túl higiénikus, a lakásban ráadásul nagyon bosszantó, ahogy viselkednek. Szúnyoghálóval, szúnyogriasztó eszközökkel vagy szprével ugyan lehet ellenük védekezni, csak az a kérdés, hogy milyen sikerrel és mennyi pénzt kell a cél elérése érdekében beleinvesztálni. Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a készítményeket, melyeknek segítségével hatásosan távol tarthatjuk ezeket a kis állatokat.

A szúnyog a rovarok osztályának kétszárnyú rendjébe tartozó család, akiknek tápláléka más állatok vagy az ember vére. Kiterjedt létezésüket mutatja, hogy a világ minden kontinensén, minden országban megtalálhatóak különféle típusai. Mivel kedvelik a meleget és a nedves környezetet, a legtöbb faj a trópusokon él, ám a magyar szúnyog is szép számmal képviselteti magát hazánkban.

A szúnyogok hossza általában 8 mm. A zümmögő hang, amit kiadnak, a szárnyverésükből fakad. Általában magányos természetű élőlények, de előfordul, hogy csoportosan jelennek meg. Látásuk nem túl jó, de a szaglásuk és hőérzékelési képességük rendkívül érzékeny és kifinomult.

Hogyan védekezhetsz hatékonyan a szúnyogok ellen?

A boltokban kaphatók különféle szúnyogriasztó eszközök, szprék és kenőcsök. Nos, ezek lehet, hogy hatékonyan távol tartják a vérszívó rovarokat, a baj csak az, hogy összetételükben erős vegyszereket találunk, amelyek nem csak az állatra, de az emberi szervezetre és egészségre is káros hatást gyakorolnak. Válaszd inkább azokat az alternatív megoldásokat, amelyek pénzben mérve kevesebbe kerülnek, ráadásul veszélyt sem jelentenek rád és családtagjaid egészségére sem.

Elképzelhető vegyszer nélkül a szúnyogmentes élet? Igen! Néhány okos házi praktikával mindezt könnyen elérheted!

Tudtad például, hogy a szegfű, az eukaliptusz, a diófalevélből készült főzet, az ecet, almaecet és a citromlé is elriasztja a szúnyogokat? Nem elpusztítják, hanem egyszerűen csak távol tartják. Törd össze a szegfűszeget és egy kis tálkában helyezd a lakás különféle pontjaira. Az eukaliptuszt beszerezheted illóolaj formában bármely drogériából. A diófalevélből készült főzetet, az ecetet, az almaecetet és citromlevet szintén egy kis tálkába kell, hogy tedd, majd helyezd el a lakás különféle pontjaira. Legalább egy napig hagyd, hogy a készítmények „dolgozzanak”. Ezekkel a módszerekkel eredményt érhetsz el úgy, hogy nem ölsz meg egy állatot sem, és az egészségedre nézve káros anyagokat sem engedted elburjánzni az otthonodban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email