Egy igazán retró, mutatós és finom, de mégis egyszerű, sokáig eltartható kevert, bögrés süti nagyi konyhájából.

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre kefir
  • 1 fél bögre olaj
  • 1 2 db tojás
  • 1 csomag szalkáli
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A tojásokat habosra dolgozzuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a szalkálival elkevert lisztet, az olajat, végül a kefirt. A tészta egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a másik felét világosan hagyjuk. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd a világos és sötét tésztából felváltva, evőkanállal nagyjából egyenlő távolságban egy-egy halmot rakunk.

Ezután egy késsel határozott mozdulatokkal csigavonalban széthúzzuk a halmokat, így a tészta egyenletesen csíkossá válik, de mégsem keveredik túlzottan össze a két szín. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy díszíthetjük olvasztott csokoládéval. Mutatós, sokáig eltartható, finom vendégváró sütemény.