Boci szelet recept

Gasztró

Egy igazán retró, mutatós és finom, de mégis egyszerű, sokáig eltartható kevert, bögrés süti nagyi konyhájából.

Hozzávalók:

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre kefir
1 fél bögre olaj
1 2 db tojás
1 csomag szalkáli
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat habosra dolgozzuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a szalkálival elkevert lisztet, az olajat, végül a kefirt. A tészta egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a másik felét világosan hagyjuk. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd a világos és sötét tésztából felváltva, evőkanállal nagyjából egyenlő távolságban egy-egy halmot rakunk.

Ezután egy késsel határozott mozdulatokkal csigavonalban széthúzzuk a halmokat, így a tészta egyenletesen csíkossá válik, de mégsem keveredik túlzottan össze a két szín. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy díszíthetjük olvasztott csokoládéval. Mutatós, sokáig eltartható, finom vendégváró sütemény.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Facebook oldal
Friss bejegyzések
Népszerű címkék