Hétköznapi tologatások: kalkulálj a hétvégére!

Gasztró

Hurrá, végre hétvége! Hangzik el sokszor örömteli, kirobbanó hangulatban, amikor nagy tervekkel tekintesz a hétvégére. Ám ha nem készülsz fel rendesen a szombati és vasárnapi kerti partira, ha nem vásárolsz be időben, hogy legyen otthon minden alapanyagod és némi nassolni való, akkor bizony a hét utolsó napjainak órái másra fognak elmenni, de nem a kikapcsolódásra és a szórakozásra. Ötleteinkkel segíteni szeretnénk neked abban, hogy a legütősebb receptek segítségével szebbé varázsold a hétvégédet és, hogy kiváló főző tudásodat megcsillogtathasd barátaid és a családod előtt. Különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogások ezek, melyekért garantáltan te is oda leszel!

De még mielőtt belepillantanánk a receptekbe, beszéljünk egy kicsit a hét egyik – stratégiailag fontos – napjáról, a csütörtöktől. De miért is lenne ez a nap fontos stratégiai nap számodra? Mert például kiválóan alkalmas a hétvégi nagybevásárlás lerendezésére. Gondolj csak bele: munka után elmész valamelyik szupermarketbe. Itt szerencséd lesz, mert nem lesz tumultus, így kényelmesen tudsz nézelődni és a pénztárnál sem kell órákat sorban állni.

Pénteken, munka után inkább ülj be a barátokkal egy kellemes kávézóba vagy cukrászdába. Sétálj, vagy vedd meg a hétvégi bulizós rucidat, de a vásárláson inkább legyél túl minél hamarabb, nehogy a hétvégi idődből raboljon el értékes órákat, hiszen legtöbbször éppen ezek a fél órás kiesések borítják fel a jól kiszámított tervet, és okoznak nem kis bosszúságot számunkra. Ha azonban betartod a lépéseket és ehhez a menetrendhez igazodsz, többé már nem kell az időhiány miatt aggodalmaskodnod.

És akkor most nézzük a recepteket! Elegáns reggeli és télbúcsúztató ízletes, mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető vacsora. Az elegáns reggeli neked szól, ha szereted a tojást, és a májkrémet is előszeretettel fogyasztod. A kettő ugyanis páratlan ízharmóniát alkot. Az elkészítése egyszerű, gyorsan megvan, nem kerül sokba és a család minden tagja imádja.

Hozzávalók:

Májkrém, tejföl, tojás, vaj, tej/tejszín, pirítós, aprított metélőhagyma és csipetnyi só.

Elkészítés:

1. A májkrémet a tejföllel jó alaposan összekeverjük, majd adhatunk hozzá szobahőmérsékletű vajat is.
2. Jöhetnek a tojások, melyeket a tejjel vagy tejszínnel, sóval és borssal lazán felverünk. Ezt gőz fölött, fakanállal néhány percen át kevergetjük.
3. Amikor a massza összeállt, de nem kocsonyás, leemeljük a gőzről és a pirított kenyérszeletekre kenjük. Végezetül a tojásos kenyeret a tejfölös-májkrémes csodával és a metélőhagymával díszítjük.

Imádjuk ezt a reggelit, mert nagyon ízletes és remek eledel az év minden évszakában!

Vacsorára a receptünk sonkás-almás melegszendvics, saját szájízed szerint. Igen, jól hallottad: sonka és alma. Hús és gyümölcs. Valójában a kettő együtt elképesztő ízt és hatást vált ki.

Hozzávalók:

Vaj, kenyér, alma, camembert sajt, sonka és egy darab apró darabokra vágott metélőhagyma.

A vacsorád ezzel a néhány alapanyaggal mesés lesz, ráadásul a szendvicsek egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek.

Elkészítés:

1. Pirítsd meg a kenyereket.
2. Kend meg vajjal őket.
3. Tegyél rájuk vékony szeletben almát, majd jöhet a sonka, és végezetül a camembert.
4. A szendvicseket finom ropogósra sütjük grillben vagy sütőben, végezetül ízlés szerint teszünk rá apróra vágott metélőhagymát.

Így a szendvicsek finomak és egészségesek lesznek. Nem terheli a gyomrot, az íze pedig… lélegzetelállító!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Facebook oldal
Friss bejegyzések
Népszerű címkék