Hogyan telepítsünk Adobe szoftvereket másik meghajtóra
Egyéb 2018-02-28 2256

Hogyan telepítsünk Adobe szoftvereket másik meghajtóra

Az Adobe szoftverek (pl.: Photoshop, Lightroom, Premiere) nagy része nem kínál fel beállítási lehetőséget arra, hogy kedvünk szerinti meghajtóra (partícióra) telepítsük őket, pedig az idő előrehaladtával egyre kevesebb lesz a tárhelyünk, és jól jönne egy ilyen opció.

De nincs minden veszve, az alább olvasható megoldásokkal ezt a problémát fogjuk orvosolni. Írhatnám, hogy a beavatkozás kezdőknek nem ajánlott, vagy hogy nem veszélytelen, de ha pontosan követed a leírtakat, akkor nem igazán ronthatsz el semmit.

 

1. MEGOLDÁS

Adobe Creative Cloud. A program segítségével egyszerűen megváltoztathatod a célmappa helyét. A módosításhoz telepítened kell a szoftvert, illetve szükséged lesz egy ingyenes regisztrációra is.

A bejelentkezés után kattints a hamburger menüre, válaszd ki a Preference… menüpontot, majd az Apps fül alatt lévő Install Location mezőt állítsd / írd át kedved szerint.

Előnyök: Egyszerűen – és ha a Facebook vagy Google segítségével jelentkezel be -, néhány kattintással elvégezhető.

Hátrányok: Az interneten keringő, mindenféle újracsomagolt verziókkal nem biztos, hogy működni fog.

 

2. MEGOLDÁS

Ezt az egyik legnagyobb magyar, szoftvereket is letöltésre kínáló weboldalon láttam, majd kerestem rá külföldi fórumokon is:

1

Keresd meg az installálni kívánt program telepítést indító fájlját (pl.: setup.exe), kattints rá jobb egérgombbal, majd válaszd ki a Parancsikon létrehozása menüpontot.

2

Ezután kattints újból az egér jobb gombjával, de most az újonnan létrejött parancsikonra (pl.: setup.exe parancsikonja.lnk), majd válaszd ki a Tulajdonságok elemet.

3

A megjelenő ablakban, a Parancsikon fül alatt lévő Cél: mezőben látható elérési útnak a végére nyomj egy szóközt, majd írd be a következőt: –ADOBEINSTALLDIR=”D:\Program Files\Adobe”

Természetesen a D:\Program Files\Adobe helyére azt az útvonalat kell beírnod, ahová telepíteni szeretnéd a programot.

Tipp: mindezt elvégezheted egy parancssorból is: “C:\ezt-telepitem.exe” –ADOBEINSTALLDIR=”D:\ide-telepitem”
Ahol a “C:\ezt-telepitem.exe” részt cseréld ki arra az útvonalra, ahol a telepítést indító fájl (pl.: setup.exe) található, a “D:\ide-telepitem” részt pedig arra, ahová telepíteni szeretnéd a programot.

Előnyök: Nem kell telepíteni semmit, nem kell regisztrálni, egyszerű, néhány kattintással elvégezhető.

Hátrányok: Az interneten keringő, mindenféle újracsomagolt verziókkal valószínűleg nem fog menni.

 

3. MEGOLDÁS

Ez elsőre macerásnak tűnik, de ha egyszer megcsinálod, látni fogod, hogy nem az:

1

A tálca keresőmezőjébe írd be a regedit kifejezést, majd kattints a legfelső találatra: regedit (Parancs futtatása), vagy kattints jobb gombbal a Start gombra, majd válaszd a Futtatás elemet. (Windows-billentyű + R) A megjelenő Megnyitás: mezőbe írd be: regedit, majd kattints az OK gombra.

1. A Megnyitás: mezőbe írd be: regedit

 

2

A megnyíló Beállításszerkesztőben keresd meg a Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\Microsoft\Windows\ CurrentVersion mappát, vagy egyszerűen másold be (szóközök nélkül) ezt az elérési utat a Beállításszerkesztő címsorába, majd nyomd le az Enter gombot, melynek hatására a program a kívánt mappához fog ugrani.

2. A Beállításszerkesztőben keresd meg...

 

3

Ha mindent jól csináltál, akkor a jobb oldali ablakmezőben különböző karakterláncokat láthatsz, melyekből négyet fogsz módosítani. A módosítás előtt készíts róluk biztonsági másolatot, vagy egyszerűen jegyezd fel az értékeket a jegyzettömbbe.

3. különböző karakterláncokat láthatsz, melyekből négyet fogsz módosítani...

A biztonsági másolat létrehozásához kattints jobb egérgombbal a CurrentVersion kulcsra, majd válaszd az Exportálás menüpontot. A megnyíló ablakban adj meg egy tetszőleges fájlnevet, majd kattints a Mentés gombra. (Tipp: Az Exportálás… menüpontot megtalálod fent, a Fájl menüben is.)

3. A biztonsági másolat létrehozásához kattints...

 

4

Most jöhet a karakterláncok szerkesztése: klikkelj duplán a módosítani kívánt Névre, add meg az új értéket, majd klikkelj az OK gombra. A következő karakterláncokat kell szerkesztened:

  • ProgramFilesDir
  • ProgramFilesDir (x86)
  • ProgramFilesPath
  • ProgramW6432Dir

Értéknek az új telepítési mappát kell megadnod. Pl.: C:\Program Files helyett D:\Program Files

4. Értéknek az új telepítési mappát kell megadnod...

 

5

Ha ezzel megvagy, jöhet az Adobe program telepítése. A sikeres telepítés után vissza kell állítanod minden karakterláncot az eredeti értékére. Ehhez vagy a biztonsági másolatot kell importálni, vagy a jegyzettömbből kell a négy értéket visszaírnod.
Az utóbbi egyértelmű, a biztonsági másolatot pedig így importálhatod: a Beállításszerkesztő Fájl menüjében válaszd ki az Importálás… elemet, tallózd be az előzőleg elmentett fájt, majd klikkelj a Megnyitás gombra.

5. vissza kell állítanod minden karakterláncot az eredeti értékére...

És kész, indíthatod az immár új meghajtóra telepített programot.

Előnyök: Ez a Beállításszerkesztő buherálás nem csak az Adobe termékeinél használható, hanem minden más olyan szoftvernél is, ahol a telepítés folyamán nem lehetséges megadni a célmappát. Az interneten keringő, mindenféle újracsomagolt verziókkal is működni fog.

Hátrányok: A leírás alapján bonyolúltnak tűnhet elvégezni.

Ezt olvastad már?

Egyéb

Tényleg létezik nők közötti barátság?

A kérdés adott: vajon létezik két nő között barátság? Mi fér egyáltalán bele a női barátságba? Belefér a féltékenység? Fontos, hogy ki hogyan néz ki, milyen az iskolai végzettsége, netán,

Egyéb

Hogyan tanuljak idegen nyelvet?

A nyelvtanulás már-már divat napjainkban. Idősek és fiatalok egyaránt kedvet kapnak arra, hogy elsajátítsanak legalább egy nyelvet az anyanyelvük mellett. Ha valaki időt, energiát és pénzt nem sajnálva vág bele

Egyéb

Megéri-e továbbtanulni?

Ma Magyarországon 16 év az iskolakötelezettség korhatára. Tehát amíg a gyerkőc nem tölti be a 16. életévét, addig kötelező valamilyen tanintézménybe járnia. Viszont a mai munkaerőpiacot elnézve, megéri-e a gimnáziumi