Isteni, mutatós retró puncsos süti otthonra vagy lagziba, egyenesen a nagyi receptkönyvéből!

Hozzávalók a tésztához

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó

Hozzávalók a krémhez

  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Hozzávalók a mázhoz

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A tojások sárgáját simára kavarjuk a porcukorral, majd részletekben hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe még két evőkanál kakaót és egy evőkanál meleg vizet keverünk.

Két nagy (28 cm hosszú) kikent őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Sütés közben a hőmérsékletet mérsékeljük, ha a teteje erősebben sül, alufóliával letakarjuk. Amikor a tészta megsült, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastagra szeleteljük.

A krémhez simára összedolgozzuk a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral felhabosított margarinnal összekeverjük. A krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta, és így tovább következik. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Másnap ferdén felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is ezt a gyönyörű szép tarka süteményt.