Szabadulj meg a szúnyogtól… egy életre!
Állatvilág 2015-07-18 1080

Szabadulj meg a szúnyogtól… egy életre!

A szúnyog bosszantó egy állat. Nem elég, hogy megcsíp, zümmögésével hangot is ad ki. Az idegesítő állatoktól jobb minél hamarabb megszabadulni. A jelenlétük nem túl higiénikus, a lakásban ráadásul nagyon bosszantó, ahogy viselkednek. Szúnyoghálóval, szúnyogriasztó berendezéssel vagy spray-el ugyan lehet ellenük védekezni, kérdés, hogy milyen sikerrel és mennyi pénzt kell a cél elérése érdekében invesztálni. Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a készítményeket, melyeknek segítségével hatásosan távol tarthatjuk ezeket a kis állatokat. Mert hát, ha megtámadnak és ellepnek bennünket, nincs mit tenni: védekezni kell.

A szúnyog a rovarok osztályának kétszárnyú rendjébe tartozó család, akiknek tápláléka más állatok vagy az ember vére. Kiterjedt létezésüket mutatja, hogy a világ minden kontinensén, minden országban megtalálhatóak különféle típusai. Mivel nagyon kedvelik a meleget, és a nedves környezetet, a legtöbb faj a trópusokon él, ám a magyar szúnyog is szép számmal képviselteti magát hazánkban.

A szúnyogok hossza általában 8 mm. A zümmögő hang, amit kiadnak, a szárnyverésükből fakad. Általában magányos természetű élőlények, de előfordul, hogy csoportosan jelennek meg. Látásuk nem túl jó, de a szaglásuk és hőérzékelési képességük rendkívül érzékeny és kifinomult.

Hogyan védekezhetsz hatékonyan a szúnyogok ellen?
A boltokban kaphatóak a különféle szúnyogriasztó berendezések, spray-k és kenőcsök. Nos, ezek lehet, hogy hatékonyan távol tartják a vérszívó rovarokat, a baj csak az, hogy összetételükben erős vegyszereket találunk, amelyek nem csak az állatra, de az emberi szervezetre és egészségre is káros hatást gyakorolnak. Elgondolkodtató tehát, hogy vajon használjunk-e rovarirtót otthonunkban, ha azok a saját szervezetünkre is erős egészségromboló hatással rendelkeznek.
Válaszd inkább azokat az alternatív megoldásokat, amelyek pénzben mérve kevesebbe kerülnek, ráadásul veszélyt sem jelentenek rád és családtagjaid egészségére sem.

Tudtad például, hogy a szegfű, az eukaliptusz, a diófalevélből készült főzet, az ecet, almaecet és a citromlé is elriasztja a szúnyogokat? Nem elpusztítják, hanem egyszerűen csak távol tartják. Törd össze a szegfűszeget és egy kis tálkában helyezd a lakás különféle pontjaira. Az eukaliptuszt beszerezheted illóolaj formában bármely drogériából. A diófalevélből készült főzetet, az ecetet, az almaecetet és citromlevet szintén egy kis tálkába kell, hogy tedd, majd elhelyezned a lakás különféle pontjaira. Legalább egy napig hagyd, hogy a készítmények „dolgozzanak” a levegőben és meg fogod látni, hogy az idegesítő szúnyogzümmögéstől végre egy életre meg fog szabadulni. Ráadásul mindezt elérheted úgy, hogy nem öltél meg egy állatot sem és az egészségedre nézve káros anyagokat sem engedted elburjánzani az otthonod környezetében.

Elképzelhető vegyszer nélkül a szúnyogmentes élet? Igen! Néhány okos házi praktikával mindezt könnyen elérheted!

Ezt olvastad már?

Állatvilág

Kozmetikázott házi kedvencek

A lakásban tartott állatoknál különösen fontos, hogy mindig ápoltak legyenek, valamint egészségügyi állapotuk is rendben legyen. Az ehhez szükséges műveleteket, többségében otthon mi magunk is el tudjuk végezni. Az állatkereskedésekben

Állatvilág

Tollas kedvencek otthonra

Egy időben hatalmas divat volt papagájt tartani otthon, a sokféle madár közül főleg azokat választották, melyeket beszédre is meg lehetett tanítani. Mára annyi változott, hogy nem csak papagájokat, más díszmadarakat,

Állatvilág

A kutyatartás rejtelmei

Legyen szó bármilyen állat tartásáról, az komoly felkészülést, időt és türelmet igényel. Legtöbben még mindig kutyát vagy macskát tartanak háziállat gyanánt. Nézzük tehát, hogyan néz ki a felelős kutyatartás. Fontos,